Huh hei!

10/07/2018 - 14:39

Huh huh, olipas ensimmäinen turnauspäivä! Lähdimme joukkueemme kanssa jo aamuvarhain matkaan kohti Uuraisia sumun keskellä. Ensimmäinen peli pelattiin paikallisia MultiAntseja vastaan klo 10 ja toinen oman seuran O2-Jyväskylä naiset 2:sta vastaan klo 12.

SumuaValmentajan taktiikat

Kuva 1: Sumua riitti. Kuva 2: Valmentajan puheenvuoro.

O2-Jyväskylä naiset 3 - MultiAnts
Tavoitteena ensimmäiseen peliin oli saada peli kulkemaan, pelata asenteella ja pitää mieli rauhallisena. 1. erä oli meiltä pelituntuman hakemista. Saimme aikaiseksi avausmaalin Maiju Kuitusen #17 pallonryöstön johdosta. MultiAnts pääsi kuitenkin suhteellisen nopeasti tasoittamaan ja laukoivat he vielä yhden maalin etumatkan. Seuraavaan erään lähdettiin siis takaa-ajotilanteesta. Erän loppua kohden pelimme alkoi pyöriä paremmin, vaikka Antsit pääsivät rokottamaan.

2. erä sujuikin pelillisesti meiltä mallikkaammin. Halitsimme peliä suurimmaksi osaksi ja saimme aikaan hyviä tilanteita, mutta pallot eivät vain uponneet maalin sisään asti. MultiAnts pääsi tekemään tässä erässä kolmannen maalinsa. Antsit tarjosivat mahdollisuutta kiriä ottamalla jäähyn, mutta he hoitivat alivoimansa ärhäkkäästi, joten tilaisuus jäi meiltä hyödyntämättä.

Viimeiseen erään lähdimme mielessä mahdollisuudet kiriä. Pelimme oli ajoittain hyvää ja hallitsevaa, mutta jostain syystä pelimme myös rakoili paljon. Otimme liian monta pelaajaa kentällä- jäähyn, mutta saimme alivoimamme toimimaan ja saimme pidettyä maalin puhtaana. Pääsimme myös koettamaan uudestaan ylivoimaa viimeisillä minuuteilla ja pelasimme kuudella kenttäpelaajalla. MultiAntsilaiset saivat kuitenkin pallon haltuunsa ja tekivät neljännen maalinsa. Näin ollen peli päättyi 1-4 MultiAntseille.

Joukkueellamme on tapana palkita pelin vähiten paskin ja eniten peittoja tehnyt pelaaja. Vähiten paskimman pelaajan palkinnon sai Eeva Hänninen #11 ja eniten mustelmia otti Eveliina Vuorma #22.

TahtoUudet surisijat

Kuva 3: TAHTO! Kuva 4: Uudet surisijat.

O2-Jyväskylä naiset 2- O2-Jyväskylä naiset 3
Päivän toiseen peliin tavoitteenamme oli hoitaa puolustuspää hyvin ja päästä yllättämään nopeilla vastahyökkäyksillä. Pelata asenteella ja tahdolla, vaikka vastajoukkue onkin kokeneempi.

Ensimmäinen erä oli yhtä maalitykitystä, maaleja tykitettiin yhteensä seitsemän puolin ja toisin. Saimme tehtyä avausmaalin ja tästä saimme tahtoa jatkaa vasta alkanutta peliä asenteella. Maalista vastasi kapteenimme Maiju ”Aito” Peltomaa #77 pistämällä pallon maaliin maskin ohitse pelikellon näyttäessä 00:52! Syötön Maijulle toimitti Henna Julkunen #4. Naiset 2 tekivät ensimmäisessä erässä yhteensä viisi maalia. Joukkueemme toisesta maalista vastasi Eveliina Vuorman #22 syötön saanut Taija Mitronen #72 pitämällä palloa itsellään poisotto yrityksistä huolimatta ja vetämällä pallon maalin itse pienestä kulmasta.

Toiseen erään skarppasimme puolustuksessa ja vetojen peittämisessä. Naiset 2 joukkueella oli huomattavasti vaikeampi päästä yrittämään maalintekoa. Kuitenkin vastustaja sai tehtyä kolme maalia lisää. He tarjoilivat meille myös ylivoimaa, joista toisen saimme hyödynnettyä kolmannen erän alussa. Nina Lager #24 pääsi Maiju Peltomaan #77 syötöstä vapaasti vetämään tarkan vetonsa vastustajan häkkiin! Peli päättyi lopulta taidokkaan O2-Jyväskylä naiset 2:sen 9-3 voittoon. Pelillisesti pelasimme kuitenkin aivan eri tasolla kuin ensimmäisessä pelissä. Toki hyvin pelaavaa vastustajaa vastaan tuleekin usein pelattua paremmin.

Viimeisen pelin vähiten paskimmaksi pelaajaksi palkittiin Nina Lager #24 ja mustelmat puolestaan sai Maiju Kuitunen #17. Yhteistyökumppanimme Parturi-Kampaamo Sirpa palkitsi turnauksen parhaimmaksi pelaajaksi Jenna Javanaisen #63, joka näytti asenteensa ja kehityksensä peleissä. Haluamme kiittää myös tänään viltissä olleita pelaajia ja huoltajaa, sillä jokainen on tärkeä pelaaja joukkueellemme oli sitten kentällä tai ei. Saimme heiltä kannustusta ja hyviä huomioita peleistä, lisäksi he kokosivat erinäköisiä tilastoja pelaamisesta. Kiitos heille! <3

Tavoitteenamme onkin nyt treenata peleistä esille nousseita kehityskohtia ja oppia tuntemaan toisemme pelaajina paremmin. Treenillä ja yhteisellä tekemisellä saamme pelin kulkemaan paremmin ja tasapäistettyä joukkueemme taitoja. Pelaamaan pääsemmekin piakkoin, sillä seuraava turnaus pelataan jo 20.10 Hämeenlinnan Nummikeskuksessa, jolloin saamme vastaamme Riemun ja MIG II:sen.