M1: Vuoden viimeiset vierasottelut!

12/06/2019 - 16:11

Miehet edustus

Tulevana viikonloppuna Ampparit surisee tuplaviikonlopun merkeissä Helsingissä ja Porissa. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Joulukuu on jo hyvässä vauhdissa ja se tarkoittaa sitä, että pelit vähenevät myös pikkuhiljaa tämän vuoden puolelta myös miesten salibandyn DIvarissa. O2-Jyväskylä pelaa tulevana viikonloppuna 7.-8.12.2019 vuoden viimeiset vierasottelunsa tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina otetaan suunnaksi Helsinki ja Arena Center Ruskeasuo, jossa vastaan asettuu sarjataulukossa aivan Amppareiden niskaan hengittävä M-Team. Sunnuntaina jatketaan puolestaan länteen ja Poriin, ja vastaan asettuu luonnollisesti Karhut, joka on vaikean alkukauden jälkeen saavuttanu todella kovan kuntopiikin. Niinikään kovan vireen löytänyt O2-Jyväskylä lähtee tuplaviikonloppuun Divarin sarjataulukon sijalta neljä, ainoastaan kaksi pistettä sarjakakkosena majailevan FBC Turun takana.

Divarin tilastot

M-Team - O2-Jyväskylä, 7.12.2019 Arena Center Ruskeasuo

Lauantain vastus M-Team löytyy tosiaan sarjataulukosta heti Amppareiden takaa viidenneltä tilalta, ainoastaan kaksi pistettä O2-Jyväskylää perässä. Divarin kokeneimpiin joukkueisiin lukeutuvan Tiimin alkukausi on ollut todella ailahteleva voitto- ja tappioputkineen, mutta samalla ottelut ovat olleet pääosin myös hyvin tiukkoja: seitsemän joukkueen 12:sta pelaamasta ottelusta on päättynyt maksimissaan kahden maalin erolla. Tiimin johtavia pelaajia tälläkin kaudella ovat olleet "M-Team ikonit", noin 15 vuotta Tiimin paidassa pelannut Antti Itkonen (5+9) sekä Amppareille hyvin Divarinousu- kaudelta tuttu Sampo Laukkala (8+8). Kokeneiden pelaajien takaa löytyy Tiimiltä taas useita seuran lahjakkaan -98 ikäluokan edustajia, kuten Ville Rautakoura (9+3) sekä Eetu Erkkilä (4+4). Maalissa torjuntavastuun ovat jakaneet Marcel Straubhaar ja Tuomas Leino, jotka ovat molemmat pelanneet kuusi peliä tällä kaudella.

Ottelun seurana

Solidsportin lähetys

Miehet edustus

Iiro Kinnunen (7+15=22) on noussut jälleen Divarin pistepörssin kärjen tuntumaan. Kuva: Esa Jokinen

 

Karhut - O2-Jyväskylä, 8.12.2019 Porin Urheilutalo

Sunnuntaina matka jatkuu sitten Poriin. Vastaan asettuva kotijoukkue Karhut kärsi alkukaudesta kokoonpanon kokemattomuudesta ja kapeudesta, mutta kauden edetessä raikkaalla ilmeellä pelannut Karhut on saanut houkuteltua riveihinsä lisää leveyttä ja kokemusta mm. Ville Salosen ja Matti Vapaniemen mukana. Toki nuoristakin pelaajista etenkin Eero Vanhatalo (17+11), Janne Kuusiluoto (11+7) sekä huippulupaava 2003- ikäluokan talentti Juuso Ahola (12+9) ovat osoittaneet olevansa valmiita vastuunkantajiksi Divarissa. Karhujen kääntyneestä kurssista kertoo se, että joukkue hävisi kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan peräti seitsemän, mutta viidestä viimeisestä joukkue on voittanut neljä, mukaanlukien sarjakakkosen Beeceen lukemin 9-2. Hienosti esiin nousseiden nuorin pelaajien lisäksi joukkueen ehkä tärkeinpänä hahmona kentällä on häärinyt loistavan alkukauden maalissa pelannut Arvid Vonk, joka antaa pelistä toiseen joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta!

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Miehet edustus

Loukkaantumisesta kärsinyt Ville Sepponen tekee pikkuhiljaa paluuta kokoonpanoon. Kuva: Esa Jokinen

 

O2-Jyväskylä lähtee viikonlopun vieraskiertueelle hyvistä asetelmista, sillä kahdeksasta viime ottelustaan joukkue on voittanut peräti kuusi, ainoiden tappioiden tullessa sarjakärki Nurmon Jymylle sekä sarjakolmoselle Limingan Niittomiehille marraskuussa. Viime kierroksella Ampparit löylyttivät kotonaan EräViikingit Akatemian selkein lukemin 11-4. Joukkueen tekeminen on pysynyt loka-marraskuussa todella korkealla tasolla, vaikka loukkaantumisista ollaankin kärsitty. Pelaajista Iiro Kinnunen on jälleen edellisvuosien tapaan noussut hätyyttelemään Divarin pistepörssin kärkisijoja saldollaan 7+15=22. Markus Manninen on myös sivunnut jo toissa kaudella Divarissa syntynyttä yhden kauden maaliennätystään (10 maalia), ja Kasperi Kantonen on puolestaan tehnyt jo yhden kauden syöttöennätyksensä Divarissa (5 maalisyöttöä). Viime kierroksella nähtiin iloisesti myös sairastuvan tyhjentymistä, kun pitkään sivussa olleet Alvar Mahlberg sekä Ville Sepponen tekivät paluun kokoonpanoon.

Mielenkiintoinen viikonloppu on siis edessä, seurailehan pelejä ainakin Solidsportin välityksellä, niin pysyt mukana Amppareiden menossa!

Tulevan viikonlopun jälkeen Ampparit pelaa vielä yhden kotiottelun tämän vuoden puolella, kun vuoden viimeisessä Divarin kamppailussa 14.12.2019 joukkue kohtaa Palokassa Kirkkonummen Rangersin.

Miehet edustus

Väläyttäisikö Lauri Lavonen vuoden viimeisissä vierasotteluissa kuuluisaa lonkkalämäriään? Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen