M1: Paluu kentille - Vuosi käyntiin!

01/07/2021 - 15:26

Otteluennakko

Ampparit palaa pitkältä pelitauolta ja vuosi avataan Tuplaviikonlopulla. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Vuosi 2021 on täällä! Ja sehän tarkoittaa sitä, että Amppareidenkin on pikkuhiljaa aika palailla takaisin pelien pariin Divarissa. Vuosi potkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna 9.-10.1.2021, kun joukkue matkailee Etelä-Suomessa. Lauantaina suunnataan nostalgian hohtoiselle Mosahallille, jossa kohdataan sarjan tyvipäähän jumittunut EV Akatemia, ja sunnuntaina navigoidaan itsemme puolestaan Arena Centerin Ruskeasuon toimipisteelle, jossa vastaan asettuu puolestaan pirteän kauden pelannut M-Team. Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella vierailleet jo Palokassa, ja molemmilta on O2-Jyväskylä myös pisteet onnistunut niistämään. 

Ampparit lähtee viikonloppuun sarjataulukon viidenneltä sijalta, tasapisteissä (27) seitsemäntenä olevan M-Teamin kanssa, EV Akatemia puolestaan löytyy sijalta 13, samanmoisella pistesaldolla.

EV Akatemian Ampparit onnistui lyömään kotonaan helpohkoin 6-1 loppunumeroin, kun joukkueet marraskuussa Palokassa kohtasivat. Mosahallin asukkaita ei kuitenkaan sovi lähteä aliarvioimaan, sillä pääosin EräViikinkien A-junioreista koostuvassa joukkueessa on todella monia nuorisomaajoukkueissa pelanneita tulevaisuuden talentteja. Seurantaan kannattaa ottaa etenkin tänä vuonna 18-vuotta ikämittariinsa saavat Tenhosen kaksoset, joista Benjamin on joukkueensa paras pistemies lukemalla 9+10 ja Daniel kolmanneksi tehokkain pörsseillä 10+5. Myös Aleksis Hanhisalo (8+10) sekä YouTubessakin ihastuttanut Alex Eklund (5+6) ovat todella kovia pelimiehiä Divariin.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Sunnuntaina vastaan asettuva M-Team antoi lokakuun lopussa Palokassa Amppareille todella tiukan vastuksen, ja peli päättyikin niukasti isännille 4-3. "Tiimi" onkin kuulunut tällä kaudella Divarin positiivisimpiin yllättäjiin, ja etenkin juuri kotonaan Ruskeasuolla joukkue on ollut todella kova pala, ja onhan Tiimi ollut vuosien saatossa muutenkin Amppareille aina vaikea vastus. Yksilötasolla Tiimin isoimpia onnistujia ovat tällä kaudella olleet Divarin pistepörssin kärkipäästä löytyvä Eetu Erkkilä (15+13), maaliahne Jesse Jokelainen (17+5) sekä Saksan Bundesligasta taitonsa täksi kaudeksi Suomen kentille palauttanut Max Syrjälä (10+9). Ja eihän toki unohdeta entistä Ampparia Sampo Laukkalaa!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Amppareiden osalta syyskausi oli pääosin menestyksekäs, vaikka heikompiakin pelejä mukaan mahtui useiden loukkaantumisten ja poissaolojen johdosta. Isoja onnistujia olivat kuitenkin etenkin joukkueen pörssikärki Mikael Määttä (16+6) sekä nousujohteisen syksyn pelanneet Niko Ilmonen (2+9) ja loistavan vireen loppuvuodesta löytänyt Tuomas Rautiainen (3+4). Pari karanteenia sotkivat kuitenkin hieman peliohjelmaa, ja sitäkin kautta sekä yksilötasolla että joukkueena ailahteluja esityksissä nähtiin.

Seurailehan viikonloppuna Amppareiden otteita Solidsportin kautta ja ole mukana etänä kannustamassa joukkue voitokkaisiin esityksiin vuoden avauksessa!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

07.01.2021