M1: Tuplaviikonloppu Etelässä

02/07/2019 - 15:10

Miehet edustus

Viikonlopuksi matkataan Rangersin ja Tiikereiden vieraaksi. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin runkosarja jatkuu O2-Jyväskylän Amppariparven osalta tulevana viikonloppuna 9.-10.2. vieraskaukalossa, kun joukkue ottaa suunnan kohti Etelä-Suomea. Lauantaina pelataan Rangersin vieraana Kirkkonummella ja sunnuntaina matka jatkuu puolestaan Tikkurilaan Tiikereiden vieraaksi. Isännät löytyvät sarjan sijoilta 3 ja 4, tosin piste- eroa takana majaileviin ei ole kovinkaan paljoa. Kaikki joukkueet kaipaavat siis varmasti kipeästi sarjapisteitä, kun taistelu Divarin playoffpaikoista tiivistyy entisestään runkosarjan loppua kohden. Ampparit liitävät tällä hetkellä kolmen voiton voittoputkessa, ja pudostuspeleihin oikeuttava kahdeksas tila on enää yhden pisteen päässä.

Divarin tilastot

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tapahtuivat Divarissa Marraskuussa, kun Rangers ja Tiikerit vierailivat peräkkäisinä päivinä Palokassa. Tuolloin ei onni ollut suotuisa isännille, vaan Rangers haki vaiherikkaassa pelissä 5-6 voiton ja Tiikerit puolestaan puolusti itselleen vähämaalisessa pelissä 2-4 voiton. Amppareilla on nyt siis revanssi paikka edessä, kun pisteitä vieraskaukaloihin lähdetään metsästämään.

LA 9.2. Rangers - O2JKL klo 18.30

Lauantaina matkataan ensin Rangersin vieraaksi Kirkkonummen väestönsuojaan, jota ovat monet sanoneet Suomen vaikeimmiksi vieraskentiksi pelata. Rangers on pelannut tasaisen hyvän kauden ilman isompia tappioputkia ja joukkue löytyykin sarjataulukosta sijalta kolme, ainoastaan kaksi pistettä sarjakärki Loviisan Torin perässä. Kotikaukalossaan Rangers tällä kaudella hävinnyt ainoastaan sarjassa edellään oleville Torille ja FBC Turulle, joten todella kova on isäntien kotietu ollut, vaikkakin kaksi viimeisintä kotivoittoa ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Rangersin pistekärkiä tällä kaudella ovat olleet hyökkääjät #11 Teppo Salo (20+11) ja #29 Erik Helenius (8+20) sekä puolustaja #7 Samuli Alaluusua (15+14). Tammikussa joukkue sai myös vahvistusta Liigakentiltä, kun Esport Oilersista Rangersiin siirtyi hyökkääjä #91 Kristian Lamminen, joka on kuuteen peliin iskenyt jo tehot 4+3. Maalia ovat vartioineet melko tasaisesti #45 Jens Beijar (77,36%) ja #55 Kari Vilén (76,19%).

Ottelun seuranta

Miehet edustus

Kuva: Niklas Suominen

 

SU 10.2. Tiikerit - O2JKL klo 17.00

Sunnuntaina matka jatkuu sitten Tikkurilan urheilutalolle Tiikereiden vieraaksi. Tiikereiden alkusyksy oli vaikea tuloksellisesti, mutta nuorekas joukkue on parantanut pitkin kautta peliään huomattavasti ja liitääkin nyt peräti kuuden ottelun voittoputkessa, mikä on nostanut joukkueen sarjasijoituksen jo neljänneksi, kahden psiteen päähän Rangersista. Edellinen kotitappio joukkueelle on tullut Marraskuussa, ja sen jälkeen Tiikerit on poistunut Tikkurilan urheilutalolta voittajana viisi kertaa peräkkäin, kovimpana saavutuksena tullut 8-0 voitto sarjakakkosesta FBC Turusta Tammikuussa. Tiikereiden pistekärki on tällä kaudella ollut koko Divarin pistepörssiä johtava, vasta tänä vuonna 18 vuotta täyttävä "JL23" eli #23 Joakim Lund tehoilla 32+14. Huomionarvoista on myös se, että hän on pelannut ainoastaan 16 peliä tällä kaudella. Hyvää taustatukea on tarjonnut joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva #37 Tomi Palin (23+17), joka puolestaan majailee Divarin pistepörssissä kolmannella sijalla. Tehoduon lisäksi esimerkiksi #33 Kevin Starck on iskenyt tällä kaudella 20 maalia, joten todella hikinen ilta on sunnuntainakin Amppareiden puolustukselle tulossa. Tiikereiden torjuntavastuun ovat jakaneet puoliksi tällä kaudella #61 Mikko Sjöholm (74,9%) ja #47 Riku Ahtiainen (72,59%).

Ottelun seuranta

Miehet edustus

Kuva: Niklas Suominen

Amppareilla on runkosarjaa jäljellä vielä seitsemän ottelun verran, mutta tiukan sarjatilanteen johdosta yksikin lipsuminen voi johtaa siihen, että sarjasijoitukset muuttuvat radikaalisti, tosin myös yhdellä voitolla voi kivuta useammankin sijoituksen ylöspäin. Nyt päästään vieraskiertueelle onneksi hyvin levänneinä, ja muutenkin joukkueella on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki päällä, kun voittojakin on tullut taas mukavasti. Joukkueen avainpelaajat ovat säilyttäneet hyvän vireensä nyt kun se on löytynyt, ja tulevanakin viikonloppuna etenkin huippuvireiseltä ykköskentältä on lupa odottaa onnistumisia. Toki on ollut myös hienoa, että viime peleissä maalinteko on onnistunut koko kolmen kentän laajuudella, joten potentiaalisia ratkaisijoita löytyy paljolti myös muista kentistä, esimerkiksi #21 Miika Huusko (5+4) ja #18 Joel Wenning (3+3) ovat onnistuneet tämän vuoden puolella peleissä erinomaisesti!

Viikonlopun pelien liveseurantaa tarjolla taas ainakin Twitterin puolella.

Miehet edustus

Johdattaako kapteeni #5 Joni Lempinen Ampparit taas voittoihin viikonloppuna? Kuva: Esa Jokinen

 

#surinaa