M1: Vahvistuneella valmennusryhmällä uuteen kauteen

05/04/2018 - 14:13

Miehet edustus

Miesten edustusjoukkue on aloittanut lyhyen ylimenokauden jälkeen jälleen harjoittelun. Uuteen kauteen lähdetään tutussa, mutta myös uudistuneessa johdossa. Ilkka Peltonen saa valmennusryhmään tuoretta osaamista pelikentältä ja vankkaa kokemusta kun Joonas Kaasalainen ja Pasi Rautio liittyvät valmennusryhmään. Joukkueenjohdossa jatkaa viime kaudella mukaan tullut Timo Talkio.

Peliuransa päättävä Kaasalainen on kerryttänyt valmennuskokemusta jo peliuran aikana. Kirkkaimpana saavutuksena penkin takana "Kaasalla" on kaksi A-junioreiden Suomen mestaruutta ja yksi pronssi. Tuolloin valmennusparina toimi muuan Ilkka Peltonen. Päättyneellä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Kaasalainen nähtiin useammin vaihtopenkin takana kuin kaukalossa.

Varsinkin maalivahteja ja edustusjoukkueen puolustuspeliä ilahduttava uutinen on Pasi Raution liittyminen valmennusryhmään. Pasin vuosikymmenten kokemus maalivahtivalmennuksesta tuo ennenkokemattoman lisän miesten joukkueen valmennusryhmään. Pasin maalivahtiopeissa pääsevät varttumaan myös Akatemian ja B-poikien edustusjoukkueen maalivahdit.
 

Päävalmentaja Ilkka Peltonen puhkuu intoa uuden kauden käynnistyessä.

"Ensinnäkin olen erittäin tyytyväinen sekä joukkueen, että itseni puolesta kun saamme Kaasan ja Rautsin remmiin mukaan.
Kaasan mukaan tulo tuo mukanaan tarvittavaa kokemusta suoraan liigakentiltä ja nostaa arkisen aherruksen vaatimustasoa. Edellinen yhteistyömme oli varsin antoisaa 7 vuoden takaa."

"Myös maalivahtimme saa kerrankin jotakin. Eli Rautsin mukaan tuleminen on aivan mahtava juttu. Yli 20 vuotta olen Pasin tuntenut ja hän sopii erittäin hyvin sekalaiseen seurakuntaamme. Nyt pystymme viemään myös maalivahteja eteenpäin ja ottamaan paremmin huomioon heidän kehittymisensä. Tällä kolmikolla lähdemme nyt kohti kesää määrätietoisella tekemisellä. Olemme kartoittaneet kehityskohteet sekä vahvuudet ja niiden pohjalta käymme hommiin. Katsotaan myöhemmin onko tässä kaikki palaset vai tuleeko mahdollisesti vahvistuksia vielä myöhemmin..."


Pelikengät fläppitauluun vaihtava Kaasalainen jatkaa elämäntapaansa uudessa roolissa.

"Oma peliura on nyt taputeltu. Koin hienoja hetkiä hienojen ihmisten kanssa Happeen paidassa. Jo pidemmän aikaa selvää oli, että peliuran jälkeen haluan jatkaa salibandyn parissa valmentajana. Urheilu ja salibandy on elämäntapani ja nyt saan hienon tilaisuuden jatkaa sitä penkin takana O2:n miesten joukkueessa. Otan tulevan pestin isona haasteena. Tavoitteeni on viedä joukkuetta urheilullisesti eteenpäin ja kehittyä samalla itse valmentajana", Kaasalainen linjaa. 


Kovaa jälkeä maalivahtivalmennuksessa tekevä Pasi Rautio aloittaa miesten joukkueessa roolissa, jota ei joukkueen historiassa ole koettu. Rautsi lähteekin haastamaan itseään uudessa ympäristössä.

"Uudet haasteet vanhojen haasteiden joukossa pitää valmentajaa virkeänä ja innokkaana joka päivä - tätä siteerausta ajattelinkin nyt käyttää ja siirtyä maalivahtivalmennuksessa haasteiden pariin ja ottaa valmennettavia. Olen kiitollinen että sellainen loytyi O2:n piiristä ja jo vanhojen valmennettavien lisäksi saan tutustua toiseen organisaaatioon ja sen arkeen. Odotan innolla tulevaa kautta ja sen tuomia haasteita niin siellä kun täälläkin. Kaikissa maalivahteihin liittyvissä asioissa pyrin auttamaan", Rautio pohtii.

 

 

Kuva: Esa Jokinen