Nousu kolmoseen varmistui

04/04/2016 - 14:57

Miehet 2

O2 Miesten kakkosjoukkue pelaa ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä 3. divisioonassa. Asia varmistui lauantaina Hämeenlinnassa, kun Ampparit hakivat voitot Isoluusta ja Team Pekiksestä ylivoimaisilla esityksillä 11-2 ja 7-3.

Pelipaikaksi vaihtui vain päivää ennen Jukolan koulu, kun alun perin karsinnat oli määrä pelata Elenia Areenalla. Puitteet olivat onneksi kelvolliset myös Jukolassa, jossa ensimmäisenä vastassa oli alemmasta jatkosarjasta karsintaan päässyt Isoluu. Isoluu sai heti alusta alkaen kyytiä Amppareiden siirryttyä reilussa 10 minuutissa 3-0 johtoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Henri Murtonen, Aleksi Korhonen vaparikuvion päätteeksi ja Tommi Kari Isoluu-viisikon keskeltä.

Toinen erä meni edelleen O2:n kommennossa. Molempien joukkueiden pelaaja istui jäähyllä, kun Esko Väisänen iski tasavajaalla 4-0 johdon. Isoluu kavensi 4-1 lukemiin, mutta sama Väisänen niittasi toistamiseen lämärinsä verkon perukoille. Jiri Klinga huitaisi pallon ilmasta kuudennen kerran Isoluun maaliin hyvän karvauksen jälkeen. O2:n maalia vartioineen Sami Kortetin nollattua Isoluu-pelaajan rankkarin, siirryttiin erätauolle 6-1 O2:n johtolukemissa.

Viimeisessä erässä lyötiin seuraavaa vaihdetta silmään, kun vähälukuinen Isoluu-miehistö oli jo silminnähden väsynyt. Isoluun osuessa vain kertaalleen ylivoimalla, mättivät Ampparit puolestaan viisi maalia. "El Capitano" Heikkinen rannasi pallon verkkoon ja Kari viimeisteli toisen maalinsa suoraan syötöstä oikeaan yläkulmaan. Markus Turunen teki 9-2 johtomaalin ja loppupeli olikin aika pitkälti pelailua. Viimeisellä minuutilla vielä Kalle Manninen ja Sebastian Ahonen onnistuivat maalinteossa. Lopputulos tarkoitti sitä, että seuraava ottelu ratkaisee ensi kauden sarjatason. Voitolla pelit jatkuisivat kolmosessa.

Ratkaisevan ottelun vastustajaksi selviytyä Pekolan Isku eli Team Pekis. Tiedossa ei ollut yhtä helppoa peliä kuin ensimmäinen, joten kaikki keskittyivät tiukasti olennaiseen. Pekis onnistui tekemään ensimmäisen maalin O2 puolustuksen jätettyä maalinedustan vartioimatta. O2 hallitsi koko ajan paremmin pallollista peliä mitä pidemmälle ottelu eteni. Erän viimeisellä kahdella minuutilla Ampparit pistivät kahdesti. Ensin Kalle Manninen laukoi keskeltä suoraan syötöstä alakulmaan ja heti perään harvinaisempi maalipyssy Santeri Niemi napautti viivasta pallon yläkulmaan.

Toisen erän neljännellä peliminuutilla Kari laukoi ylivoimalla 3-1 johdon. Kapteeni Heikkinen antoi turvallisen tuntuisen kolmen johdon ja Pekiksellä ei tuntunut olevan mitään saumaa päästä peliin mukaan.

Viimeisen erän maalinteon aloitti erän puolivälissä Markus Turunen, joka niittasi pallon läheltä etuyläkulmaan. Samalla hän jyräsi maalin syöttäneen ketjukaverinsa "Sepi" Ahosen yli, joka joutuikin keräilemään itseään kulmauksessa hetken aikaa. 6-1 johdon kanttasi Tommi Kari. Team Pekis sisuuntui tästä ja onnistui kaventamaan kahdesti, toisen kerran ylivoimalla. Maalilla Jani Huotari hoiteli kuitenkin loput tilanteet mallikkaasti ja lopulta tyhjään maaliin Pekolalaisten toiveet tyhjensi "Kusti" Turunen. 7-3 voitto tiesi nousua kolmoseen ja tunnelmat olivatkin ottelun jälkeen varsin iloiset.