M1: Vuoden ensimmäisiä pelejä kohti!

01/06/2023 - 10:00

Uusi vuosi 2023 käynnistyy Amppareilla tuplaviikonlopulla

Vuosi on vaihtunut, viimeisetkin joulukinkun rippeet on syöty ja on aika suunnata sählykaukaloon takaisin. Ampparit palasi tositoimiin maanantaina, ja hyvän treeniviikon pääteeksi päästään starttaamaan Inssi-Divarin pelitkin tämän vuoden osalta; ja mehän päästään aloittamaan Tuplaviikonlopulla!

Huomenna lauantaina hypätään bussin kyytiin ja matkataan Itä-Suomeen ja Joensuuhun, jossa vuoden ensimmäisessä pelissä meitä isännöi Josba. Sunnuntaina pelataan sitten kotikaukalossa, kun Palokkaan vieraaksi saapuu ÅIF Sipoosta.

Ennen viikonloppua Inssi-Divarin sarjataulukko näyttää siltä, että Ampparit majailee sijalla yhdeksän, mutta vain kolme pistettä viimeisellä pudotuspelipaikalla (6.) keikkuvaa SaiPaa perässä. Josba puolestaan löytyy sijalta seitsemän, pisteen Amppareita edellä, ja ÅIF puolestaan sijalta 11; viisi pistettä Amppareiden takana ja kolme pistettä karsintaviivaa edellä. Toki olettaakaan ei voi, että tässä vaiheessa kautta pisteet eivät olisi jollekin tärkeitä, ja sama koskee myös näitä kolmea joukkuetta aika isosti.

Josba kävi lokakuussa vierailemassa Palokassa, ja tuolloin Ampparit oli tyly isäntä 9-3 kotivoitolla; etenkin hattutempun iskeneet Aatu Knuuti (3+2) ja Topias Kangas sekä 1+3 merkkauttanut Markus Manninen olivat isoja voiton arkkitehteja. Josba pelasi lokakuu- joulukuu- akselilla käsittämättömät kymmenen ottelua putkeen niin, että peli päättyi maalin erolla, joten tiukkoja pelejä ovat joensuulaiset ainakin tottuneet pelaamaan. Josba on myös pelannut melko vähämaalisia pelejä; tehtyjä maaleja on koko sarjasta neljänneksi vähiten; tosin myös päästettyjä on koko sarjasta vähiten. Yksilötasolla tärkeimpiä pelaajia ovat olleet Lauri Piironen (15+2), Aapo Hämäläinen (2+14), Fetja Naakka (11+4) sekä Miika Kosonen (11+4). Joensuulaisten jo useampi vuosi takaperin aloittamaa nuorten pelaajien sisäänajoa on tällä kaudella jatkanut 2006- syntynyt Joni Hiltunen, joka on iskenyt 14 otteluun tehot 5+2=7. Tolppien välissä vastuu on jakautunut melko tasan Ville Pesosen (74,25%) ja Veikka Forsströmin (72,09%) välillä.

Amppareiden lokakuun vierailu Sipoossa ei tuottanut tälläkään kertaa voittoa, vaan Sipoon kirous säilyi kotijoukkueen 8-2 voitolla. Vaan eipä ole helpolla päästy ikinä myöskään silloin kun ÅIF on Palokassa vieraillut; kahdelta viime kaudelta tuloksena jatkoaikatappio ja rankkaritappio. Joten nyt olisi sunnuntaina kiikarissa aika kauan metsästetty voitto sipoolaisista! Myöskään ÅIF ei tehdyillä maaleilla useimmin juhli, niitä löytyy toiseksi vähiten koko sarjasta. Mutta joukkue on kuitenkin erityisen hyvin organisoitu puolustussuuntaan, ja johtoasemassakin taitavat erittäin hyvin pelin jäädyttämisen. Sipoolaisten ykköspyssynä on häärinyt tällä kaudella Tuomas Liukolampi (18+7), ja taustatukea ovat tarjonneet vahvasti kokenut Petri Kuitunen (5+18), seuran junioripolun läpikäynyt 2033-syntynyt Patrik Korpiniemi (13+3) sekä Markus Mitikka (9+6). Tolppien välissä Tuomas Heino pitää koko sarjan kärkitorjujan viittaa harteillaan, kopattuaan palloa 10 ottelussa 80,37% varmuudella.

Tästä lähtee siis uusi vuosi käyntiin; Ampparit on valmis, toivottavasti olet sinäkin! Joukkueen terveystilanne on pääosin pysynyt hyvänä, ja melko täydellä rosterilla päästään viikonloppuna iskemään täyden pistepotin metsästykseen.

Huomenna seuraat ottelua parhaiten Salibandy-TV:n välityksellä, sunnuntaina tervetuloa ensimmäistä kertaa vuonna 2023 Palokkaan kannustamaan Ampparit voittoon!

Sunnuntaina O2-Jyväskylä - ÅIF ottelun otteluisäntänä: Fysioterapia Oiva

JosbaAIF_ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue