M1: On aika sanoa kiitos!

08/05/2020 - 16:19

Miehet edustus

O2-Jyväskylän joukkueesta poistuu monta pitkäaikaista Ampparia. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Kauteen 2020-2021 valmistautuminen on edennyt Amppareiden osalta jo pitkälle ja alkavan kauden joukkue Divariin on alkanut myös muotoutumaan uomiinsa. Joukkue on vahvistunut usealla uudella pelaajalla, mutta samalla myös moni useamman vuoden O2-Jyväskylää edustanut pelaaja on päättänyt Amppariuransa ainakin tällä erää. Ja nyt onkin aika kiittää kaikkia heitä, jotka ovat olleet vuosien mittaan mukana rakentamassa Amppareiden tarinaa siihen paikkaan, missä se nyt on!

Tekstissä pääsevät SoMetoimitusylläpidon lisäksi ääneen myös joukkueen pelaajat, jotka kertoilevat jokaisesta nyt Ampparipaidan jättävästä pelaajasta parhaita paloja vuosien varrelta. Mutta enempää alustamatta, on aika kiitospuheiden:

3 Vesa Sivula

Lentopallon puolelta sukunimikaimaltaan lempinimen lainannut Upi saapui Amppareihin vuonna 2015 Mikkelin Hatsinasta ja heti alusta saakka hän nousi O2-Jyväskylän takalinjojen johtavaksi pelaajaksi. Pallollisesti sekä varmoja että peliä edistäviä ratkaisuja, ja kaksinkamppailuissa ei mitään armoa vastustajille. Upi oli myös kentän ulkopuolella yksi joukkueen pidetyimmistä persoonista, sekä myös yksi Amppariyleisön suosikeista Palokassa. Divarissa tilille kertyi 63 runkosarjan ottelua tehoilla 7+8=15. Lisäksi hän oli harvoja Amppareiden pelureita, jotka ovat onnistuneet maalinteossa molemmilla Amppareiden Divarin playoff- kausilla (18-19 ja 19-20).

”Puolustuspään sheriffi ja loistava joukkuepelaaja sekä joukkuekaveri kentällä ja sen ulkopuolella. Vesan kanssa oli aina lystiä. Kuului Torstain mäkkäriryhmään. Vesku hoiti viihteen viimesen päälle!”

”Vesa on varmasti yksi mukavimmista joukkuekavereista vuosien varrella, harmikseni pääsin pelaamaan Vesan kanssa vain yhden kauden. Bussivisojen pyyteetön järjestäjä.”

”Mikkelin lahja Amppareille! Edarin monivuotisia ykköspakkeja, ja viime vuonna palkittiin joukkueen puolesta parhaana pakkina ansaitusti! Tärkeä joukkuepelaaja ja ylivoimainen tietovisanörtti. Jään kaipaamaan vieraspelimatkojen Vesan tietovisoja! :) Kiitos Urpo!”

Miehet edustus

13 Alvar Mahlberg

Pääkaupunkiseudun katujen kasvatti Allu siirtyi Amppareihin paikalliskilpailija Jyväskylän Nousun riveistä kaudeksi 2016-2017, ja ensimmäisellä kaudellaan O2-Jyväskylän paidassa Allu olikin isossa roolissa nostamassa Amppareita Divariin. Divarissa Allu tuli tunnetuksi ennen kaikkea työteliäänä pelaajana, joka paiski illasta toiseen hommia joukkueen eteen, niin laiturin, sentterin kuin joskus myös pakin tontilla. Divarissa Mahlberg keräsi tililleen Amppareissa 62 runkosarjan ottelua tehoin 13+7=20 sekä neljä pudotuspelikamppailua (0+1). Viimeiset kaksi kautta Allu sai pelata samassa joukkueessa myös pikkuveljensä Kaarlo Mahlbergin kanssa. Pelaamisen lisäksi Allu teki todella paljon hommia joukkueen taustoilla esimerkiksi markkinoinnin ja yhteistyökumppanuuksien eteen; somevastaavalta erikseen iso kiitos kaikesta!

”Jalluboy, Itä-Helsingin lähettiläs, joka hyvin rennoin ottein, mutta totisesti painoi hommia. Sai raahattua pikkuveljenkin ampiaisperheeseen. Vesan vasen käsi illanvietoissa. Huikea joukkuekaveri.”

”Alvar on nähdäkseni vaikuttanut merkittävästi joukkueen tarinaan, ideologiaan ja etenkin siihen, että ampparit on eteenpäinpyrkivä joukkue. Manageriainesta.”

”Joukkueen näkymätön vaikuttaja ja ollut kehittämässä edarin toimintaa ammattimaisempaan suuntaa viime vuosia. Arvokasta työtä kentän ulkopuolella, mutta myös kentällä! Henkisesti vahva pelaaja ja onnistui saamaan itsestä maksimin irti kun sitä vaadittiin. Ymmärtää urheilusta ja voittamisesta! Kiitos Mestari!”

Miehet edustus

18 Joel Wenning

Jawohl! Somevastaavan lisäksi harvoja sujuvaa saksaa puhuvia Amppareita. Jolle saapui Amppareihin vuonna 2016 Kooveesta ja oli siis myös mukana nostamassa O2-Jyväskylän Divariin heti ensimmäisellä kaudellaan. Maajoukkuekokemusta Jollelta löytyy Saksan maajoukkueesta mm. useammista MM-kisoista. Kentällä Jolle oli periksiantamaton työntekijä, joka teki myös tulosta; ihanteellinen pelaaja siis valmentajalle. Jolle otti myös isoa koppia joukkueen fysiikkavalmennuksesta jo pelaajana ollessaan, ja luonnollisesti myös fysiikkatesteissä oli joukkueen ehdotonta kärkeä! Divarissa kolmella kaudella tilille kertyi 62 runkosarjan ottelua pörssisaldolla 19+11=30.

Mutta ei siinä vielä kaikki; Voimme iloksemme ilmoittaa, että Jolle ei jätäkään Amppareita taakseen peliuran päätyttyä, vaan hän tulee tulevalla kaudella toimimaan joukkueen Fysiikkavalmentajana! Eli se on Tschüss und Willkommen samalla kertaa.

”Joka ilta antoi kaikkensa valmentamiselle ja pelaamiselle. MM-tason fysiikkavalmentaja ja entinen peluri. Tässä on esimerkki oikeasta urheilijasta. Tuolla tietotaidolla mennään vielä pitkällä.”

”Jolle vaihtoi mailan sekuntikelloon ja on hienoa että saamme nauttia hänen ammattitaidostaan fysiikkaharjoittelun parissa.”

”Saksan lahja Amppareille! Erittäin tärkeä peluri joukkueelle kentällä ja kentän ulkopuolella. Monta vuotta järjestänyt joukkueen fysiikkaharjoittelun lähes talkootyönä. Siitä iso kiitos Joelille. Kentällä varmaa tekemistä, ja pelit ei ainakaan fysiikasta jäänyt kiinni. Joukkueen Coopermestari +3400m tuloksilla. Kiitos Joel!”

Miehet edustus

21 Miika Huusko

Työnteon ja periksiantamattomuuden perikuva! Vuonna 2015 jyväskyläläisestä Blastersista 2-divisioonasta saapunut Huusko ei huudellut eikä kumarrellut, vaan teki illasta ja päivästä toiseen hommia sata lasissa. Alivoiman erikoismies repi, raastoi, otti peittoja ja kiersi otsikot kaukaa, vaikka tulostakin syntyi; 65 Divarin runkosarjaotteluun syntyi tehot 12+15=27. Joukkueen kokeneimman osaston edustajana Huusko toimi myös erinomaisena esikuvana joukkueen nuoremmille pelaajille siitä, mitä tarkoittaa tehdä hommia logo edellä!

”Ei pitänyt itsestään suurta meteliä, mutta kentällä ja sen ulkopuolella ahkeruus loisti päivästä toiseen. Työukko!”

”Huuskossa oli voimalaiturin suoraviivaisuutta ja kulmikkuutta, joka on nykypäivän salibandyssa katoava voimavara.”

”Rightin juoksukone, joka taisteli aina jokaisen tilanteen treeneissä ja peleissä 100 lasissa! Yksi vaikeimpia vastustajia treeneissä ketä vastaan sai pelata. Kiitos Miika!”

Miehet edustus

29 Kasperi Kantonen

Raision lahja jyväskyläläiselle salibandylle! Jo kaudella 2012-2013 Salibandyliigassa TPS:n paidassa debytoinut ja Divaria myös SBS Wirmon ja SBS Maskun riveissä pelannut Kasu ilahdutti Keski-Suomen salibandykentillä vuosina 2015-2020, ja niistä kaudet 2017-2018 sekä 2019-2020 hän pelasi O2-Jyväskylän paidassa yhteensä 50 Divarin runkosarjan ottelua kovalla tehosaldolla 34+12=46. Maalintekotaidon lisäksi Kasu toi näillä kahdella kaudella Amppareiden joukkueeseen ison määrän energisyyttä ja väriä kentälle (ja varmasti myös pukukoppiin 😊). Kantonen on räiskyvä persoona kentällä ja sen ulkopuolella, ja häntä varmasti jäädään Jyväskylän salibandykentillä kaipaamaan. Ensi kaudeksi Kasu palaa kotiseudulleen Länsirannikolle ja edustaa Divarissa pelaavaa FBC Turkua.

”Kaikkien kaveri, kukaan tuskin ei voi olla pitämättä tästä henkilöstä. Aina on oli jotain tapahtumaa suunnitteilla tai muuten vaan viihdytti joukkuelaisia.”

”Kasperilla löytyi kavereita jokaisesta vierashallista missä kauden aikana käytiin. Teki myös hienon taustatyön kauden jälkeistä ulkomaanreissua varten, itse reissu tosin jäi tekemättä.”

”Ai että, Kantonen! Ottaisin Kasun aina omaan joukkueeseen, jos mahdollisuus olisi! Kasu on energinen ja joukkue tarvii energiaa! Kova maalintekijä ja viime kaudella laadukasta salibandya myös muilla pelin osa-alueilla. Kiitos kun järjestit viikon varoitusajalla Tahkon päätösreissun!”

Miehet edustus

47 Ville Sepponen

Sepi saapui Amppareihin kaudeksi 2016-2017, ja oli sitä ennen kerennyt tehdä tuhoa Sisä-Suomen 2-divisioonassa jo useamman vuoden ajan. Ensimmäinen kausi O2-Jyväskylän paidassa oli heti myös sekä tehokas että menestyksekäs, ja viivasta 11 maalia (todennäköisimmin kaikki insweeperillä tai jokusen ehkä kantilla) pommittanut Sepi oli heti ensimmäisellä kaudella nostamassa Ampparit Divariin. Ja eipä jälki ollut myöskään ensimmäisellä pääsarjakaudella moitittavaa. Seuraavan kauden Sepi vietti Happee Steamersin riveissä, mutta viime kaudeksi edessä oli vielä kerran paluu Amppareihin. Yhteensä näillä kahdella Divarikaudella Sepponen pelasi 43 runkosarjan ottelua tehoin 16+13=29 sekä kaksi pudotuspeliottelua. Viime kaudella hän muodosti myös pelätyn Sepponen-Tepponen-Lepponen- kentän yhdessä Ilkka Tepposen ja Iiro Pieviläisen kanssa.

”Tämä käärmemäinen sekä liukas liikkeinen pallotaituri siirtyi väljemmille servereille hoitamaan siviilityötään. Hiljainen kovan luokan työmies.”

”Sepi höpläytti peruspakkeja kerran jos toisenkin häikäisevällä mailatekniikallaan.”

”Nöyrä joukkuepelaaja ja Divarin taitavimpia viivapelaajia. Divarin paras in-sweeper, joka toimii niin treeneissä kuin peleissä. Monipuolinen rightin peluri, joille olisi aina käyttöä. Kiitos Sepi!”

Miehet edustus

52 Timo Hakanen

Tiedättekö, millon Timo debytoi Liigassa? Vuonna 2007. Kyllä, Liigadebyytti tuli 13 vuotta sitten ja yhä kokenut Hakanen jaksoi suorittaa myös Divarissa korkealla perustasolla. Yhteensä Timo pelasi Salibandyliigaa Happeessa 87 ottelun verran, ennen siirtymistä alemmille sarjatasoille vuonna 2011. Vuonna 2016 oli sitten edessä paluu korkeammille sarjatasoille, kun siirto Amppareihin tapahtui. Siitä asti Timo on luutinut O2-Jyväskylän takalinjoilla varmasti ja helponnäköisesti ilman suurempaa hoppu yhtään mihinkään. Todella tärkeä hahmo kaitsemaan hullunkurista Amppariparvea kokemuksen voimalla! Yhteensä Divarissa kertyi kolmella kaudella 45 runkosarjan ottelua tehoin 5+5=10 sekä neljä pudotuspeliottelua, joissa syntyi myös yksi maali. Hirveästi Timo ei maaleilla juhlinut, mutta kun ne kumahtivat, niin kumahtivat muuten kaukaa ja kovaa!

”Hänestä paistoi rauhallisuus ja iän tuomakokemus sekä Timolta tuli helppo syöttö viereen, joka edisti peliä. Valmennuksen ja pelaajien luottoukko! Kentän ulkopuolella sama tekeminen jatkuu.”

”Timo on klassinen old school -pakki, jolla ei ollut kentällä kiire mihinkään, sai pelaamisen näyttämään helpolta.”

”Muistan kun näin ekan kerran Hakasen meidän treeneissä ja ihmettelin, kun kaveri pelas pohjassa ja liikutti palloa ykkösellä eteenpäin. Ajattelin että tuohan voi olla pelimies kerta osaa liikuttaa palloa! Yksi parhaita pakkeja kenen kanssa saanut pelata, ja pelintekemisessä ehkä se paras! Varakapteeni ja itselle tärkeä tukipilari divarivuosina. Kiitos Timo!”

Miehet edustus

61 Ismo Nybacka

Ikoni. Johtaja. Isähahmo. Siinä vain muutamia sanoja, joilla voidaan kuvailla Ismoa. Yksi kaikkien aikojen Amppareista debytoi Divarissa jo kaudella 2005-2006 (siis 15 vuotta sitten!) SC Bluesin riveissä. Bluesin ja FC Vaajakosken riveissä Divarikokemusta Nypylle kertyi yhteensä 104 ottelua (plus kakkosdivarit päälle), ennen kuin hän saapui O2-Jyväskylän pukukoppiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Ja siitä alkoikin sitten tarina, joka vaatii tässä seurassa vertaistaan. Ismo oli mukana katselemassa useaan kertaan, kun Ampparit oli hyvin lähellä Divarinousua, mutta aina se tuntui jäävän vain lähelle. Parilla kaudella Nybacka nähtiin myös valmentajan roolissa Amppareiden penkin takana. Divarinousun tapahtuessa tuli myös Nypyn aika palata vielä kerran kentille ja Amppareiden kolmelta Divarikaudelta tilille kertyikin 74 runkosarjan ottelua sekä neljä playoff- kamppailua. Yhteen laskettuna ”Liskon” pääsarjauran tilastot ovatkin vakuuttavaa luettavaa: 178 ottelua tehoilla 45+45=90 (sekä kunnioitettavat 102 jäähyminuuttia). Tuohon vielä 2-divisioonan pelit päälle, niin todellisesta jyväskyläläisen salibandyn ikonista sekä Ampparilegendasta voidaan puhua!

”Joukkuepelaaja isolla Ampparisydämmellä. Monta vuotta jaksoi sumplia aikatauluja ja tsempata meitä nuorempia treeneissä illasta toiseen. Erinomainen joukkuekaveri. Lisbet-leikkanen on O2-seuran yksi ikoneista.”

”Ismo oli konkari jo silloin kun 10 vuotta sitten aloitin miesten pelit, ja oli hauska niin sanotusti sulkea ympyrä viime kauden yhteisissä matseissa.”

”Edustus- Amppareiden tärkeimpiä henkilöitä viimeisen 10 vuoden aikana ja henkilökohtaisesti tärkein yksittäinen pelaaja ja ihminen. Taistelijaluonne, fysiikkaihme ja joukkueen selkäranka. Pystyy aina juoksemaan Cooperiin +3200m tuloksen. Ollut joukkueessa hyökkääjä, pakki, valmentaja, kapteeni, talkoolainen, jojo jne. Ismo oli monta vuotta yrittämässä nousta joukkueen kanssa Divariin, ja lopulta noin ”10 kerta” palkittiin! Ilman Ismoa nykyinen Divaritaso olisi ollut paljon haastavampi saavuttaa. Ampparikapteeni nyt ja aina, kiitos Lisko!”

Miehet edustus

71 Tuomas Laukkala

Jos on Nypy Ampparilegenda ja Seuraikoni, niin ei Laukkalan Tuomas siitä kauaksi myöskään jää! Vuodesta 2013 lähtien ”Myrsky” on luutinut Amppareiden takalinjoilla niin 2-divisioonassa kuin myös kaksi kautta Divarissa (kaudella 2018-2019 Tumppi piti välivuoden). Vuodesta toiseen Laukkala oli joukkueen luotettavimpia pelaajia kentällä eikä suoritustaso heitellyt kovempiakaan vastustajia vastaan. Ajoittain nähtiin myös melko virtuoosimaisia suorituksia pallon kanssa! Lähes 70 ottelua 2-divisioonassa (12+28=40) ja 43 ottelua Divarin runkosarjassa (2+7=9) jäävät Amppareiden historiaan erittäin hienoina lukemina!

”Nimensä (=Myrsky) veroinen, pallonriistot ja puolustuspelaaminen ykkösprioriteetteja. Fiksu mies kaikin puolin ja töitä logolle. Vesan oikea jalka viihdeasioissa!”

”Tuomas ”Myrskykoira” Laukkala oli oikeastaan kaksi pelaajaa samassa paketissa: periksiantamaton duunari sekä coast-to-coasteja väläytellyt mailavirtuoosi.”

”Viisas ihminen ja viimeisiä Amppareiden ”oikeineläjiä”. Lempinimi Myrsky tulee pelityylistä, ja jalalla joukkueen vahvimpia pelureita. Perustaso korkealla tasolla, ja koutsille varmasti tästä syystä ihannepelaaja! Kun Myrskyn laittoi kentälle, niin tulos oli lähes aina A-luokkaa. Kiitos pelireissujen sijoitusvihjeistä Myrsky!”

Miehet edustus

Iiro Kinnunen Keski-Euroopan valloitukseen!

Jo aikaisemmin keväällä tiedotimme myös, että Amppareiden jokaisen Divari- kauden tehokkain pelaaja ja hyökkäyspelin kulmakivi, 8-paidalla pelaava Iiro Kinnunen siirtyy ensi kaudeksi Keski-Eurooppaan ja tarkemmin ottaen Sveitsin National League B:hen Ticino Unihockeyn riveihin. Pääkaupunkiseudulla salibandyoppinsa saanut ja M-Teamin riveissä aikoinaan Salibandyliigassakin pelannut Iiro saapui Amppareiden riveihin kaudeksi 2016-2017 ja oli heti ensimmäisellä kaudella johtavassa roolissa nostamassa O2-Jyväskylää Divariin, kun 21 otteluun hän summasi tehot 13+18=31 ja nousukarsinnoissakin yhdeksään peliin 4+11=15. Divarissa tahti vain kiihtyi, kun Iiro nousi heti ensimmäisellä Divarikaudella sarjan parhaimpien hyökkääjien joukkoon. Yhteensä Divarivuosilta tilille kertyi 72 runkosarjan ottelua pörssisaldolla 48+79=127.

”Sugar boy, joka valloitti esityksillään ampiaisperheen sydämet. Kaudesta toiseen kovia tehoja hyökkäyssuuntaan. Illanviettojen suuri tekijä ja reilu ukko!”

”Iiro K vaihtoi ampparipaidan etelä-Sveitsin mukavaan elämään. Uskon että mies palaa vuoden päästä hieman ruskettuneena ja kirjoittaa gradun loppuun.”

”llman Iiroa ei edari tällä hetkellä Divaria pelaisi. Viimeisellä kakkosdivarikaudella tarvittiin pelimiehiä, ja silloin Iiro otti ratkaisijanroolia ja nousu Divariin tapahtui. Paras ketjukaveri kenen kanssa saanut salibandya pelata. Paljon saatu juhlia kentällä, ja kentän ulkopuolella! Kiitos Iiro!”

Miehet edustus

Kiitos siis vielä kerran:
Vesa Sivula, Alvar Mahlberg, Joel Wenning, Miika Huusko, Kasperi Kantonen, Ville Sepponen, Timo Hakanen, Ismo Nybacka, Tuomas Laukkala ja Iiro Kinnunen; Ampparit ei olisi ilman teitä se joukkue, joka se tänä päivänä on!

Kaikki uutisen kuvat: Esa Jokinen

05.08.2020