M1: Pudotuspelit käyntiin!

03/05/2021 - 15:02

Otteluennakko

Ampparit haastaa puolivälieräsarjassa kivikovan SaiPan. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Runkosarja oli, runkosarja meni ja tuloksena on se, että Ampparit on kolmatta vuotta putkeen yksi niistä kahdeksasta joukkueesta, jotka tavoittelevat Divarin mestaruutta ja sen oikeuttamaa nousua F-Liigaan ensi kaudeksi! Joukkue sijoittui runkosarjassa lopulta viidenneksi ja vastustajaksi viikonloppuna alkaviin puolivälieriin itselleen Ampparit saa neljänneksi sijoittuneen SaiPan Lappeenrannasta.

Runkosarjassa SaiPa vei molemmat joukkueiden kohtaamiset nimiinsä, Lappeenrannassa 6-3 ja Monnarilla pelatussa ottelussa rankkareiden jälkeen 6-7. Kamppailut olivat kuitenkin äärimmäisen tiukkia, joten äärimmäisen jännittävää pudotuspelisarjaa voidaan odottaa. Sarja alkaa lauantaina Lappeenrannassa ja sunnuntaina pelataan Palokassa. Välieriin etenee kahdella voitolla, joten sunnuntaina sarja on siis jo katkolla toiselle joukkueelle. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan ensi viikon tiistaina Lappeenrannassa.

Otteluennakko

SaiPaa vastaan väännettiin edellisen kerran Monnarilla tammikuussa. Kuva: Esa Jokinen

Erittäin positiivisen ”debyyttikauden” Divarissa pelanneen SaiPan terävin syömähammas on joukkueen kivikova ykkösnyrkki, jossa laiturit, sarjan pörssikutonen Oskari Möykkynen (29+13) ja Divarin parhaimpiin pelaajin lukeutuva Juuso Kekki (22+19) sekä puolustajien pistepörssin nimiinsä vienyt Jere Niemelä (23+18) tekevät kovaa tulosta ottelusta toiseen. Isoja onnistujia olivat myös esimerkiksi Jarno Pensikkala (19+13), Ville Alkki (12+11) sekä nuoret Julius Huppunen (9+14) ja Santeri Kakko (10+5), joten leveyttä joukkueelta löytyy myös ykkösen takaa. Maalivahdeista nuori Oiva Lappalainen kantoi runkosarjassa isointa vastuuta (18 ottelua, 77,26%).

Ampparit pelasi äärimmäisen vahvan runkosarjan lopun ja etenkin joukkueen ”isot pelaajat” Iiro Kinnunen (19+8), Juha Rautiainen (4+21) sekä vain 9 ottelua pelannut, loukkaantumiset selättänyt Johannes Jokinen (6+3) olivat loppua kohden hurjassa vireessä. Lisäksi joukkueen pörssikärki Markus Manninen (24+5), huikean Divarin debyyttikauden pelannut kokenut Mikael Määttä (17+7), millintarkkaa työskentelyä tarjoava Kaarlo Mahlberg (3+21) sekä paljon kokenut iki-Amppari Joni Lempinen (11+8) tarjoavat erittäin kovaa tulitukea. Maalivahtitandemista Henri Tikkanen (75,23%) urakoi runkosarjassa 18 ottelussa ja Tommi Kauppinen (72,00%) 10 ottelussa.

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetykset

Puolivälierien seuraaminen tapahtuu tänä vuonna vain Solidsportin välityksellä, joten käythän viimeistään nyt varmistamassa paikkasi eturiviin seuraamaan jännittäviä kamppailuja ja olet mukana kannustamassa Ampparit kohti Divarin mestaruutta.

Hieno playoff- kevät on käsillämme, tätä et halua missata!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

05.03.2021