N3: Tie kolmosesta kakkoseen

04/04/2020 - 17:31

Naiset 3

Kauden alussa joukkueemme asetti lopputavoitteeksi olla yhdeksän joukkueen sarjassa vähintään viidensiä. Vaikka etukäteen oli tiedossa, että sarjanousijoita olisi kauden päätteeksi neljä, koimme, että tuohon realistiseen tavoitteeseen voisimme olla tyytyväisiä. Tähän tavoitteeseen päädyimme siitä syystä, että joukkueen runko valmentajaa myöten uudistui kauden alussa täysin ja tiesimme, että yhteisen rytmin omaksuminen ottaisi oman aikansa.

Sisä-Suomen naisten 3. divisioona pelattiin kaksinkertaisena ja pelit järjestettiin kahden ottelun turnauksina. Tämän lisäksi jokainen joukkue kohtasi tammikuun ylimääräisessä välisarjassa kaksi muuta joukkuetta kolmannen kerran. Me kohtasimme kotikentällä Valon, sekä Riemun ja valitettavasti tuo turnaus jätti ainoana tällä kaudella meidät täysin pisteittä. 

Kuten usean joukkueen, myös meidän viimeinen turnauksemme jäi pelaamatta Salibandyliiton katkaistessa sarjakauden 12.3.2020 koronaviruksen vuoksi. Jännittävä päätösturnaus olisi toki ollut mieluisa tapa päättää kausi, mutta liiton päätös oli mielestämme ehdottomasti oikea. 

16 ottelusta joukkueemme voitti seitsemän, pelasi tasan kaksi ja hävisi seitsemän. Pisteitä kertyi näin ollen 16. Uudistuneelle joukkueelle piste /per ottelu onkin varsin hyvä tulos. Tehtyjen maalien, sekä päästettyjen maalien määrä oli identtinen, 52. Maaleja teimme sarjan kolmanneksi eniten, mutta päästimme niitä neljänneksi eniten. Siitä huolimatta maalivahti #12 Eeva Hänniselle kirjattiin huikeat 303 torjuntaa. Tärkeitä pelastuksia nähtiin paljon, ja ne edesauttoivat meidät muutamiin erittäin tiukkoihin tahtovoittoihin. 

Jäähyllä istuimme kauden aikana 24 minuuttia. Alivoiman kärsimme 12 kertaa, joista vain kolmella kerralla vastustaja osui. Osumissa onnistuivat YPA (2 kertaa) ja WFT. Ylivoimasta nautimme 9 kertaa ja niistä osuimme kahdesti, ensimmäisessä YPAa vastaan ja toisessa MIGiä vastaan. 

Naiset 3

Sarjan kärkikaksikko oli vahva. Riemun 31 pisteen ja YPAn 26 pisteen jälkeen oli selkeä rako. Molemmat heistä voittivat meidät kummassakin kohtaamisessa. Rientolan ja meidän pisteemme (16) olivat samat, mutta keskinäisissä otteluissa Rientola oli yhden voiton verran parempi. Nousuviivan alapuolelle jäivät TiPa ja MIG, jotka kerryttivät 15 pistettä kumpainenkin. TiPan voitimme kahdesti, MIGin ehdimme kohdata vain kerran ja siitä nappasimme erittäin tärkeän 2-1 voiton. Valo ja WFT kirjasivat itselleen 10 pistettä. Valon kolmessa kohtaamisessa he veivät otteluista kaksi. WFT :tä vastaan olimme voiton verran parempia. KalvKen 5 pistettä jättivät joukkueen viimeiseksi. Heitä vastaan jälkimmäisessä olimme selkeästi parempia, mutta ensimmäinen kohtaaminen oli haastava ja 3-1 voitto yhdeksällä kenttäpelaajalla oli pienen taistelun takana. 

Tasaisen keskikastin ja ristiinpelaamisten vuoksi sarja säilyi loppuun saakka jännittävänä. Joukkueemme osoitti pelistä toiseen upeaa taistelutahtoa ja pisteet napattiin juuri oikeissa otteluissa. Hyvän tiimityön lisäksi myös henkilökohtaisia onnistumisia nähtiin paljon ja pisteistä päästiin nauttimaan laajalla rintamalla. Alla joukkueemme pistepörssin top 10.

Naiset 3

Sarjakauden päättyessä ennenaikaisesti, sijoitukseksi jäi 4. Sarjanousuun oikeuttavan viivan yläpuolella huokaistiin helpotuksesta vasta, kun Salibandyliiton lopullinen päätös vahvisti nousumme 2.divisioonaan kaudeksi 2020-21. 

Valmentaja Sakke Rajalinin mietteitä:

"Ollut todella hieno kausi. Joukkueena mentiin kokoajan eteenpäin ja töitä tehtiin tämän eteen kovaa. Vielä kovempaa on nyt tehtävä kakkoseen nousun johdosta. Ei voi kuin olla ylpeä jokaisesta naisesta, joka meillä pelasi. Ja se, miten hyvin porukka hitsaantu yhteen lyhyessä ajassa.

Nyt vedetään vielä omatoimisilla, mutta toivottavasti päästään pian treenaamaan porukalla. Nyt päästään hyvissä ajoin rakentamaan joukkuetta ensi kaudelle, kun vuosi sitten se jäi vähän viime tinkaan."

 

Joukkueen rakentaminen alkavalle kaudelle on siis jälleen käynnistymässä. Valmentaja ja runko ovatkin jo kasassa, mutta vapaita pelipaikkoja löytyy vielä useammalle. Kesää kohti mennään omatoimisilla ja ulkotreeneillä. Harjoittelu käynnistyy jälleen kunnolla, kunhan vaan päästään saliin treenaamaan, joten palataanpa uutisten ja peliraporttien muodossa asiaan!

Kiitos kaudesta pelaajat, vastustajat, Sakke valmentaja, huoltojoukot, kannatusjoukot, sekä seuraajat! 

Naiset 3

04.04.2020