M1: Kohti Suomen Cupin välierää!

01/06/2022 - 16:03

Otteluennakko

Ampparit haastaa kestomenestyjä ja Liigajoukkue SPV:n perjantai-iltana

Uusi vuosi 2022 on startannut ja myös salibandy alkaa palailla joululomilta. Amppareiden osalta vuotta ei starttaa kuitenkaan Divarin pelit, vaan ensimmäisenä vuorossa on huomenna perjantaina 7.1.2021 erittäin odotettu Teho Sport Suomen Cupin välieräkamppailu! Ainoana Divarijoukkueena finaaliviikonloppuun matkaava O2-Jyväskylä saa vastaansa F-Liigassa pelaavan ja menestymään tottuneen, hallitsevan Cupin mestarin Seinäjoen Peliveljet. Toisessa välierässä kohtaavat puolestaan niinikään F-Liigassa pelaavat Classic ja TPS.

Cupin huipennuksen tapahtumapaikkana toimii Turun Kupittaan palloiluhalli, ja vaikka harmillisiesti paikan päälle ei yleisöä voidakaan päästää, niin kaikki finaaliviikonlopun pelit välieristä finaaleihin näytetään YLE:n kanavilla. Amppareiden ja SPV:n kohtaaminen starttaa perjantaina klo 21:00 ja se on katsottavissa YLE Areenasta.

Suomen Cup

Ampparit saa siis perjantaina vastaansa kivikovan ja kokeneen SPV:n Seinäjoelta. Asetelmia ei paljoa tarvitse ruveta erikseen vääntelemään, kyllä "kotijoukkueena" pelaava Speve selkeä suosikki on. Seinäjokelaisilta löytyy riveistään sellaisia pelaajia kuten Sami Koski, Ville Kuusela, Jari Hankkio, Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Petri Hakonen, Henri Urmas sekä Henri Myllymäki. Jokaiselle salibandya seuraavalla katsojalle varmasti todella tuttuja nimiä, jotka ovat Salibandyliigassa ja F-Liigassa pelanneet melkoisia ottelumääriä - ja on niitä pörssejäkin syntynyt. Otetaanpa vaikka Sami Koski; 410 Liigan runkosarjan ottelua, 117 pudotuspeliottelua ja näissä yhteensä 997 tehopistettä! Näitä voisi listata kyllä kaikkiien kohdalta, mutta hattu nousee päästä tällaisille numeroille täältä Amppareiden toimituksen päästä. Toki parin viime kauden aikana myös Seinäjoella on alkanut hallittu nuorennusleikkaus, ja tälläkin kaudella 2000- luvulla syntyneistä pelaajista mm. puolustajat Jeri Heikkilä ja 2003- syntynyt Santeri Uusi-Laitila sekä hyökkääjät Aapo Tammiranta, Juho Repo ja Eero Karjanlahti ovat kantaneet isoa vastuuta kokeneiden ratsujen rinnalla kokoonpanossa.

Ampparit tulee iskemään nuorten pelaajiensa voimalla varmasti täysiä kampoihin. Kovat pörssit tällä kaudella naputellut ykköskenttä E.Lavonen - Tuomala - Salminen tulee varmasti kantamaan isoa tulosvastuuta, mutta myös todella tarkalla silmällä kannattaa seurata, miten ennakkoluulottomasti tulevat esiintymään joukkueen P18- joukkueen pelaajat, joista neljä pääsi pörsseille viime vuoden viimeisessä kamppailussa.

Otetaanpa loppuun vielä hassunhauska vertailu; jos käy niin että perjantaina aloitusympyrään astelevat samaan aikaan SPV:n Ville Kuusela selä Amppareiden nuori lupaus Marius Niemelä, niin paljonko kyseisillä herroilla on ikäeroa? 21 vuotta. Let that sink in... Kuuselalla oli mm. tilillään noin 100 liigaottelua sinä vuonna kun Marius syntyi.

Saimme treeniviikon keskeltä kiinni Amppareiden pääkäskijä Jouni Juurelan, joka ennakoi tulevaa viikonloppua seuraavasti:

"Mukavaa päästä haastamaan hiukan normaalia isompaa vastustajaa. Ihan ei päästä kokonaisella rosterilla matkaan, mutta ei olla päästy monella viime kierroksellakaan (Divarissa). Onneksi seuran juniorimylly jauhaa hyvää materiaalia edustuksen käyttöön ja saadaan hieno kokemus jokaiselle mukaan lähtevälle pelurille!"

Altavastaajan asema tiedostetaan luonnollisesti myös valmennuksen päässä, mutta nöyristelemään Ampparit ei ole lähdössä:

"Divaripelaajat eivät joka päivä pääse pelaamaan Yleisradion kameran kuvatessa, joten tästä kokemuksesta kannattaa ottaa kaikki irti. Finaalipaikasta lähdetään tietysti pelaamaan, se on selvä. Ollaan tutkittu Speven peliä ja sieltä on löytynyt hyviä iskunpaikkoja, joiden kimppuun hyökätään matsissa. Meille tuohon huippuonnistuminen ja kurinalainen esitys, ja kun SPV vetäisi hieman alakanttiin, niin kaikki on mahdollista. Meidän käyrä on ylöspäin ja Spevellä se on taas alaspäin. Ei päästetä seinäjokelaisia käyttämään vahvuuksiaan, niin mukava retki meille tulee".

Salibandyliiton tiedotus puolestaan haastatteli ennen viikonloppua yhtä pitkäaikaisinta Ampparia, Joni Lempistä. Juttu on luettavissa tästä.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livelähetys Klo 21:00 (YLE Areena)

Lauantain mahdollinen finaali pelataan klo 19:00 ja se on nähtävissä suorana YLE TV2:lta

Suomen Cup

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

06.01.2022