M2: Eheillä esityksillä 4 pistettä plakkariin!

11/06/2019 - 16:35

Raportit toimittanut Jere Oksanen

Toiseen turnaukseen Keski-Suomen komein salibandyjoukkue lähti hyvistä asetelmista, ylivoimaisesta sarjajohdosta. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui täksi kaudeksi 4. divisioonaan noussut Kokoelma ja toisessa ottelussa viime kaudella kettumaiseksi vastustajaksi todettu LV. Molemmissa otteluissa Ampparit pääsivät operoimaan kolmen täyden ketjun voimin ja toisessa saatiin penkille myös penkinlämmittäjiä.

O2-Jyväskylä II - Kokoelma

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli siis Kokoelma. O2-maalia vartioimaan tässä ottelussa ilmestyi joukkueen selvästi nuorin kolmesta Markuksesta, kun Markus Takanen asetti kehonsa pallojen tukkeeksi maalinsuulle.

Ottelu käynnistyi ainakin kotijoukkueelta hieman yskähdellen edeltävän pelin viivästyttyä ja ampparipelaajien valtavien lihasten kylmennyttyä ennen ottelua. Alun kohmeudesta huolimatta jo viime turnauksessa joukkuetta kannatellut kentällinen Ville Selinin, Iikka Auran ja tällä kertaa Ville Laitilan johdolla laittoi pallon kaksi kertaa parhaalta maalintekosektorilta maalin edestä vastustajan maaliin jo avauserän ensimmäisellä puolikkaalla. Ensimmäisessä maalissa Laitila teki selvästi suunnitellun vuodon maalin takana ja Selin pääsi syöttämään rystyllä pallon keskustaan vapaaksi jääneelle Auralle, pallo maaliin ja tilanteeksi 1-0. 2-0 maali tuli sekin päätypelin kautta, kun Laitila pääsi syöttämään täydellisen liikkeen tehneen Selinin maalintekoon maalinedustalta. Erätauolle lähdettiinkin 2-0 numeroista. Ensimmäisen erän torjunnat O2 Goalie Makke 2 torjuntaa ja Kokoelma 8 torjuntaa, erä meni siis pääosin amppareiden komennossa.

Toisen erän alkuun Kokoelma otti 2 minuutin jäähyn mailaan lyömisestä ja ampparit ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Tätä ei O2-ykköskenttä Arttu Isopahkala ja tuhlaajapojat Mikki Leppä & Jussi Kemppi käyttäneet hyväksi, mutta jäähyn jälkimainingeissa Ville Laitila iski reikäpallon eroottisella laukauksella laidasta tolpan kautta nuottaan. Eikä aikaakaan kun Kokoelma ottaa uuden rangaistuksen mailaan lyönnistä ja Ampparit jälleen ylivoimalle. Jäähy ehtii vanhentua reilun minuutin verran kun tuhlaajapoikakaksikko Kemppi & Leppä toteuttavat oikeaoppisen tuplauksen kulmassa, irtopallo Lepän lapaan joka syöttää sen Isopahkalalle, joka toimittaa pallon kirurgin tarkkuudella maaliin yläriman kautta, silkkaa seksiä. Kokoelman päästyä alivoimapelin makuun ei siitä meinaa tulla loppua, sillä kolmatta kertaa lähes perätysten Koko-pelaaja lähtee miettimään tekosiaan jäähypenkille, syynä enemmän ja vähemmän yllättäen, mailaanlyönti. Ylivoimapyöritys osoittautui jälleen tehottomaksi ja otettiin käyttöön uusi taktiikka. Aktiivinen pallosta luopuminen, pallonriisto ja epäorganisoidun puolustuksen avaaminen hämmennyksen seurauksena. Lopputuloksena 5-0 maali ja tuhlaajapojille pörssit mieheen, tekijänä M. Leppä ja syöttäjänä J. Kemppi! Pari minuuttia edellisestä ja ykköskentän tehokaksikko Aura-Selin käyttivät Koko-puolustuksen karmean vaihtovirheen hyväkseen ja Aura pääse naulaamaan aivan vapaasti pallon vasempaan yläkulmaan, 6-0. Tämän jälkeen homma pysyi koko ajan hienosti Amppareiden hallussa, mutta vastustaja pääsi siitä huolimatta yllättämään Goalie Makken kahdesti. Ensin nähtiin ottelun silmiä hivelevin suoritus, kun Kokon Petri Hakkarainen otti pallon eroottisella tavalla yhden käden suojaukseen ja toimitti sen nollakulmasta ohi hölmistyneen Takasen. Seuraavassa vaihdossa Koko pääsi uudelleen rokottamaan O2-puolustuksen hieman lepsun pelin johdosta sekakentällä pelanneita Amppareita, tilanne 6-2. Välittömästi maalin jälkeisen aloituksen jälkeen ottelussa tähän asti maaleitta ollut O2-kentällinen Turunen-Hyyppä-Tanninen, nöyryytti vastustajan puolustusta aloituskikalla. Hyyppä voitti aloituksen eteenpäin ja siirsi pallon viereen Turuselle, joka puolestaan syötti pallon takatolpalle hiipineelle Tanniselle. Tannisella oli helppo työ putata pallo tyhjään nuottaan. Erätauolle lähdettiinkin näistä 7-2 lukemista.

Kolmas erä startattiin samoilla suuntamerkeillä kun kaksi ensimmäistäkin. Ajassa 32:33 Tanninen jatkoi maalitehtailuaan toimittamalla löysähköllä ranteella pallon laidasta takakulmaan. Seuraavaksi Ampparit saivat ottelun ensimmäisen rangaistuksensa, kun Mikki Leppä tuuppasi vastustajaa ja pääsi miettimään tekosiaan jäähypenkille. Kokon ylivoima pyöri näennäisesti vajaan minuutin ajan ja lopulta loppui kuin seinään väärän vaihdon seurauksena, tasavajaalla ehdittiin pelata parinkymmenen sekunnin ajan kun Koko-pelaaja passitettiin jälleen jäähyaitioon. O2 4vs3 ylivoimalle. Seuraava maali näki kuitenkin päivänvalonsa 5vs3 vastaan, kun hyökkäämään pakotettu Koko lähti uhkarohkeasti hakemaan maalia 3:lla viittä vastaan. No eihän se mennyt kuin Strömsössä ja hyökkäyksen katkettua oli kolmikolla Oksanen, Selin ja Laitila helppo työ siirrellä pallo maaliin. Maalintekijänä Laitila ja syöttäjänä Selin. Ja vajaa minuutti myöhemmin Tanninen pääsi sivaltamaan Hyypän syötöstä grogilasin korkuisella lämärillä pallon takavasuriin, 10-2. Ajassa 40:41 Koko pääsi vielä kaventamaan hieman varkain tilanteeksi 10-3, kun Akseli Oinaan hallittu varsihaltuunotto alimmaisena pelaajana ei osunutkaan mailan varteen ja vastustaja pääsi nokikkain Goalie Makken kanssa, vienti sivuun ja pallo tyhjään verkkoon. Näissä lukemissa mentiin ottelun loppuun saakka, joten Ampparit saivat mukaansa varsin eheän ottelun jälkeen 2 pistettä ja seuraavaan otteluun voitiin lähteä hyvällä itseluottamuksella.

Ottelun maalikooste

Pöytäkirja

LV - O2-Jyväskylä II

Toisessa ottelussa vastaan asettui siis LV. Viime kaudella Ampparit löivät kahden ottelun ajan päätään LV:n puolustukseen ja näistä otteluista matkaan tarttui 0 pistettä. Otteluun lähdettiin siis takaisinmaksu mielessä. Ottelu saikin hienon alun kun jo edellisessä ottelussa vastustajaa kurmuuttanut kentällinen, tällä kertaa Markus “Professori” Kaaren johdattamana toimitti pallon LV-maaliin ajassa 3:31, tekijänä Iikka Aura ja syöttäjänä itse Professori. Seuraava maali näki päivänvalon ajassa 7:25, kun Arttu Isopahkala lakaisi Mikki Lepän syötöstä pallon maaliin. Seuraavaksi pöytäkirjaan kirjoitettiin uudelleen Isopahkalan nimi, 2 minuuttia syy estäminen, sika! O2:sen kivikova alivoima piti LV:n nollilla kahdentoista sekunnin ajan kunnes verkko heilui ensimmäisen kerran maalin edessä heiluneen Tero Laitisen selän takana. Ja valmennus sai jälleen yhden syyn miettiä, että miksi erikoistilanteita ei ole harjoiteltu. Minuuttia myöhemmin tuhon kylväminen jatkui kun Proffa latasi Ville Selinin syötöstä pallon punaisten putkien sisään, 3-1 Amppareille ja näistä lukemista lähdettiin erätauolle.

Toinen erä käynnistyi jälleen erinomaisesti Amppareiden kannalta, kun reilun minuutin jälkeen Aura osui jo toisen kerran maaliin Selinin syötöstä! Maalia edeltänyt hyökkäys oli jälleen sitä kuuluisaa erotiikkaa, kun pallo kävi jokaisella O2-pelurilla ja lopulta Aura aurasi Selinin millimetrin tarkan syötön maalinkulmalta LV-maalin kattoon, ahh. Erä oli kokonaisuutena Amppareilta todella hyvää tekemistä laajalla rintamalla, vaikka lisämaaleja erässä ei nähtykään. Erätauolla painotettiin että sama tekeminen tulee jatkua myös viimeisessä erässä eikä jalkaa tulee missään tilanteessa nostaa kaasulta.

Kuten kahteen aiempaankin erään, myös kolmanteen Ampparit saivat lentävän lähdön kun ajassa 33:57 Proffa muuttaa Auran syötöstä tilanteeksi jo 5-1! Pari minuuttia tästä ja tuomarit löytävät ensimmäistä kertaa LV:n pelaajan tekemästä rikkeestä jäähyn arvoisia piirteitä, Ampparit kahden minuutin ylivoimalle. Ensimmäinen ylivoimakentällinen ei maalinteossa vielä onnistu, mutta koko pelin LV:tä kyykyttänyt ykköskentällinen onnistuu lopulta. Selin syöttää alivoimasalmiakin läpi poikkisyötön, jonka Jere “Coach O” Oksanen ottaa haltuunsa pienen kärkimintun voimin ja piiskaa pallon vasemmasta siivestä maalivahdin puhelimen kautta verkon perukoille, taululla lukemat 1-6! Ottelun loppua lähdettiin pelaamaan samoin tavoin kun tähän asti oli pelattu, pallon kanssa huolellisesti ja ilman palloa uhrautuvaisesti. Reilussa johtoasemassa kuitenkin tietyt prinsiipit saattavat unohtua kun mielessä ovat enemmän ne omat pörssit. Ensin ajassa 40:46 ottelussa kolme syöttöä saalistanut Ville Selin lahjoitti pallon kriittisellä alueella kuin hopeatarjottimella vastustajan lapaan, liikkuvat taakse ja pallo verkkoon. Seuraavaksi orastava 3 kolmella kahta vastaan hyökkäys kääntyi toiseen suuntaan vastaavaksi kun Professori antoi kauden ensimmäisen harhasyöttönsä. Vastahyökkäyksestä ajassa 43:40 pallo jälleen maaliin ja lukemiksi 3-6. Tämän maalin syntyessä aikaa oli kuitenkin enää sen verran vähän. että molemmilla joukkueilla oli melko selkeä käsitys siitä kumpi ottelun tulee voittamaan. LV kuitenkin yritti kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta oranssipaidat ja viimeisenä lukkona Laitistero pitivät pallon kentän puolella. Loppulukemat siis 3-6.

Tämä ottelu oli kokonaisuutena selvästi parasta mitä O2 on tähän asti tällä kaudella esittänyt, ensimmäiset 40 minuuttia pelaaminen oli fiksua ja mikä tärkeintä oman pään puolustaminen kiinnosti koko joukkuetta, unohtamatta todella hienon pelin pelannutta maalivahti Tero Laitista!

Tästä turnauksesta lähtien joukkue otti myös jälleen käyttöönsä jo menneisyydestä tutut “Parhaan pelaajan puuhelmet” ja ne itselleen suomin valtuuksin luovutti tällä kertaa Coach O. Turnauksen ylivoimaisena ykköstähtenä puuhelmet huomaansa sai 1+8 tehot kahdessa ottelussa summannut Ville Selin! Selin pitää tällä hetkellä hallussaan myös sarjan pistepörssin 1. tilaa tehoin 5+9.