M1: Puolivälierät käyntiin!

03/05/2020 - 17:59

Miehet edustus

Lauantaina playoff-surinaa tarjolla Turussa, sunnuntaina puolestaan Palokassa. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Pudotuspelien aika on vihdoin käsillä; kevät alkaa siis olla lähellä! Runkosarja on siis nyt taputeltu ja Miesten Divarissa on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta, jotka aloittavat nyt taistelun kohti Divarin mestaruuttaa sekä nousua Salibandyliigaan kaudeksi 2020-2021. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät Nurmon Jymy, Pirkat, FBC Turku, LNM, Koovee, Rangers, M-Team sekä tietysti O2-Jyväskylä!

Puolivälieräparit muodostuivat seuraavanlaisiksi:

Nurmon Jymy (1.) - M-Team (8.)

Pirkat (2.) - Koovee (5.)

FBC Turku (3.) - O2-Jyväskylä (6.)

LNM (4.) - Rangers (7.)

Pudotuspelien seuranta

Ampparit saa siis puolivälierissä vastaansa runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen BeeCeen Turusta. Runkosarjassa joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät Amppareiden nimiin, kun Palokkaan pisteet jäivät 9-5 loppulukemin ja Turusta haettiin ryöstö 5-6 jatkoaikavoitolla. Puolivälierät käynnistyvät tulevana viikonloppuna ensin lauantaina 7.3. Turun Kupittaalla ja sunnuntaina sarja on jo katkolla toiselle joukkueelle Palokassa, kun välieriin paikka irtoaa kahdella voitolla. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan ensi viikon tiistaina Turussa.

Miehet edustus

Puolivälierien otteluohjelma. Kuva: Esa Jokinen

 

FBC Turku lähti tähän Divari-kauteen yhteen suurimmista mestarisuosikeista, ja hienon runkosarjan turkulaiset pelasivatkin, sijoittuen kolmanneksi. Joukkue pelasi kuitenkin yllättävän paljon erittäin tiukka, 1-2 maalien erolla päättyneitä pelejä ja etenkin maalinteko yskähteli useissa otteluissa. Materiaaliltaan BeeCee on kuitenkin Divarin ehdotonta kärkeä, löytyyhän joukkueelta rosterista rutkasti kokemusta niin ulkomaan kentiltä kuin Salibandyliigastakin. Runkosarjassa ahkerimmin tahtipuikkoa hyökkäyspäässä heiluttivat Jaakko Hautamäki (6+29) sekä Aku Kuikka (15+19) ja erinomaista tulitukea tarjosivat myös etenkin Miikka Sokka (8+18) ja Matias Kallio (21+6). Myös puolustuksesta löytyy tulivoimaa; Juuso Forsman paukutti pakin tontilta peräti 19 maalia runkosarjan peleissä, kuntaas erityisesti kokeneet Antti Hopeanaula ja Niklas Niiranen toivat BeeCeen alakertaan tarvittavaa johtajuutta ja rauhallisuutta. Maalinsuulla Aleksi SIllantaka kantoi ykkösvahdin viittaa erinomaisilla otteilla (17 ottelua, 79,57%).

Amppareilta katseet kannattaa sarjassa kiinnittää erityisesti runkosarjassa uuden maaliennätyksensä tehneeseen Markus Manniseen sekä Jyväskylän kuuluisimpaan turkulaiseen eli Kasperi Kantoseen, joka oli myös runkosarjassa Amppareiden tehokkain pelaaja otteluissa BeeCeetä vastaan.

Jos et vieraspeleihin paikalle eksy, lauantain sarjan avausottelua sekä tiistain mahdollista kolmatta ottelua seuraat kätevästi O2-Jyväskylän Solidsport-kanavalta.

 

Ja sunnuntaina tietysti runsain määrin täyttämään Palokan lehterit Jyväskylän playoff-kevään avauskamppailussa klo 15:30!

Pääsyliput sunnuntain kamppailuun:

10€ Aikuiset

5€ Kausikorttilaiset, jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät sekä lapset 15-17.

Kaikki O2-Jyväskylän juniorit sekä alle 15-vuotiaat ilmaiseksi

Sunnuntain otteluisäntänä: Laukaan Peurunkagolf

Tervetuloa kannustamaan Ampparit voittoon sekä kohti välieriä!

C2

 

Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

05.03.2020