M1: Tuplaviikonloppu toi täydet 4 pistettä

12/07/2014 - 17:01

Miehet edustus

Miesten edustusjoukkue urakoi kahen ottelun edestä viikonloppuna.Vaikka molemmat ottelut olivat kotiotteluita pelattiin ne poikkeuksellisesti  Palokan koulukeskuksessa. Lauantaina vastassa oli 10. sijan Diamonds ja sunnuntaina 12. sijan Pirkkalan Pirkat. Amppareiden terveystilanne oli poikkeuksellisen hyvä, kun eläkkeeltä palanneet Eino Jauhiainen ja Anssi Huismankin olivat vahvuudessa. Ensimmäistä kertaa kauden aikana pelattiin koko ottelu kolmella täydellä kentällä.

O2 - Diamonds
Diamondsin riveissä palloili kaksi tuttua naamaa, kun viime kaudella O2:sta edustaneet Simo Saarinen ja Henri Dahlström viilettivät nyt vastustajajoukkueen väreissä. Ottelu alkoi amppareilta vauhdikkaasti pappaosaston johtaessa joukkoja. Vesa Hytönen rankaisi ajassa 02:20 ja Anssi Huisman (1+0) ajassa 02:48. Anssin maaliin syötön tarjoili maalivahti Henri Tikkanen. Diamondsin kavennettua Samuli Kivirinne (1+0) onnistui vielä erän lopulla muuttaen tilanteeksi 3-1.

Toisen erän alkuun Ampparit yrittivät irtiottoa Ilkka Tepposen (1+2) ja Vesa Hytösen maaleilla. Painetta vastustajan pääkoppaan taisikin alkaa kerääntymään, sillä erän aikana Diamonds-pelaaja istui neljästi rangaistusaitiossa. Ylivoiman tehokkuus oli tällä kertaa 25 %. Maalista vastasi Henri Eskelinen (1+0). Erätauolle 6-1 lukemissa.

Vesa Hytönen viimeisteli hattutemppunsa kolmannen erän alkuun läpiajosta. Tämänkin diagonaalisyötön antoi maalivahti Tikkanen. Erän puolivälissä Diamonds onnistui latomaan kaksi salamamaalia perätysten ja tähän kun lisättiin Samuli Kivirinteen tuplahöntyilyjäähyt, niin toivonkipinä oli aiheuttaa liekit vastustajille. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua tilanteessa 7-5 Diamonds otti maalivahdin pois, eikä aikaakaan kun Vesa Hytönen (4+1) teki uransa ensimmäisen (!) maalin tyhjään rysään. Mikko Nenonen (1+0) kaunisteli vielä 12 sekuntia ennen summerin soimista takatolpilta loppulukemat 9-5.

O2 - PirPi

Pirkkalan Pirkkojen kausi ei ole mennyt viime kausien tapaan. Kahtena edellisenä kautena sarjan kärkipäässä keikkunut joukkue pitää nyt pohjapaikkaa nollalla pisteellä. Eikä alkanut valoisasti peli tänäänkään. 15 sekuntia oli pelikello ehtinyt vieriä kun Ilkka Tepponen löysi pitkällä avauksella Tuomas Pulkkisen (1+1), joka inswiippasi ujosti pallon verkon perukoille. Kaksi minuuttia myöhemmin oli Vesa Hytösen vuoro lyödä vettä myllyyn. Seuraavat 18 minuuttia pommitettiinkin 18 laukausta kohti vastustajan maalivahtia TImo Moisanderia. Tauolle 2-0 lukemissa.

Toisessa erässä laukaisustrategiaa muutettiin ja yritettiinkin osua maaliverkkoon, eikä Timoon. Henri Eskelinen oli suunnannäyttäjänä kolmella maalillaan. Myös Jiri Klinga (1+2) ja Samuli Kivirinne onnistuivat. Tulostaululla lukemat 7-0 ja kolmanteen erään jännitystä toi käytännössä vain säilyykö Tikkasen nollat.

Ja kyllähän ne säilyi. Eronen ja Nybacka hölmöilivät itsensä kertaalleen jäähypenkille, joka sai Tikkasen sykkeen ja sana-arkun kiihtymään ajoittain, mutta työtapaturmalta vältyttiin. Yhteensä 25 maalia kohti suuntautunutta laukausta ja yhtä monta torjuntaa takasivat Tikkaselle nollapelin. Kolmannessa erässä maalipörssejään parantelivat vielä Kivirinne (2+0), Tepponen (1+1), Hytönen (2+1) ja Eskelinen (4+0).