M1: Sillasta selätykseen! Voitottomien otteluiden putki poikki Hämeenlinnassa

11/04/2012 - 11:10

Ampparipaidat lähtivät ristiretkelle kohti hidasta hämettä, tarkemmin sanottuna kohti Hämeenlinnaa (ruots. Tavastehus). Hämeenlinnassa sijaitsevalla Jukolan koululla käytiin ahdastunnelmainen ja maalirikas kärkikamppailu, jonka ratkaisu nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä. Tällä kertaa O2 pelasi nousujohteisen 60-minuuttisen ja sai käännettyä ottelun lopussa nimiinsä. Ilahduttavinta oli hieman vajaalla rosterilla onnistuminen ja vähemmälle peliajalle jääneiden pelaajien "sisäänajo."

Ottelu alkoi amppareiden osalta karmaisevasti, sillä ajassa 1.46 oli kaveri kairannut itsellensä jo kahden maalin etumatkan O2-huoltajan nimikaima Kalle Tammisen ja Heikki Kaartisen toimesta. Lisää sekoilua nähtiin hieman ennen erän puoliväliä, kun O2 otti todella helpon ja typerän jäähyn väärästä vaihdosta. Avauserässä nähtiin kaiken kaikkiaan viisi kaksiminuuttista, jotka osaltaan rikkoivat molempien joukkueiden 5v5-pelaamista tehden ottelusta enemmän sählypelin kuin salibandyottelun. Sählypelin lomassa vastustaja karkasi jo 3-0 johtoon, ennen kuin O2 sai kuparisen rikottua ylivoimalla Henri Pitkäsen tarkasta poikkarisijoituksesta. Erätauolle mentiin kuitenkin 4-1 tappioasemasta, kun vapautuneesti pelannut kotijoukkue painoi amppareiden oman pään sössimisen myötä limpun verkon perukoille.

Erätauolle mentiin hieman hanuri kipeänä, vaikkakin oli tiedossa, että oranssipaitainen kotijoukkue iskee terävästi päälle heti ottelun alkuvihellyksestä. Tähän ei kuitenkaan oltu selvästi valmistauduttu henkisesti, joten painotus oli lähteä yksinkertaistamaan ja suoraviivaistamaan peliä. Toinen erä alkoikin mallikkaasti, kun Vincemus saatiin rikkovalle kannalle heti erän alkajaisiksi. Miestä boksiin ja kuulaa pussiin Tomi Scharinin toimesta. Scharinin kauden neljäs maali tasoitti ottelun puntteja, kunnes totaalisella lottopallolla iski jälleen kaveri itsensä kolmen maalin karkumatkalle. Seuraava vaihto ja 16 sekuntia edellisestä, kun oranssipaidat tuulettivat jälleen. Vastustaja pääsi kävelemään laidalta sisään ja rannasi kuulan pussiin. Neljän maalin karkumatkalle päässyt vastustaja pakotti ampparivalmennuksen aikalisälle. Aikalisän aikana Seppo Ikonen tallusti pois maalilta täysin voimattomana maaleista ja maalin suulla komennon otti Jaakko Kaistinen. Eli Happee -pelin maalivahtiruletti, mutta nyt vain päinvastoin.

Näköjään vasta neljän maalin etumatka, maalivahdin vaihdos ja aikalisä herätti amppariparven taisteluun. 14 sekuntia aikalisästä Hämeenlinnan oma poika Tuomas Pulkkinen huudatti perhettään ja kavereitaan Jukolan lehtereillä iskien valkopaidat kolmen maalin päähän. Tuomas tuntuu osuvan isiensä mailla, kun LaSB -matsissakin mies äityi maalintekoon. Tärkeä koppimaali saatiin hieman ennen toisen erän päätöstä, kun Henri Pitkäsen ylivoimalla piiskaama rautainen lämäri upposi tolpan kautta ohi hyviä otteita esittäneen Vince-veskari Jaakko Vahtokarin. Veto oli täydellinen, n. 0,33 litraisen (lasisen) coca-cola -pullon korkuinen. Tuuletuksista päätellen O2 ilmoittautui voittotaistoon mukaan.

Erätauolla voittokiimaan boostattu vierasjoukkue aloitti kolmannen erän palloa liikuttamalla ja pakottamalla kaverin rikkomaan. Ylivoima ei tuonut tulosta, mutta amppareiden joutuessa alivoimalle, alkoi Jari Aromaa-show: omasta päästä alkanut kuljetuspalvelu oli pysähtyä keskialueen träppiin, mutta pikku neppaus ohi tuplauksen ja maalivahti Vahtokarin toi O2:n jo maalin iskuetäisyydelle. Jopa maalin jälkeinen omiin otettu takaiskumaalikaan ei amppareita lannistanut, vaan Jarin jääkiekkomainen rysty löysi jälleen tiensä Vincen maaliin. Kuin tilauksesta, kaksi minuuttia myöhemmin, sahattiin Vincekopla täysin kuutamolle, jonka jälkeen Tomi Scharin toi valkopaidat upeasti rinnalle. Vastustajalta rupesi silminnähden bensa loppumaan, kun O2 alkoi vasta vertymään. Ajassa 55.16 Jari täydenti hattutemppunsa viivasta lähteneellä piiskalla. Näin ensimmäistä kertaa O2 johti ottelussa kotijoukkueen jäätyä takamatkalle. Aikalisäkään ei auttanut kotijoukkuetta, kun Tuomas Pulkkinen pääsi jälleen huudattamaan vierasfaneja. Kahden maalin karkumatkalle joutunutta kotijoukkuetta ei edes maalivahdin pois ottaminen auttanut, kun Eino Jauhainen lapioi kuulan keskialueelta tyhjään Vince-rysään. Vastustajan kaunistellessa lukemat 8-10:een oli vierasvoitto tosiasia. Voitoton putki saatiin upealla venymisellä poikki!

Ottelun hahmoina olivat hattutempun viimeistellyt Jari Aromaa ja tehot 2+2 nakutellut Henri Pitkänen. Tohtori Hytönen kunnostautui kolmella maaliin johtaneella syötöllään, Tomi Scharinin ja Tuomas Pulkkisen tehdessä kaksi maalia mieheen. Jobinpostia tuli pakkipuolelle, kun pelivireeseen päässyt Santeri Niemi joutui jättämään ottelun kesken alaraajavamman takia.

Tästä on hyvä jatkaa härkäviikkoa, kun viikon sisällä kolmatta ottelua tahkoava ampparilauma suuntaa keskiviikoksi Tampereen Tamppi-areenalle mittaamaan Soittorasian iskukyvyn.