N1: Naisilla edessä historialliset liigakarsinnat - "Eipä meillä mitään hävittävää ole"

03/06/2014 - 16:19

O2-Jyväskylän naiset sijoittuivat hienosti kakkoseksi naisten ykkösdivisioonan runkosarjassa, ja se oikeutti seurahistorian ensimmäiseen liigakarsintapaikkaan helsinkiläistä M-Teamia vastaan. Toimitus kyseli päävalmentaja Jere Viljanmaan sekä sisäisen pistepörssin voittaneen Pinja Juvosen kuulumisia sarjan alla.

Naiset kamppailivat suorastakin liiganoususta viimeisille kierroksille asti, mutta SB Vantaa oli lopulta sarjan kiistaton ykkönen. Kaksikon mukaan joukkueen suoritus runkosarjassa oli odotetun kaltainen.

- Siihen tähdättiin, että pääsemme mittaamaan tasoamme keväällä. Suora liiganousu olisi jättänyt ehkä hieman kysymysmerkkejä, mutta nyt näemme oikeasti, missä menemme, Viljanmaa toteaa.

- Ihan tyytyväinen täytyy olla, sillä tavoite saavutettiin. Ajoittain sen olisi voinut tehdä helpommallakin, mutta hyvä näin, tehopisteet 20+17 runkosarjassa latonut Juvonen komppaa.

Naiset edustus

22-vuotias Juvonen on pelannut erinomaisen kauden, mutta hän muistaa jakaa kiitosta myös pelikavereille.

- En tiedä, ihan hyvin se kai on mennyt. Valmennuksen odotukset olivat tietenkin vielä korkeammalla, kuten aina. Yhteispeli Silja Santaniemen (24+10) kanssa on toiminut hyvin, ja yhdessä on mukavaa hakata päätä seinään, Juvonen virnuilee.

Pelirutiineihin olennaisesti kuuluvat onnenpannat ovat toimineet, ja Juvosella on myös selvä lääke mahdollisen tappion hetkelle.

- Vanha tuttu vaaleanpunainen onnenpanta on edelleen paras. Jos tulee takkiin, litra suklaista Aino-jäätelöä on paikallaan, Juvonen (oik.) valottaa nauraen.

Pääkäskijä Viljanmaa kertoo, että joukkueen tunnelma sarjan alla on odottava, ja sairastelukierre on alkanut helpottaa. Tulevaa vastustajaa M-Teamia on katseltu jonkin verran videoilta, ja joukkueesta onkin selvä näkemys.

- Pirun liikkuva ja työteliäs joukkue tulee vastaan. Siellä, kuten meilläkin, kaikki tajuavat että duunia on painettava kahteen suuntaan, mikäli mielii pärjätä, päävalmentaja kertoo.

Koko sarjan pistepörssin neljänneksi sijoittunut Juvonen on ollut tyytyväinen siihen, miten joukkue on hitsautunut kauden aikana yhteen isoista muutoksista huolimatta. Karsintaotteluihin hänellä on joukkueelleen selvä viesti.

- Hyvä fiilis on joukkueessa, eipä meillä mitään hävittävää ole tässä vaiheessa. Lähdetään kunnolla haastamaan ja pelataan siten, ettei tarvitse myöhemmin harmitella ja jossitella, Juvonen paaluttaa.

Vastustaja M-Team sijoittui naisten Salibandyliigan sijalle 11, ja se pelasi seitsemän viimeistä ottelua ilman voittoa. Päätöskierroksella se kuitenkin tasasi vahvalla pelillä pisteet puolivälieriin edenneen PSS:n kanssa, ja varmaa onkin, että vastassa naisilla on erittäin nälkäinen ja kovissa peleissä marinoitu joukkue.

Naiset edustus

Sarjan lopputulosta kysyttäessä valmentajalla on heittää viljanmaamainen vastaus.

- On paljon puhuttu, että liigan ja divarin välillä olisi isokin tasoero, mutten usko että me nyt kovin monella maalilla niitä pelejä voitetaan, Viljanmaa (oik.) virnuilee.

Liigakarsintojen otteluohjelma:

la 8.3. klo 14.30 O2JKL - M-Team Palokan koulukeskus

su 9.3. klo 18.45 M-Team - O2JKL Ruskeasuo, Helsinki

ke 12.3. klo 18.30 O2JKL - M-Team Palokan koulukeskus

(tarv. pe 14.3. klo 18.30 M-Team - O2JKL Ruskeasuo, Helsinki

su 16.3. klo 19.00 O2JKL - M-Team Palokan koulukeskus)

Tervetuloa kannustamaan Ampparittaret liigaan!