C2: Super Weekend!

02/07/2020 - 18:12

C2

Muuramessa pelataan SM-sarjan huippuviikonloppu, Kaukajärvellä puolestaan Kilpasarjan pelipäivä.

Loppusuora lähestyy ja panokset kovenee; tulevana viikonloppuna pelataan isoista pisteistä! SM-sarjassa Pörriäisillä on edessään odotettu ja pitkään suunniteltu Salibandy SUperviikonloppu Muuramessa, kun Kulttuurikeskuksen salissa kohdataan koko loppukauden suuntaa antavissa peleissä ensin lauantaina Tampereen Ilves ja sunnuntaina puolestaan sarjakärki EräViikingit Pohjoinen. Muuramessa pelaavat myös O2JKL/MuurY:n C1-pojat, jotka kohtaavat omissa peleissään Nibacoksen Kokkolasta sekä SPV:n Seinäjoelta. Surriaiset puolestaan jatkaa taisteluaan Kilpasarjan kärkipaikoista Tampereella ja Kaukajärven Spiral- hallilla, jossa se vastaan asettuvat SB Naantali sekä sarjajumbo SBS Masku/SBS Wirmo 2.

SM-Sarjan tilastot (Lohko B)

Kilpasarjan tilastot

Muuramen Superviikonloppu on O2JKL/MuurY- yhteisjoukkueiden yhdessä järjestämä historiallinen tapahtuma, sillä SM-sarjan salibandy viedään nyt ensimmäistä kertaa koskaan Muurameen! Tapahtuman toteutuminen on jälleen oiva esimerkki O2-Jyväskylän ja Muuramen Yrityksen toimivasta seurayhteistyöstä, ja Muuramen Kulttuurikeskukselle toivotaankin viikonloppuna reippaasti väkeä seuraamaan juniorisalibandyä valtakunnan huipulta! Viikonlopun otteluisäntänä toimii Maansiirtoliike Harry Mäkelä Oy - Urakointipalvelua ammattitaidolla Keski-Suomesta!

C2

 

O2JKL/MuurY - Ilves, C2SM 

Superviikonlopun Muuramessa starttaa käyntiin todellinen sarjan El Clasico; nimittäin Sisä-Suomen Derby Pörriäiset - Ilves! Joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kaksi ja kolme, Pörriäisten ollessa ennen viikonloppua Ilvestä kuusi pistettä edellä. Tupsukorvat on kohdattu tällä kaudella jo yhteensä kolmesti; kesällä väännettiin molempien SM-karsintamoodi maksimilleen parilla 4-4 tasurilla ja SM-sarjan kohtaamisessa Tampereella tiukan ja tarkan kamppailun jälkeen Pörriäiset vei voiton vahvalla ottelun lopun pelaamisellaan 3-7 lukemin. Ilves on tällä kaudella pystynyt napsimaan pisteitä tasaiseen tahtiin, ja ainoat tappiot ovat tulleetkin sarjan kärkijoukkueille, mm. EräViikingit Pohjoinen voitti Ilveksen joulukuussa ainoastaan maalin erolla 4-5 lukemin. Ilves onkin noussut tällä kaudella entistä lähemmäksi ikäluokan ehdotonta kärkeä ja ainakin allekirjoittanut liputtaa Tupsukorvia vahvasti pudotuspeleihin! Ilveksen kokoonpano kuuluu ehdottomasti sarjan laajimpiin, sillä maalintekovoimaa löytyy aina kolmen kentän verran. Hyökkääjistä etenkin lahjakkaat -06:set Dani Jaaranen ja Luca Myllymaa sekä vanhemmasta ikäluokasta huipputaitavat Oskari VääräniemiJere Ruusunen ja sarjan vikkelimpiin kuuluva Viljami Koskinen ovat takoneet tällä kaudella kovia lukemia vastustajien verkkoon. Puolutuksesta esimerkiksi Elias Kajuutti ja Lari Kujansivu edustavat pelipaikallaan valtakunnan ehdotonta Eliittiä ja maalinsuun telkitsee ikäluokan parhaisiin torjujiin kuuluva Aku Ikonen. Lauantain kamppailu tulee varmasti olemaan pienien marginaalien peli ja sekä fysiikka että kärsivällisyys pallon kanssa tulevat nousemaan suureen arvoon voittotaistelussa. Tervetuloa Keski-Suomeen Ilves, kiva päästä taas pelailemaan teitä vastaan!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

C2

 

O2JKL/MuurY - EräViikingit Pohjoinen, C2SM

Ja sunnuntaina vastus ei sitten varsinaisesti helpotu, kun Superviikonlopun "päänäytöksessä" Pörriäiset kohtaa lohkokärki EräViikingit Pohjoisen, joka ei ole SM-sarjan yksittäisissä otteluissa kokenut vielä ainuttakaan tappiota saatikka edes pistemenetystä, viimeisessä kolmessa pelissä on kaatunut meidän takana oleva kolmikko Ilves, TPS ja Karhut yhteismaalierolla 31-8. ErVin koko sarjan maaliero on täysin posketon +116, joten voisi väittää, että ihan maalintekovoimainen joukkue sieltä vastaan tulee. Eikä tuo väite kovin kauaksi totuudesta menisikään, sillä onhan kyseessä OLS:n ohella toinen tämän ikäluokan kiistattomasta kärkijoukkueesta; sekä Oulussa että Helsingissä lienee kuitenkin mestaruuslippikset menneet painoon jo kesällä. Pörriäisten ja ErVin edellinen kohtaaminen SM:ssä nähtiin marraskuussa Mosahalilla, ja tuolloin pistettiin jo 50 minuuttia ikäluokan superjoukkue todella ahtaalle. Viimeisten 10 minuutin tapahtumiin tuosta pelistä ei enää yleisen hyvän mielen johdosta palata (ikinä) muuten kuin hashtagin #pasiandjanicaneveragain muodossa. Nyt on kuitenkin sitten taas Pörriäisillä oiva aika päästä testaamaan, miten hyvin siellä ikäluokan kärjen mukana päästään pörräämään. Jo vuosia -05 ikäluokkaa dominoineen ErVin huippulaadukkasta rosterista nousee esiin nopeasti etenkin kolme hyökkäyspään nimeä: ykköskenttä Emil Ollikainen - Santeri Kärki - Olli Marjo, jotka ovat kolmestaan takoneet noin puolet ErVin tämän kauden maaleista. Etenkin Etelän oma Pörssi-Kotilainen eli Ollikainen on takonut hurjalla tahdilla; kymmeneen otteluun kelpo 42 (!) tehopistettä. Toki laajuutta löytyy ErVillä myös "ykkösen" takaa esimerkiksi Juho Lappalaisen ja Chris Ojan mukana. Maalivahtitrio Väinö Lehto - Kalle Saastamoinen - Onni Laakso on pelannut tasaiseen tahtiin yli 81% torjuntavarmuudella; veskareistakaan tuskin siis EräViikkareiden tekeminen tällä kaudella vielä kiinni jää!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Viikonloppuna olisi siis melkoisen kovaa juniorisalibandyviihdettä Keski-Suomessa tarjolla, joten tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin; saavuhan sekä lauantaina että sunnuntaina ihastelemaan C2- ja C1- ikäluokkien huippujoukkueiden otteita ja tietysti kannustamaan O2JKL/MuurY- yhteisjoukkueet voittoon!

Ainiin, ette kai luulleet, että Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliitteen viikkoliitteen lyhyet- palstan Pelipäivän tulikuumimmat puheenaiheet jäisi tästä pois? Ei toki; näihin kannataa viikonloppuna huomio kiinnittää:

Kuinka vaarallinen on nyt vasta esiin kaivettu "salainen ase" aka Jamin ja Nuutin tehoduo?

Joutuuko Veeti antamaan taas kovuutta Ilveksen pojille?

Parantaako Aatu ja Marius viime pelin lukemia?

Heittäiskö Väinö toisenkin hatullisen heti perään?

Millä YouTube- videoilla Eeli valmistautuu peleihin?

Minkälaisia oppeja Elias nappaa rippikoulusta ErVin kaatoon?

Jatkuuko Jullen täysin pöljä pisteputki?

Päästäänkö ErViä vastaan pelaamaan 5vs5:sta enemmän kuin viimeksi?

Onko Emil auki YV:llä?

Minkälainen matto Muurameen viikonlopuksi lävähtää?

Keltä nähdään viikonlopun paras viivapommi?

Kuka ottaa futiksen?

Mitä arpajaisissa on palkintona?

Miehet edustus

 

Kilpasarjan pelipäivä Kaukajärvellä

Ja O2-Jyväskylä II aka Surriaiset jatkaa puolestaan lauantaina taivaltaan SS/LR Ylialueellisessa Kilpasarjassa, kun joukkue matkustaa Kaukajärven raikkaalle Spiral-hallille sarjan neljänneksi viimeiseen pelipäivään. Surriaiset löytyy sarjataulukon sijalta kaksi, tasapisteissä sarjakärki LASB:in kanssa, joka viime peleissä oli joukkueiden keskinäisessä pelissä niukasti maalin vahvempi. Ilves II hengittää kärkikaksikon niskaan vain pisteen päässä. 

Nyt lauantaina Surriaiset kohtaa peleissään sarjassa viidentenä olevan SB Naantalin sekä sarjajumbo SBS Masku/SBS Wirmo 2:sen, joka ei sarjan viime pelipäivään saanut lainkaan joukkuetta kasaan. Joukkueiden edelliset kohtaamiset päättyivät molemmat Surriaisten voittoon, viimeksi Ampparipesässä SB Naantali kaatui 6-4 ja joulukuussa puolestaan Masku/Wirmo kaatui Turussa peräti 0-13. Surriaiset haluaa pitää varmasti kiinni sarjan kärkisijoista, sillä jatkopelejä on sarjassa tarjolla vain kärkinelikolle ja esimerkiksi sijojen 1-7 väliin mahtuu ainoastaan viisi pistettä. Spiralilla pitäisi siis pistepotin karttua, jos matkassa meinataan pysyä! Viime peleissä joukkueen suuriksi sankareiksi nousivat etenkin neljä maalia iskenyt Miro Ruohonen sekä maalivahtidebyyttinsä tehnyt Otto Lepoaho, joilta molemmilta on lupa odottaa vastaavanlaisia suorituksia myös lauantaina!

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa:

SB Naantali - O2-Jyväskylä II

O2-Jyväskylä II - SBS Masku/SBS Wirmo 2

C2

07.02.2020