Pojat A: A-Ampparit aloittamassa pelikautta

10/06/2016 - 15:42

O2-Jyväskylän A-juniorijoukkueen pelikausi alkaa tulevana viikonloppuna Kontiolahdella. Tälle vuodelle perustettu uusi joukkue on kesän aikana muotoutunut lopulliseen muotoonsa ja koostumukseensa monien vaiheiden ja muutosten jälkeen.

”Joukkueen treeneissä ja tapahtumissa on käynyt kevään ja kesän aikana kaikkiaan yli 40 pelaajaa, joista sitten on lopulta muodostunut tämä nykyinen joukkue nykyisine pelaajineen. Kiinnostus joukkuettamme kohtaan on ollut jopa odottamattoman suurta – tilausta alueen toiselle tavoitteellisesti toimivalle A-junnujoukkueelle on todellakin ollut olemassa, sen tämä hurja kiinnostus on meille osoittanut”, kertoo joukkueen päävalmentaja Juha Hirvonen.

Joukkue on rakennettu jo tulevaisuutta silmällä pitäen siten, että pääosa pelaajistosta on 98 syntyneitä pelaajia ( 12 pelaajaa) , 4 pelaajaa 97 ikäluokkaa ja 6 pelaajaa on 96 syntyneitä. 99-00 syntyneitä on mukana 4 pelaajaa. ”Tämä takaa meille sen että heti vuoden päästä emme joudu uudestaan rakentamaan joukkuetta vaan saamme rauhassa jatkaa harjoittelua hallitun pienillä pelaajistomuutoksilla,” Hirvonen jatkaa.

”Pelaajiston runko on O2- Jyväskylän omaa junnutuotantoa ja täydennystä on saatu naapuriseura Happeen ylikasvaneista junioreista. Useimmilla 96 pelaajillamme on Happee tausta ja he ovat hakemassa täältä uutta potkua säbäuralleen. Hienona lisänä olemme saaneet puolenkymmentä pelaaja mukaan myös maakunnan pienemmistä seuroista. Rinnakkaisedustus- mahdollisuutta olemme käyttäneet useammankin maakunnan seuran kanssa. Yhteistyö on rautaa tälläkin saralla”, valottaa pelaajatilannetta lajivalmentaja Arttu Savolainen.

”Joukkueen mukana harjoittelee ja pelaa muutaman B ikäinenkin pelaaja. Seuran pelaajapolkuun kuuluu lahjakkaimmille pelaajille mahdollisuus harjoitella vanhemman ikäluokan mukana ja tätä mahdollisuutta tarjoammme muutamille motivoituneimmille ja lahjakkaimmille B junnuillekin. Mukana treeneissämme on koko ajan 3-5 B-ikäistä junnua”, Savolainen selventää.

Joukkueessa on alkukausi opeteltu uusia toimintatapoja, uudenlaista harjoittelukulttuuria ja tietenkin uusia pelillisiä asioita ja painotuksia. Joukkue on hitsautumassa jo kovaa vauhtia yhtenäiseksi ryhmäksi, vaikka muutamia viimeisimpiä pelaajakauppoja on tehty vielä viime viikkoinakin.

”Erittäin hyvä pöhinä täällä on menossa ja hommia paiskotaan hyvällä asenteella. Moni yllättävä nimikin on alkanut nauttia treenaamisesta tässä uudessa joukkueessa. Mielenkiinnolla odotamme jo tosipelien alkamista että nähdään kuinka Jutin, Artturin ja Saken teesit auttaa meitä pelaajia ”, valaisee joukkueen kapteenistoon kuuluva maalivahti Roope Pohjola.

”Pelillinen menestys on meillä toistaiseksi vielä ”vain” mielenkiintoinen sivutuote, kaikki suurimmat paukut laitetaan tässä vaiheessa pelaajien opastukseen urheilijan polulle ja salibandyn ihmeelliseen maailmaan. Pelissä, pelaamisessa ja urheilijan elämässä on vaan niin kovasti paljon opeteltavia juttuja ja niiden kimpussa ja ympärillä me teemme isoimman duunin”, tarkentaa Hirvonen ja jatkaa:
”Ei sinänsä, jokainen peli lähdetään voittamaan totta kai ja silloin kun pelataan niin se on vähintään sata lasissa ja muutama tippa pöydälläkin. Parasta oppia on peli itse.”

”Tämä projekti on vasta ihan alkumetreillään. Pelikauden alku tuo oman mukavan kutinan arkeen ja suurella mielenkiinnolla lähdemme mittaamaan pelillistä tasoamme kovien vastustajiemme kanssa. Josba ja Welhot ainakin ovat oletettavasti liki SM- sarjatasoa, joten kovaan testiin päästää heti ensimmäisenä viikonloppuna kun kohtaamme Josban. Muista vastustajista ei ole juurikaan tietoa, mutta oletettavaa on että tämä sarja lienee se kaikista kovatasoisin divarin alkulohko tässä maassa. Hyvä näin, kovia pelajä lienee tulossa siis ihan jatkuvalla syötöllä”
, myhäilee valmennus kuin yhdestä suusta.

Su 9.10. klo 13.00 OFBC A – O2JKL A Kontiolahden liikuntahalli
Su 9.10. klo 15.00 Josba A – O2JKL A Kontiolahden liikuntahalli