Pojat C98: HFC turnaus päättyi neljännesvälieriin

01/06/2014 - 22:05

C98 pojat päättivät osallistua uuden vuoden jälkeiseen Suomen suurimpaan Helsinki Floorball Cup salibandyturnaukseen. Seuran D00 pojat olivat osallistuneet viime vuonna samaan turnaukseen ja kehuivat sitä niin kovasti, että olihan se lähdettävä itse kokemaan. Kaiken kaikkiaan Amppareita edusti turnauksessa kolme mahtavaa joukkuetta(D00, C99, C98). C98 pojat osallistuivat C ikäisten kilpasarjaan 25 muun joukkueen kanssa.
 
C98 pojat lähtivät turnaukseen jo hyvissä ajoin ja saapuivat hotellille jo päivää ennen ensimmäistä peliä. Joukkueen neljän päivän ja kolmen yön matka tuli pitämään sisällään paljon yhdessä eloa joukkueen kanssa pelejä unohtamatta. Matkalle lähti lähes koko joukkue mikä oli todella mukava asia.
 
Jokaisen pelipäivän aloitimme kello 8 aamupalalla ja pienellä yhteislenkillä. Joukkueelle muodostui tästä mukava rutiini lähteä turnauspäivän haasteisiin.
 
Ensimmäinen pelipäivä piti sisällään hiukan omaa aikaa ja kaksi lohkovaiheen ottelua Blackbirds Unitedia(98) ja Tapanilan Erää(99) vastaan. Aamurutiinien jälkeen joukkue matkasi pelipaikalle tutustumaan turnauksen tunnelmaan ja valmistautumaan peleihin.

O2JKL – BBU 98 (4 -3)

Ottelu alkoi räväkästi sillä joukkue otti ensimmäisessä erässä heti alkuun 3-0 johtolukemat. Tämän jälkeen peli tasoittui ja vastustaja pääsi peliin mukaan tehden muutaman maalin hyvin koko turnauksen pelanneen Joni Laurinahon taakse. Ottelusta selvittiin kuitenkin mallikkaasti ja turnauksen avauspisteet Amppareille.

Erä 99 – O2JKL (0 – 5)

Päivän toiseen otteluun Ampparit saivat vastaan maineikkaan liiga seuran 99 ikäisten joukkueen. Ottelu oli Amppareilta juuri niin hyvä kuin numerot antavat ymmärtää. Joukkue hallitsi peliä ja teki maaleja tasaiseen tahtiin. Ottelun lopulla sattuneen yhteentörmäyksen myötä valmennus sai pidätellä hiukan henkeä, kun koko päivän tehokkaasti esiintynyt Nico Valkeapää loukkasi polveaan. Polveen heti kolmen K:n hoito. Kylmää, kompressio ja koholle. Toivottiin kovasti, että ei mitään pahempaa olisi sattunut. Ilta ja aamu sen sai sitten näyttää.

Ampparit
 
Turnauksen eka päivä puhtaalla pelillä, mikä lämmitti kovasti valmennusporrasta.
 
Joukkue matkasi pelien jälkeen ruokailemaan ja takaisin hotellille lepäämään seuraavaa päivää varten.
 
Toinen päivä alkoi samalla tavalla kuin eka ja aamutoimien jälkeen matkasimme uusiin taistoihin. Iloinen uutinen oli, että edellisenä päivä polvea loukannut Nico pystyi pelaamaan. Luvassa oli lohkovaiheen kaksi viimeistä ottelua ja mahdollinen kuoleman ottelu neljännesvälierissä. Lohkovaiheen ottelu olivat FBC Turkua(99) ja Kotkan Reipasta(99) vastaan.

O2JKL – FBC Turku 99 (5 – 3)

Toisen päivän eka peli ja pientä unihiekkaa silmissä. Alku oli hiukan kankeaa, mutta joukkue onnistui nostamaan pelin aikana tasoaan koko ajan. Pelissä nähtiin muutama todella näyttävä yksilösuoritus joka takasi turnauksen kolmannen voiton.
Ampparit

KoRe 99 – O2JKL (1 - 4)

Lohkovaiheen viimeiseen peliin lähdettiin puhtaalla pelillä. Ennen ottelua joukkue oli jo varmistanut lohkon ykköspaikan. Peliin lähdettiin parantamaan päivän otteita ja kehittämään peliä tulevaa pudotuspeliä ajatellen. Pelin taso ei oikein missään vaiheessa päässyt nousemaan halutulle tasolle, mutta joukkue onnistui tekemään voittoon tarvittavat maalit. Ottelussa nähtiin kuitenkin joukkueelta turnauksen parhaat sommitelmat, kun pari maalia tehtiin koko kentällisen voimin hienolla yhteispelillä.
Ampparit

Group E

GP

W

D

L

GF

GA

 +/-

PTS

O2-Jyväskylä P98

4

4

0

0

18

7

11

8

BBU P98 Valk

4

3

0

1

16

13

3

6

FBC Turku P99

4

1

1

2

11

11

0

3

Erä P99 Sin

4

1

1

2

10

15

-5

3

KoRe

4

0

0

4

8

17

-9

0

 

Neljännesvälierä O2JKL – Jokerit 99 (1 – 3)

Päivän viimeiseen ja mahdollisesti turnaukseen viimeiseen otteluun joukkue lähti luottavaisena omaan peliin. Valmistautuminen otteluun pyrittiin tekemään huolellisesti. Joukkueen huolto oli hoitanut pojille pientä purtavaa ja tätä myötä pyrittiin täyttämään pelaajien energia varastoja. Joukkue valmistautui muuten samalla tavalla kuin muihin otteluihin. Ennen ottelua kapteenien johdolla joukkue kävi ulkosalla herättelemässä paikkoja.

Sitten otteluun. 

Ottelu alkoi mallikkaasti ja joukkue puhkui itseluottamusta. Ampparit avasivatkin ottelun maalaamalla maalinedustalta ottelun avausosuman. Tässä vaiheessa odoteltiin Roope Lassilan osumalle jatkoa, mutta Jokerit pääsi maalaamaan muutaman kerran ja onnistui tehokkaasti jäädyttämään ottelun tekemällä bussin omalle alueelle. Joukkue ei ollut valmistautunut tällaiseen karvaukseen. Se ja ottelun tärkeyden tuoma jännitys tylsytti joukkueen aseet. Tätä myötä todella harmillinen putoaminen jatkosta ja pelien loppuminen. Ottelun lopputulos kirvoitti koko joukkueen mietteliääksi, miten siinä niin kävi.
 
Ottelun jälkeen joukkue lähti syömään ja nuolemaan ottelun tuomia haavoja. Niin sitä sanotaan, että hyvä ruoka parempi mieli. Turnausjärjestäjän makaronilaatikon myötä joukkue matkasi mahat pullollaan hotellille keskustelemaan turnauksen peleistä ja mitä viimeisenä päivänä tehtäisiin.
 
Hotellilla kokoonnuimme joukkueen kanssa juttelemaan turnauksesta ja peleistä. Keskustelut olivat todella hyviä ja mieli parantui nopeasti karvaasta tappiosta. Illan aikana saatiin joukkueelle tulevaisuutta ajatellen tärkeitä asioita käytyä läpi. Sovittiin, että viimeiseen päivään lähdettäisiin samalla tavalla kuin olisi otteluita tulossa.
 
Viimeinen turnauspäivä ilman otteluita tuntui aluksi hankalalta. Aamulenkin jälkeen kaikki näytti paremmalta ja päivä sai alkaa. Lähdettiin porukalla katsomaan puolivälierä ottelua jossa meidän piti pelata. Jokerit oli saanut vastaan C98 joukkueen kanssa samaa sarjaa pelaavan Pöytyän urheilijoiden(98) joukkueen. Ottelua seuratessa oma ottelu palasi mieleen. Ottelua katsomalla oppi näkemään omaan peliin uusia asioita. Ottelu toimi hyvänä opetuksena joukkueelle. Lisäksi turnauspaikalla fiilis oli todella hyvä mistä kiitos turnausjärjestäjälle.
 
Turnauksesta saatiin mukaan varmasti joukkueelle paljon hyviä asioita tulevaisuutta ajatellen. Kiitos kaikille matkalla olleille, vastustajille ja turnausjärjestäjälle.
 
-          Kari
 
C98 onnittelee D00 Amppareita oman sarjansa voittamisesta ja Vertti Lepoa taitokisan voitosta.

Kuvat: Vilma Harmoinen