M2: Uuteen kauteen neljän pisteen turvin!

10/07/2019 - 16:05

Raportit päivän otteluista on toimittanut Jere Oksanen

O2-Jyväskylän miesten 2. Joukkue palasi sarjapelien pariin 6.10.2019 kun uudistunut, nuorentunut ja ennen kaikkea rutkasti komeentunut ampparijengi kohtasi ensimmäisissä sarjaotteluissaan, koko kaupungin parhaassa salibandymiljöössä Ampparipesässä, FCN:n jostain päin Sisä-Suomen metsiä ja Urhon suoraan Suolahden sydänmailta. Harjoitusottelut eivät enteilleet Keski-Suomen komeimmalle sählyjoukkueelle auvoista starttia kauteen kun valmistavista otteluista oli tullut lähinnä noloja tappioita.

O2-Jyväskylä II - FCN

Kauden avausottelussa vastaan asettui tosiaan viime kaudella viheliääksi vihulaiseksi osoittautunut FCN (kavereiden kesken Nestehukka), joka viime kaudella suihkutti molemmissa otteluissa Amppareiden pesät täyteen hyönteismyrkkyä ja vei kaikki jaossa olleet 4 pistettä.

Ottelu alkoihin Amppareiden osalta vauhdikkaasti kun uusi Tupu-Hupu-Lupu -kentällinen (Selin-Kaari-Aura) laittoi heti alusta lähtien karusellin pyörimään. Joukkueen uusin sähköjänis Iikka Aura saikin lyödä, vastoin omia puheitaan, pallon takaylänahkaan Professori Kaaren kirurgin tarkan syötön jälkeen ajassa 00:43. Sama kentällinen oli hommissaan myös seuraavassa maalissa, kun pienen härdellin päätteeksi Selin tuikkas rystyllä keskelle josta Proffa pääsi lataamaan peltiin (Heikkinen 2019).

2-0 lukemista lähdettiinkin lopulta erätauolle vaikka peli pyöri lähes koko erän FCN:n päädyssä.

Toiseen erään vastustaja tuli sisuuntuneena ja pääsi rokottamaan pari minuuttia erän alun jälkeen kun vastustajan laukaus painui tolpan ja maalimolkke Makkemokken hanurin ja tolpan kautta maaliviivalle jossa se poltteli ikävästi Maken sormia ja livahti maalin puolelle. Näissä lukemissa edettiin aina erän viimeiselle minuutille saakka, kun päivänvalon näki ottelun ultimaattisin suoritus kun pelaajavalmentaja, Coach O, Jere Oksanen luki täydellisesti vastustajan pelinavauksen laidassa ja pääsi yllättämään vastustajan hyökkääjän housut kintuissa ja ryöväävän pallon oikeaoppisen vartalotaklauksen avulla. Törkeän ryöstön jälkeen veti liikkuvat taakse ja laukoi pallon hirvittävällä laukauksella isomman Coca-Cola pullon korkuisena maalin takanurkkaan. Toiselle erätauolle lähdettiinkin 3-1 lukemista.

Kolmanteen erään siis kutkuttavasta 3-1 tilanteesta, viime kaudella tämänkaltaiset tilanteet olivat kotijoukkueelle kaikista kinkkisimpiä. Kolmas erä alkoi hieman hitaasti, mutta viiden minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Ajassa 34:59 Ville Selin pääsi toimittamaan pallon maaliin Proffan toimiessa syöttäjänä. Pari minuuttia edellisestä niin Toni Juonoja kokeili tosissaan kuinka Ampparipesän maaliverkot kestävät ladatessaan JÄR-JET-TÖ-MÄN kovan kantalaukaukset maalin takakulmaan. Tuomarit kuitenkin totesivat tarkastuksen tehtyään, että tällä kertaa ei nippusiteitä tarvita maalin kokoon parsimiseen. Seuraavat pari maalia iski puolestaan jälleen vastustaja kun Veli-Matti Pellikka pääsi yllättämään maalilla operoineen Makken kahdesti, O2 puolustuksen avustuksella (unohtivat puolustaa). Tämän jälkeen oli jälleen Selinin vuoro näyttää osaamistaan kun hän pääsi Auran esityön jälkeen leipomaan (n. 10 kämmen rystyä) pallon maalin edustalta maalin perukoille ja vain vajaa minuutti tästä niin Arttu Isopahkala naulasi Mikki Lepän (ottelussa 3 tyhjää maalia = 0 maalia) syötöstä pallon, Artun mukaan, etuyläkulmaan ja lukemiksi 7-3. No ei aikaakaan kun kaksi edellistäkin FCN maalia tehnyt Pellikka toimitti vielä muutaman kerran pallon Maken selän taakse ja lukemiksi 7-5 kun peliaikaa oli jäljellä karvan yli 2 minuuttia. Samassa ajassa O2 otti myös aikalisän, kuitenkin siinä vaiheessa kun köntsät on jo housuissa on pyyhkiminen täysin turhaa. Loppu mentiin kuitenkin ilman maaleja ja ennen kaikkea takaiskuja ja loppulukemiksi saatiin lopulta 7-5! Hienon alun ja turboköntsän lopun jälkeen kuitenkin todella tärkeät pisteet kauden alkajaisiksi!

Urho - O2-Jyväskylä II

Toisessa ottelussa vastaan asettui Suolahden Urho, jonka todella monet vuoden 2000 jälkeen syntyneet pelaajat herättivät ennen ottelua kysymyksiä, “osaako ne edes kävellä?”, “voiko niitä vastaan pelata tosissaan?”, kuitenkin alkuvihellyksen jälkeen nämä kysymykset unohtuivat täysin ja heti ottelun alussa nähtiin todella nälkäinen ja liikkuva Ampparilauma. Ajassa 00:32 Proffa (huomio liitossa, kuitenkin luette tätä, korjatkaa siis maalintekijä) ampui jälleen kirurgin tarkkuudella pallon aivan punaisen kehikon yläkulmaan maalivahtina toimineen isoisän ohi. Seuraava maali näki päivänvalonsa ajassa 9:34 kun Oinas, Turunen ja Laitila käyttivät häikeilemättä hyväksi Urhon vaihtovirheen ja Laitila pääsi lapioimaan maalinedustalta pallon maaliin ohi, syötön maaliin tarjoili Amppareiden laihapoika Markus “Kusti” Turunen, mutta tämä meni tuomaristolta ilmeisemmin ohi ja syötön merkittiin kakkossyötön antaneelle Oinakselle (lienevätkö säännöt muuttuneeet, ken tietää). Reilu minuutti tästä ja joukkueen tuhlailijapojat Leppä&Kemppi saivat nimensä pöytäkirjaan kun Leppä saatteli pallon liikkeelle maalilinjan takaa ja se pomppi muutaman polvilumpion ja erogeenisen alueen kautta ohi vastustajan maalivahdin, yleensä nämä on allekirjoittaneen tapauksessa merkitty omaksi maaliksi, mutta ei herrojen tapauksessa. Lieneekö tuomareilla ollut pelisilmää ja orastava kiukuttelu oli jo huomattu? Seuraavan kerran maaliverkkoa pääsi jälleen pöllyttämään Ville Selin hänen päästyään puttaamaan Vertti Hyypän syötön maaliin seksuaalista energiaa henkivän yksilösuorituksen päätteeksi. 4-0 lukemissa poistuttiinkin n. 2 minuutin mittaiselle erätauolle, jossa käytiin läpi kaikki pallopelien clichéet: “keskitytään omaan peliin”, “jatketaan samalla tavalla” ja “pelataan nöyrästi ja fiksusti”.

Toisen erän alku toteutti täydellisesti valmennuksen suunnitelmaa, peli oli täysin Amppareiden hallussa ja viiden minuutin pelin jälkeen Professori Kaari näytti taas sebastianahomaista pallopelierotiikkaansa ja huijasi ja puijasi koko vastustajan viisikon ja maalivahdin täysin eri sivulle itsensä kanssa ja tarjoili mellevän kanttisyötön kantapäänsä maalin eteen parkkeeranneelle Ville Selinille joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Tähän maaliin tuhjaalapojat K&L totesivatkin yhteen ääneen “tosta mäkin olisin tehny”, moni ei olisi tästä aivan niin varma. Pari minuuttia 5-0 maalista ja vastustajakin sai maalitilinsä auki ja lukevat muuttuivat 5-1. Ajassa 25:34 todistimmekin sitten taas eräänlaista salibandyerotiikkaa kun Ville Laitila napautti pallon puolen metrin pompusta rystyllä vastustajan maalin kattoon yleisön haukkoessa henkeään. Ottelun jälkeen Ville joutuikin jakamaan nimikirjoituksia katsojille, lieneekö syynä ollut kahden maalin iltapuhde vai kasvoissa olevat mallin piirteet?

1-6 lukemista poistuimme jälleen erätauolle, jossa valmennusjohto kokeili jo viimeksi hyväksi todettuja taktisia hienouksia, “oma peli” etc. etc. Kolmannessa erässä clichéet eivät jostain syystä enää toimineet ja Ampparien peli meni täysin sekoiluksi ja haluttomaksi vääntämiseksi. Ajassa 31:33 Mikki Leppä ottikin aina yhtä fiksun hyökkäyspään jäähyn ja O2 ensimmäistä kertaa alivoimalle (ei alivoimaa turhaan opeteltu juuri ennen ottelua alkua). Jäähyä ehti vanhentua noin puolitoista minuuttia kun Urho pääsi kaventamaan epäonnistuneen laukauksen johdosta joka lirvahti maaliin upean pelin pelanneen Tommi “Taiska” Timosen uhrautumisesta huolimatta. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi rokottamaan vielä kahdesti kun O2-puolustus uinui kauneusunia omassa päässään ja Urho laittoi pallot pönttöön parhaasta maalintekosektorista. Ajassa 41:15 joukkueen puolustuksen perämoottori Sampsa Huoponen näytti vielä MMA henkisen jalkaheiton oman maalin sivustalla ja pääsi istumaan kahdeksi minuutiksi pehmustetuille penkeille toimitsijapöydän viereen, Urho ei ylivoimaansa kuitenkaan saanut hyödynnettyä. Lopulta ajassa 44:58 Vertti Hyyppä kruunasi kahden tekopisteen ottelunsa maalilla tyhjään maaliin, loppulukemat 4-7.

Ampparit starttasivat siis kautensa upeasti kahdella voitolla ja ottivat heti kauden alusta saakka oman paikkansa sarjataulukon kärjestä. Joukkueen arvovaltainen johtoryhmä päätti lähes yksimielisesti otteluiden jälkeen, että turnauksen ykköspelaajana palkittiin ykköskentän eroottista hyökkäyspeliä pyörittänyt Markus “Proffa” Kaari, palkintona toimii tämän kauden ajan kaikille sählyniiloille tuttu ehostautumisväline eli puuhelmet!

Sarja jatkuu Killerillä lauantaina 26.10, silloin vastaan asettuvat Kokoelma JKL kello 12 ja LV kello 16.