M1: Nybacka jatkaa päävalmentajana - Fager-Pintilä mukaan valmennustiimiin!

04/05/2024 - 11:22

Amppareiden tulevan kauden valmennustiimi saa mielenkiintoisen vahvistuksen. Uutisen kuvat: Esa Jokinen, Kimi Merikukka

Tulevaan kauteen valmistautuminen aloitellaan Amppareissakin pikkuhiljaa, ja alkuvuodesta julkaistujen pelaajasopimusten jatkeeksi nyt on aika julkistaa ensi kauden valmennusjohtoa! Amppareiden päävalmentajana jatkaa Ismo Nybacka ja uutena nimenä lajivalmentajaksi liittyy puolestaan eteläisestä Suomesta saapuva Sebastian Fager-Pintilä.

Ismo Nybacka aloittaa toisen täyden kautensa Amppareiden päävalmentajana. 182 Divariottelun kokemuksen pelaajana myskinyt Amppari- ikoni hyppäsi valmennukseen pelaajauran päätyttyä ja toimi aluksi Jouni Juurelan aisaparina, kunnes kesken kauden 2022-2023 Nybacka hyppäsi joukkueen vastuuvalmentajaksi ja viime kausi oli ensimmäinen kokonainen päävalmentajana.

Nyby lähtee tulevaan kauteen luottavaisin ja määrätietoisin askelein joukkueen matkassa:

"Olen erittäin iloinen, että pääsen jatkamaan joukkueen kanssa viime kaudella aloitettua matkaa. Mukana tarttui paljon oppia asioista, jotka toimivat, ja myös niistä, jotka eivät toimineet niin hyvin. Näillä eväillä uskon, että ensi kaudella olemme taas pykälän verran valmiimpia vastaamaan divarin haasteisiin.

Meillä on jo tässä vaiheessa joukkueen runko kasassa, mistä saamme hyvät lähtökohdat tulevan kauden rakentamiselle. Myös yhteistyö Nokian KRP:n kanssa antaa meille mahdollisuuden viedä pelaajia urallaan eteenpäin sekä mahdollistaa uusille tulevaisuuden tähdille näytön paikkoja miesten sarjassa.

Sebun mukaan saaminen valmennustiimiin on erittäin iso juttu. Hänellä on paljon kokemusta ja näkemystä divarista, ja saamme mahdollisuuden tarkastella ja kehittää toimintaamme laadukkaammaksi. Yhteinen sävel on löytynyt jo heti alusta, ja odotan innolla, että pääsemme tekemään yhdessä töitä pelaajien ja joukkueen kehittämisen eteen".

Uutena nimenä Amppareiden valmennukseen liittyvä Sebastian Fager-Pintilä saattaa jyväskyläläiselle salibandy- yleisölle olla vieraampi nimi, mutta kyseessä on varsin kokenut laji- ihminen. Pelaajaurallaan yli 250 Liigaottelua (Rangers, SSV, Happee, Tor) pelannut ja neljä Suomenmestaruutta voittanut Fager-Pintilä hyppäsi pelaajauran päätyttyä Kirkkonummi Rangersin penkin taakse kaudeksi 2018-2019; siis samaisella kaudella kun joukkue nousi Divariin. Tuolla kaudella Fager-Pintilä ja Kylän Jätkät tekivätkin kovan tempun ja voittivat Divarin runkosarjan; silloin kirkkonummelaiset lähettivät juurikin Ampparit kesälomille ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Valmennusura pääsarjoissa jäi tauolle keväällä 2022, ja sen jälkeen Sebu on keskittynyt Kirkkonummi Rangersin valmennuspäällikön tehtäviin, joita hän hoitaa myös vielä tämän kauden loppuun ennen siirtymistä Jyväskylään.

Fager-Pintilä liittyy positiivisin odotuksin mukaan Amppareiden matkaan:

"Todella hyvällä fiiliksellä ja innolla odottaen tulen uuteen ympäristöön. Minulla oli kaipuu uusien haasteiden pariin ja olen tyytyväinen, että löysin niitä Jyväskylästä ja Amppareista. 

Omasta ja perheen näkökulmasta saatiin todella hyvä paketti kasaan ja tämä tietysti helpotti päätöstä.

Mitä olen nyt nähnyt ja kuullut, niin seurassa tehdään paljon hyviä asioita. Vahva usko että pystyn kuitenkin omalla tekemisellä ja kokemuksella tuomaan laatua arkeen ja saavuttamaan yhdessä sen seuraavan stepin".

Tervetuloa Amppareihin Sebu!

O2-Jyväskylän valmennusryhmää tullaan täydentämään kevään ja kesän aikana vielä, mutta Nybyn ja Sebun johdolla ensi kauteen siis lähdetään. Myös pelaajasopimustilanne on varsin hyvä, alla löydät vielä listattuna tämän hetken sopimustilanteen (suluissa viime kauden joukkue):

Maalivahdit: Roope Pohjola, Henri Tikkanen

Puolustajat: Matias Knuuti, Topias Kangas, Roni Väänänen, Julius Kilpikoski (P19), Joonas Lundell, Aaron Ollikainen (Akatemia)

Hyökkääjät: Arttu Saikkonen, Aatu Knuuti, Aaro Kokko, Valtteri Raulo, Markus Manninen, Teemu Lakso, Heikki Rantakangas, Joonas Selänne (Happee P22), Arttu Sorri (Happee P22), Väinö Pulkkinen 

Päävalmentaja: Ismo Nybacka

Valmentaja: Sebastian Fager-Pintilä

Nybacka Fager-Pintilä

Joukkue