M1: Tuomas Rautiainen O2-Jyväskylän paitaan!

05/05/2020 - 16:55

Miehet edustus

Amppareiden hyökkäyspää jatkaa vahvistumistaan. Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

Toukokuu päästään aloittamaan Ampparileirissä vähintään yhtä kovalla uutisella kuin millä huhtikuu lopetettiin, sillä O2-Jyväskylän jo ennestään pelottavan kova hyökkäysosasto jatkaa vahvistumistaan; uusimpana vahvistuksena Ampparipaidan ensi kaudella pukee päällensä Tuomas Rautiainen!

22- vuotias Rautiainen on alun perin Kajaanin Papasin kasvatti, jossa hän pelasi kauteen 2016-2017 saakka Pohjois-Suomen 2-divisioonaa. Papasin paidassa kovia tehoja mättäneen Rautiaisen taidot huomattiin tämän jälkeen myös Liigatasolla, ja seuraavaksi kaudeksi tie kulki SB Welhojen riveihin Kuopioon ja Salibandyliigaan, jossa pelasi myös hänen vanhempi veljensä Juha Rautiainen. Kaudeksi 2018-2019 veljespari hyppäsi Sveitsin 2.Liigaan Ticino Unihockeyn riveihin; siis samaan seuraan, johon tulevaksi kaudeksi Amppareista siirtyi Iiro Kinnunen. Sveitsissä Tuomakselle syntyi 16 otteluun tehot 14+12=26. Viime kaudeksi veljekset palasivat Suomeen ja naapuriseura Happeen riveihin. Tulevaksi kaudeksi veljesten tiet eroavat taas muutaman kauden jälkeen, kun Juha siirtyi takaisin Ticinon riveihin ja Tuomas taas pukee tosiaan O2-Jyväskylän paidan päällensä.

Viime kaudella Tuomas Rautiainen osoitti jo Salibandyliigassa taitonsa iskemällä 23 otteluun tehot 6+3=9. Lisäksi tilille kerkesi kertyä kolme pudotuspeliottelua ilman tehomerkintöjä. Yhteensä Rautiaisella on tilastoissaan 49 ottelua Salibandyliigan runkosarjassa pörssisaldolla 19+12=31. Hyvästä kaudesta huolimatta viime kaudella roolia ei Rautiaiselle löytynyt hirveästi vielä tuloskentistä Salibandyliigassa, joten O2-Jyväskylä saa jälleen riveihinsä pelaajan, jolla näytönhaluja ja kehityspotentiaalia ainakin riittää!

Rautiainen on Amppareille taas sen luokan vahvistus, että päävalmentaja Joonas Kaasalainen ei voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen:

”Loistavaa saada lisää liigakokemusta joukkueeseen! Tuomas on kokenut konna, joka tuo meille reippaasti taas lisää maalintekovoimaa hyökkäysosastolle. Luulisin että miekkonen tulee iskemään sen verran lötöä pönttöön, että joukkueemme taistelee joka pelissä voitosta!”

Rautiainen on 14. ensi kauden Amppareiden sopimuspelaaja, ja joukkueen sopimustilanne näyttää näin toukokuun alussa jo erittäin hyvältä!

Sopimustilanne 5.5.2020:

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen

Kenttäpelaajat: Lari Mäkelä, Iiro Pieviläinen, Markus Manninen, Niki Kaurtola, Kaarlo Mahlberg, Patrik Salmensaari, Karel Joutsimäki, Jani Kuronen, Niklas Pulli, Mitri Tuomala, Oscar Salminen, Tuomas Rautiainen

TERVETULOA AMPPAREIHIN TUOMAS!

C1

 

Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

05.05.2020