M1: Runkosarja päättyi derbyvoittoon ja kotietuun

03/05/2016 - 14:48

Otteluraportti Nousu-O2JKL 5.3.2016


Ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat kun Nousu tarvitsi voiton välttääkseen putoamiskarsinnat ja O2JKL vähintään pisteen, jotta varmistaisi kotiedun alkaviin divarikarsintoihin. Muutenkin kun nämä kaksi joukkuetta kohtaavat niin vain voittajat muistetaan. Ottelun alkamisajankohdasta voi kirjaimellisesti sanoa:’’ aikainen lintu madon nappaa’’. Nyt itse otteluun.


Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä molempien kokeillessa maalivainujaan, mutta tuloksetta. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4.38 kun Keinäs Sami tuuttasi Markus Mannisen tuhannen kilopoundin voimalla lähteneen laukauksen riparin sisään, vastustajan maalivahti voimaton. Eikä aikaakaan kun Nousu tasoittaa 1-1:een kun Juho Aijasaho laukoo tarkkaakin tarkemman kudin maali yläpesään O2 puolustuksen ihmetellessä maailman menoa. Pari minuuttia tästä niin Nousulle tuomitaan jäähy, mutta tätä ylivoimaa O2 ei pystynyt hyödyntämään. Pelikellon näyttäessä 11.30 Ex-Nousulainen Tero Lamberg kurittaa vanhaa seuraansa ja siirtää O2:n 1-2 johtoon. Reilu pari minuuttia tästä O2 kapteeni Lempinen niittaa pallon jälleen pussiin ja tilanne jo 1-3. Erän viimeinen tilastomerkintä nähdään ajassa 15.51 kun O2 töräyttää illan komeimman maalin: klip klap toe and he scores! Syöttömylläkän jälkitilanteesta Sami Keinänen siirtää/mällää pallon vastuuttomasti Nousun maalin ylähyllylle. Tilanne 1-4, jotka ovat myös ensimmäisen erän lukemat. Torjunnat Nousu Koljonen 7 ja O2 Tikkanen 10


Toinen erä käynnistyy normaalisti tuomarin viheltäessä pelin alkaneeksi. Noin viitisen minuuttia tahkotaan päästä päähän ja rytkettäkin löytyy laitojen läheisyydessä. O2 kapteeni Lempinen komennetaan 2 minuutin istunnolle mailan painamisesta. Nousulla on omat paikkansa kaventaa ottelu, mutta O2 puolustus ja viimeisenä lukkona Tikkanen pitävät tilanteen 1-4:ssä. Noin minuutti rangaistuksen päätyttyä Nousu kaventaa kun Aijasaho saa pallon laitaan ja jatkaa vauhtiaan laukaisten pallon toisen kerran O2 maalin ylähyllylle O2-puolustaja Kuuselan jaloista. Reipas puoli minuuttia ja nähdään illan erikoinen: Nousu laukoo ja Tikkanen torjuu vaivoin, jonka repound-pallon O2-puolustaja Sivula nappaa ja purjehtii koko kentän läpi laukoen pallon Nousu-maaliin veskarin haarovälistä. Nousulle tuomitaan toisen erän lopulla kaksi rangaistusta, mutta kumpaakaan O2 ei pysty hyödyntämään. Kahden erän jälkeen tilanne 2-5 O2JKL:lle. Torjunnat Nousu Koljonen 5 ja O2 Tikkanen 8.

Kolmannet erät ovat olleet O2:lle yleensä ottelun parhaita eriä. Ja niin se näytti tänäänkin olevan kun hurlumhei tahtipuikkoa alkoivat heiluttaa ensiksi Saari maalaamalla tilanteeksi 2-6 ja 13 sekuntia myöhemmin kapteeni Lempinen. Kellossa 42.37 O2 johtaa 2-7. Tämän jälkeen Nousun puolella oli havaittavissa pientä turhautumista. Turhautumista ei yhtään edesauttanut Nousun Mahlberg:n ottama 2 min rangaistus. Nousun onneksi O2 ei pystynyt hyödyntämään taaskaan ylivoimaa. Ajassa 47.55 O2:lle tuomitaan rangaistus estämisestä, jota menee kärsimään JP-Manninen. Nähtävästi kummallakaan ei tänään ylivoima toimi kun Nousukaan ei pystynyt tätä tilaisuutta käyttämään hyödyksi. O2 alivoima toimi kuin junan vessa ja viimeisenä lukkona Tikkanen poimi marjat pois, joskus tuurillakin. Minuutti rangaistuksen päätyttyä O2 siirtyy 2-8 johtoon kun Markus Manninen kiertää suunnistajan lailla Nousun maalin ja kanttaa pallon ennakkoluulottomasti Nousun verkkoon. Tilanne 2-8. Molemmille joukkueille tuomitaan vielä yhdet rangaistukset: Ensin Nousulle, sitten O2:lle. Kumpikaan ei tee ylivoimalla maalia. Nousulla on mahdollisuus kaventaa lukemia, mutta Tikkanen ns.ryöstää pari varmaa maalia pienellä tuurillakin ja O2 puolustuksen avustuksella. Pelikello pysähtyy aikaan 59.58 kun O2 tällää pallon vielä kerran Nousu rysään Jere Oksasen maalatessa ja JP-Mannisen tarjoillessa kermaleivoksen. Ottelu päättyy lukemiin 2-9. Kolmannen erän torjunnat Nousu Koljonen 7 ja O2 Tikkanen 10. Yhteensä ottelun torjunnat Nousu 19 ja O2 28 torjuntaa. Ottelun parhaimpina palkittiin Noususta Aijasaho ja O2:sta Lempinen.


Tämä lopputulos tiesi sitä, että O2JKL varmisti kotiedun alkaviin divarikarsintoihin. Tänään nähtiin koko tiimiltä ehjä 60 minuuttinen ottelu. Tästä on hyvä jatkaa kohti divarikarsintoja. Yleisöä oli mukavasti lehtereillä, noin 150 henkilöä.
Tiedotamme lisää divarikarsintavastustajasta jahka tiedämme enemmän. Hypätkää mukaan Ampparikevääseen.