M2: Not so ez4O2

03/06/2019 - 15:19

Miesten kakkosjoukkue oli odottanut turnauspäivää kuin kuuta nousevaa, kun oli tarkoitus päästä kerrankin vastuuturnauksessa pelaamaan Ampparipesässä, mutta toisin kuitenkin kävi ja pelit pelattiin Buugin betonilla. Panos oli suuri, vastaan astelivat sarjan kärkijoukkueet KonnU ja MSM, joilta olisi pakko ottaa pisteitä, jotta nousuhaaveet saataisiin pidettyä yllä.

KonnU - Miehet II

Päivän ensimmäiseen peliin päästiin valmistautumaan mukavasti sisätiloissa, kun amppareiden peli oli päivän ensimmäinen. Esko “Eze” Väisänen laittoi kentät kuntoon Jani Saukon ollessa etelän lämmössä treenileirillä. Pelin ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevaa peliä ilman suuria riskinottoja, kunnes vastustaja laukoi pallon ensimmäistä kertaa Tommi “Taiska” Timosen vartioimaan maaliin. Maalin jälkeen peliä jatkettiin amppareiden pyörityksessä, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Selin sivalsi pallon maaliin, peli 1-1. Vastustaja oli jatkuvasti rikkonut amppareita myllyingin seurauksena, ja ottikin jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Amppareiden ylivoima oli kuitenkin tukkoista, ja Mikki Leppä ottikin ylivoiman loppupuolella jäähyn mailaan lyömisestä. Alivoima selätettiin helposti ja peli jatkui tasakentällisin erän loppuun asti, kunnes Jere Oksanen saa jäähyn väärästä etäisyydestä. Erän loppu kestetään ja seuraava erä aloitetaan alivoimalla. Jerenkin jäähy selätettiin helposti.

Muutama minuutti eteenpäin ja Miika Asikainen ottaa jäähyn mailaan lyömisestä. Kolmatta jäähyä ampparit eivät enää saa tapettua, vaan vastustaja iskee ylivoimalla lukemiksi 2-1. Heti maalinteon jälkeen vastustaja ottaa 5 minuutin jäähyn huitomisesta, mutta amppareiden ruuti on märkää, eikä pallo löydä tietä maalin perukoille. Erän lopussa Jussi Kemppi ottaa vielä jäähyn estämisestä, mutta vastustaja ei saa maalia tehtyä ylivoimalla.

Kolmannen erän alkuun Kalle Manninen ja Vesa Hytönen paljastavat myöhäisillan treeneissä hiomansa kuvion, ja Vesse laukoo lukemiksi 2-2. Maalin jälkeen erää jatketaan amppareiden pyörityksessä. Jussi on pääsemässä laidasta läpi, jolloin vastustaja ajaa suoraan pystyyn ja saa kahden minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä. Amppareiden ylivoima ei tälläkään kertaa tuota tulosta ja pyöritys jatkuu. Vastustaja ottaa taas jäähyn, jonka aikana ampparit vihdoin onnistuvat ylivoimalla, Niko Räsäsen pommittaessa siniviivasta lukemiksi 2-3. KonnU kuitenkin tasoittaa vielä, kun pelikellossa on aikaa jäljellä viisi minuuttia. Amppareiden ahdistamana kaveri ottaa vielä viimeiselle kahdelle minuutille jäähyn, mutta tämän aikana ei saada maalia tehtyä. Lopputulokseksi jää siis 3-3.

MSM – Miehet II

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli MSM, jota vastaan edellisessä kohtaamisessa jaksettiin pelata kunnolla noin puolet pelistä, minkä jälkeen tapahtui paha sulaminen. Tähän kohtaamiseen kuitenkin lähdettiin sisuuntuneena. Ennen pelin alkua nostatettiin fiilistä katsomalla ENCEn huikea peli, joka laittoi adrenaliinin virtaamaan.

Ensimmäinen erä pelistä oli amppareiden hallintaa. Maalipaikkoja oli, mutta niistä ei saatu palloa maaliin vastustajan maalivahdin ottaessa huikeita torjuntoja. Erän loppupuolella Vesse saa mahdollisuuden laittaa pallo rankkarista maaliin, mutta vastustajan maalivahti koppaa tämänkin. Erä selvästi amppareille, mutta tauolle lukemissa 0-0.

Toinen erä alkaa shokkihoidolla, kun vastustaja iskee heti erän alkuun kaksi maalia. Markus “Kusti” Turunen kuitenkin kaventaa nopeasti tilanteeksi 2-1. Peli on toisessa erässä tasaisempaa ja maalipaikkoja on kummassakin päässä. Vastustaja kuitenkin naulaa erän lopussa lukemiksi jo 5-1.

Kolmanteen erään lähdetään tekemään encemäistä comebackia. Erä etenee tasaisesti ja pelikellosta hupenee peliaika vauhdilla. Ajassa 39.35 Vesse ja Kalle näyttävät taas taitojaan, ja kaventavat lukemiksi 5-2. Tästä ampparit saivat flown päälle, ja hetkeä myöhemmin Eze kaventaa lukemiksi 5-3. Heti seuraavassa vaihdossa Vesse on irti ja kaventaa lukemiksi jo 5-4, comeback israel. Ampparit jatkavat pyöritystä ja MSM on myllyssä. Hetki ennen loppua Janne Heikkinen passaa Jussi Kempille, joka tasoittaa tilanteeksi 5-5. Jussin tuuletus oli kauden suurin, Janne joutui käyttämään kaikki voimansa pysyäkseen pystyssä Jussin hypätessä päälle. Pelin viimeinen minuutti on tasaista pyöritystä ja loppulukemiksi jää 5-5.