Naiset 3: Sarjakauden startti

10/07/2019 - 16:05

Naiset 3

Sarjakausi startattiin Ylöjärvellä sunnuntaina 6.10. Niin pelaajien kuin valmentajankin keskuudessa oli havaittavissa sekä jännitystä, että innostusta. Ilmankos, sillä osalle meistä turnaus oli ensimmäinen naisten 3.divisioonassa.

O2-Jyväskylä ||| - Rientola

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjanousija Rientola Tampereelta. Joukkue oli meille entuudestaan tuntematon, joten peliin lähdettiin täysin avoimin mielin.

Alun tekeminen oli varmaa ja siinä oli ideaa. Vastustaja oli hieman odottavalla kannalla ja antoi meille enemmän tilaa.

Eikä peli ehtinyt vanhenemaan kuin 0:32 sekuntia kun #10 Kati Pulkkinen tarjoili kauden avausosuman #21 Ulla Rytköselle. Muutamaa minuuttia myöhemmin #63 Jenna Javanaisen maalin edustalle syötetty pallo tavoitti #90 Henna Pernun, joka nakutti taululle lukemat 2-0.

Vastustaja pääsi myös muutamia kertoja hyville vetopaikoille, mutta onneksemme vedot eivät tavoittaneet verkkoja. Erän loppupuoliskolla puolustaja #27 Maija Niemisen oman pään kulmavapari lensi kauniissa kaaressa #11 Emmi Laukkariselle, joka näpäytti pallon rystyllä moken selän taakse ja näin erätauolle siirryttiin 3-0 johdossa.

Toisessa erässä vastustaja nosti hyökkäystään ja samalla heidän pelityylinsä muuttui fyysisemmäksi. Palloista väännettiin useita kertoja ja keskialueen ylittäminen muuttui hankalammaksi. Erän puolivälissä vastustajan panostus palkittiin. Seuraava "musta minuutti" oli traaginen ja vastustaja nakutti taululle lukemiksi 3-3, vain 57 sekunnissa!

Tähän väliin aikalisä olikin enemmän kuin toivottu.

Kolmas erä alkoi vastustajan hyödyntäessä merkkausvirheemme ja siirtäessä itsensä 3-4 johtoon. Tämän jälkeen kärsimme vielä alivoiman, joka hoidettiin niin mallikkaasti että siitä meinasi maalikin meille syntyä. Hetki mentiin päästä päähän, kunnes jäähynsä kärsinyt #27 Maija "Poppis" Nieminen tälläsi vaparista kauniin tasoitusmaalin. Syöttöpisteen itselleen tienasi #8 Johanna Kumpula. Kolmannen erän loppu taisteltiin kiivaasti ja vastustajan kuumottavan vaparin jälkeinen pelikellon ääni kruunasi ottelun tulokseksi 4-4.

Valo - O2-Jyväskylä |||

Toisessa pelissä kohtasimme Jyväskylän Valon, joka oli myös sarjanousija. Osalle meistä joukkue oli entuudestaan tuttu, mutta aiempien pelien spekulointi näin sarjakauden alussa olisi voinut johtaa vain vääriin johtopäätöksiin.

Tämä peli alkoikin täysin eri tavalla kuin edellinen. Oman hallintamme sijaan hämmennyimme ja annoimme vastustajan "kävellä sisään" alueelle. Purku- ja hyökkäysyrityksemme katkottiin keskialueella, eikä painetta saatu käännettyä vastustajan päätyyn. Ensimmäiset seitsemän minuuttia sinniteltiin, kunnes Valo lateli verkkoihin. Tämä olikin vasta alkua ja ensimmäisen erän loputtua taululla oli karu 0-4 lukema.

Erätauolla valmentaja Sakke herätteli pelaajia ja pelivirettä lähdettiin kasaamaan uudelleen. Muutoksia tehtiin myös pelitaktisesti. Kauaakaan ei erää ehtinyt kulua, kun #50 Saara Makkonen pääsi viimeistelemään #11 Emmi Laukkarisen maalille toimittaman pallon.

Jonkin aikaa mentiin hyvin tiukoissa asemissa. Pelivälineen hallinta siirtyi kuitenkin yhä enemmän omille ja se pian se palkittiin. #10 Kati Pulkkinen avasi pitkällä syötöllä ja #90 Henna Pernu viimeisteli lukemat 2-4.

Erän lopulla vastustaja päätti vielä turvata johtoaan yhdellä maalilla. Tämän lisäksi kärsimme myös kolmannen erän alkuun jatkuneen alivoiman, joka hoidettiin mallikkaasti.

Viimeinen erä oli sekin tiukkaa vääntöä ja maalivahti #12 Eeva Hänninen venyi vaarallisten vetojen eteen useita kertoja. Sitten vastustaja käytti tilaisuuden ja iski taululle lukemat 2-6.

Tämän jälkeen jo hetken aikaa osumaa kaivanneen #15 Essi Pirttivaaran kiepahtelut keskialueella palkittiin, kun hän pääsi ujuttamaan pallon verkkoihin. Lopun yritys oli kova, mutta meille suotu aika oli jo käytetty. Näin ollen Valo kirjautti tilillensä voiton lukemin 3-6.

Kaikkien pelaajien ilme pysyi positiivisena vaikeinakin hetkinä ja pelien aikana oli havaittavissa kehittymistä joukkueena. Ensimmäiseksi yhteiseksi turnaukseksi oikein hyvä ja kehityskelpoinen lähtökohta. Palataan asiaan videopalaverin ja muutamien treenien jälkeen, kun seuraava turnaus pelataan Iittalassa 26.10. Silloin vastaan asettuvat YPA sekä KalvKe.