C2: Pörinää ja Surinaa Jyväskylässä isosti tarjolla!

03/06/2020 - 17:57

C2

Historiallisesti tänä lauantaina Jyväskylässä sarjapelejä pelataan kaikilla C2-poikien sarjatasoilla. Pörriäisillä edessä on runkosarjan viimeinen kotiottelu, Surriaisilla puolestaan Kilpasarjan viimeinen kotiturnaus!

Oletko miettinyt, että olisi kiva käydä tällä kaudella katsomassa C2-poikien salibandyä, mutta et ole jostain kumman syystä vielä ehtinyt? Ei hätää, meillä on tarjota sinulle ratkaisu! Nimittäin tulevana lauantaina 7.3.2020 Jyväskylässä pelataan C2-poikien SM-sarjaa, Eliittisarjaa, Kilpasarjaa sekä Haastajasarjaa. Täh? Kyllä vaan. Pörriäiset kohtaa Ampparipesässä iltapelissä Porin Karhut, Surriaiset pelaa Kilpasarjan kotiturnauksen Vaajakosken salibandypyhätössä, Kilpa 2 pelaa omat sarjapelinsä Ampparipesässä aamupäivästä ja bonuksena vielä naapuriseura Happeekin päättää omat Eliittisarjan pelinsä Buugin toisella kentällä. Todellinen C2-poikien salibandyn superlauantai olisi siis tarjolla!

Seuraavaksi tarjoillaankin sitten ennakkoa lauantain "päälähetyksistä", eli Pörriäisten ja Surriaisten peleistä. Ota mukava asento, sihauta Nocco auki ja nauti kattavan satiirisesta ennakoinnista ilman suurempaa faktapohjaa:

Surriaiset sarjakärjessä viikonloppuun!

Sisä-Suomen ja Länsirannikon Ylialueellinen Kilpasarja alkaa kääntyä kohti loppusuoraansa, kun jäljellä on enää kaksi pelipäivää ja neljä ottelua. Surriaiset lähtee viikonloppuun sarjakärjessä, kun edessä on sarjan toinen kotiturnaus joukkueiden saapuessa mittelemään paremmuudestaan Vaajakosken liikuntahallille. Kyllä, kaikki sarjan Sisä-Suomen joukkueet saavat etuoikeuden pelata tällä Jyväskylän ja oikeastaan koko Suomen tarunhohtoisimmalla areenalla, josta niin monta huippupelaajaa (ja -valmentajaa) on maailmalle ponnistanut! Valitettavasti siis sarjan Länsirannikon joukkueet joutuvat kärsimään tässä nyt imagotappion, ja pelaamaan omat pelinsä kammottavalla Turun Leaf-Areenalla.

No mutta Vaajakosken pyhättöön saapuvat pääsevät puolestaan legendaarisen liikuntahallin tunnelmasta nauttimaan täydellä teholla, ja pelipäivän aloittaakin todellinen herkkupala, kun sarjakärki Surriaiset saa vastaansa pisteen päässä kärkkyvän sarjakakkosen Ilves II:sen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi maalin erolla Ilvekselle, joten nyt haetaan revanssia sekä erittäin tärkeitä pisteitä sarjan voittotaistelun kannalta! Tupsukorvien laadukkaan rosterin parhaimmistoa ovat tällä kaudella olleet kenttäpelaajista Veikko VilpponenAleksi Liedes sekä SM-sarjaakin tällä kaudella tahkonneet Aleksi Ojala ja Jero Hellsten, kuten myös maalivahti Samuel Hamm. Pörriäisten ja Tupsukorvien kamppailut ovat tunnetusti olleet tällä kaudella erittäin tasokkaita ja jännittäviä yli sarjarajojen, joten eiköhän nytkin hyvää sählyä ole luvassa!

Toisessa pelissä vastaan asettuu sitten puolestaan edellisenä pelipäivänä kohdattu Nokian Krp Sininen. Silloin kapealla rosterilla pelanneet Surriaiset nappasivat 6-5 voiton, joskaan Krp'llä eivät ilmeisesti olleet ihan kaikki ykkösnimet pelillä. Kristillinen Keskusrikospoliisi löytyy sarjasta kuudennelta tilalta, kolmen pisteen päässä neljännestä tilasta, joka oikeuttaa viimeiseen jatkopaikkaan sarjan päätyttyä. Varmasti siis pistenälkäinen Krp Vaajakoskelle saapuu. Nokialaisten kärkiyksilöitä ovat sarjassa olleet pistepörssin kärkisijoja miehittävät Roope Riskilä ja Anton Miettinen sekä ainoastaan kourallisen pelejä pelannut Nestori Vänttinen, joka (vertailukohteena) on mättänyt todella kovat tehot tällä kaudella C1-poikien Divarissa.

Surriaisten rosteria söi edellisenä pelipäivänä talviloma, ja tällä kertaa rippikoulumenot verottavat myös osansa. Toki nyt pelille saadaan viime pelejä suurempi rosteri, ja etenkin 19- tehopisteen pörssiduo Juuso "helppo pörssivoitto" Hyvärinen & Aleksi Hokkanen on varmasti taas sillä mielellä pelillä, että jokusen maalin voisi kihauttaa. Unohtaa ei sovi toki myöskään Toivakan junnukaksikon Miro Ruohonen & Elo Strömberg tuomaa taustatukea pörssitehtailuun, saatikka Iivari Ketolan tuomaa tulivoimaa viivasta. Myös Muuramen suunnasta kajahtaa varmasti jokunen pommi putken alle Teemu Pollarin ja Mirko Kauton ranteista! (Myös Iivari on Muuramesta, mutta koska hän on kertonut todella hyviä vitsejä tällä kaudella ennen treenejä, niin ansaitsi hän tällä kertaa erikoismaininnan!) Maalissa kaksikko Rony Saajamaa - Otto Lepoaho tarjoilee jälleen varmasti sarjan parasta maalivahtityöskentelyä, sekä maalivahdeille omintakeista, hyvän maun rajoilla kulkevaa huumoria.

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa

Kilpa 2 pelaa tosiaan myös lauantaina, kun se kohtaa Ampparipesässä klo 11.00 Roismalan Ponnistuksen ja klo 14.00 sarjakakkosen RSS Panthersin. Viimeisestä seitsemästä ottelusta peräti neljä voittanut Kilpa 2 on vaikean alkukauden jälkeen löytänyt hyvän vireen Haastajasarjassa, ja pelaajista etenkin Daniel Eskelinen (16+6), Roope Rimpilä (7+13) sekä Joni Nikkilä (12+3) ovat olleet joukkueen johtavia pelaajia.

Haastajasarjan pelien seuranta Tulospalvelussa

C2

 

Pörriäisten viimeinen kotipeli runkosarjassa!

O2JKL/MuurY puolestaan päättää piiitkän kotiotteluiden putkensa SM-sarjassa, kun Ampparipesään vieraaksemme saapuu Porin Karhut. Viime viikonloppuna Pörriäiset varmisti jo lohkon kakkostilansa sekä kotiedun puolivälieriin, joten nyt lähdetään enää nauttimaan näistä lopuista kahdesta runkosarjan pelistä ilman sen suurempia paineita. Toki voimme vielä ilkeästi vaikuttaa muun muassa lauantain pelin tuloksella lohkomme muiden joukkueiden loppukauden kohtaloon. Ja Karhuthan juurikin taistelee vielä kynsin hampaian paikasta neljän parhaan joukkoon, johon sillä on tällä hetkellä matkaa kahden pisteen verran, joten eiköhän aika nälkäinen karhupesue Porista Jyväskylään rantaudu. Jokunen kalavelka lienee vierailla maksettavana myös edellisestä kohtaamisestamme, kun joulukuussa Pörriäiset kävi Porissa löylyttämässä Karhut lukemin 3-16. 

Ampparipesässä on tällä kaudella pelattu vain voitokkaita matseja, ja samaa putkea ajateltiin lähteä jatkamaan myös nyt. Viime kotipelissä yleisöä oli löytänyt paikalle todella komea määrä (116), toivottavasti myös tällä kertaa katsomo saadaan täyteen!

SM-sarjan tilastot (Lohko B)

Karhujen kausi on ollut yhtä vuoristorataa komeiden voittojen ja melko karmeiden tappioiden siivittämänä, ja vuosia ikäluokan ehdottomaan kärkeen kuulunut porilaisryhmä joutuukin tekemään nyt täyden työn sen eteen, että portti pudotuspeleihin aukeaa (ja tämä pitää tehdä ihan pelaamalla, eikä edesmenneen urheilulegendan suunnitelma Kööpenhaminaan muuttamisesta ja Ruotsin kansalaisuuden hakemisesta tässä tilanteessa toimi). Toki viime ottelussaan Karhut esitti taas oikein vakuuttavaa salibandyä, kun porilaiset löivät kotonaan Tiikerit lukemin 9-4. Ja ovathan tällä kaudella kertaalleen Karhujen käsittelyssä kaatuneet jo niin TPS kuin Ilveskin, joten erittäin kovasta joukkueesta on kuitenkin kyse. Karhujen porukasta nousevat esiin etenkin huipputaitavat hyökkäyspään pelaajat J-P Raitanen (23+11), Veikka Hakala (13+19) sekä tämän vuoden puolella vihdoin kokoonpanoon palannut supertalentti Niko Pulli (11+3), joka takoi myös Tiikereitä vastaan peräti neljä maalia. Omassa päässä Samuel Mäki-Ontto sekä Leevi Helperi ovat pitäneet oman alueen siistinä, ja maalissa kaksikko Ville Lax-Rasmus Puolakka on napsinut palloja hyvällä prosentilla kiinni.

Pörriäisten ainut "task in hand" lauantaille on lähteä nautiskelemaan pelistä ilman suurempia paineita ja samalla voidaan taas kokeilla paria uutta juttua kokoonpanoissa, niin ollaan ennen pleijjareita taas vähän viisaampia siitä, millä koostumuksilla niihin peleihin kannattaa lähteä! Viime pelissä kaikki kolme kenttää osuivat vähintään neljästi, ja samalla leveydellä olisi erittäin mukava myös nyt jatkaa!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Kallocastin Surina-liite kuiskuttelee tällä viikolla seuraavilla teasereilla:

Onko junnukenttä keksinyt uusia, innovatiivisia tuuletuksia?

Uskaltaako Eeli laukoa taas kantteja, kun viimeksi osui?

Onko kaikkien aikojen kautta pelaava Julle löytänyt uutta lapaa?

Jatkuuko Micon piste/peliaika- jakauman mukainen tehoilu viime pelistä?

Aiheuttaako Rautio taas pahaa mieltä vastustajille (peliotteilla, pohkeilla nyt ei tarvii ees kysyä)?

Onko Väinö paikallistanut varvasloukin sijainnin?

Uskaltaako Marisol pelata uudella mailalla?

Paukauttaako Makku taas putken alle?

Onko Samun Ampparipesän kirous ohi?

Onko huolto-osaston uudet tulokkaat valmiita vaativiin tehtäviin?

Onko uusi Celsius Flamingo kokeilemisen arvoinen makuelämys?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjotaan lauantaina vastauksia, tulehan nauttimaan Ampparipesään pirtsakasta SM-sarjan salibandystä!

 

Kaikki C2-poikien ottelut vielä listattuna (jos olet siis niitä lukijoita, jotka lukevat vaan otsikon ja vikan kappaleen; on muuten varma tapa kokeisiin valmistautuessakin!):

Vaajakosken liikuntahalli:

Klo 10.00 O2-Jyväskylä II - Ilves II

Klo 15.00 Nokian Krp Sininen - O2-Jyväskylä II

Ampparipesä:

Klo 11.00 RoPo - O2-Jyväskylä III

Klo 14.00 O2-Jyväskylä III - RSS Panthers

Klo 17.15 O2JKL/MuurY - Karhut

C2

06.03.2020