N1: Milloin tämä loppuu?

03/04/2012 - 00:01

Naiset jatkoivat taisteluaan vapaita viikonloppuja vastaan lauantaina Kuopiossa. Ohjelmassa tällä kertaa 2.divisioonan "finaaliturnaus", jossa ratkottiin yksi suora paikka 1.divisioonaan ja kaksi jatkojatkojatkokarsintapaikkaa. Liikkeelle oli päästy melkein täydellä rosterilla, vain Annan jäädessä kiroamaan työnantajaansa. Kun lisäksi vastassa oli monta uutta tuttavuutta ja emännät olivat hoitaneet tehtävänsä huolella, olivat puitteet kaikin puolin kunnossa.


Turnaus startattiin heti kovalla tasonmittauksella, kun vastaan rymisteli emännöivä Welhot. Alusta asti kävi kuitenkin selväksi, että kuopiolaisia ei tarvinnut nöyristellä vaan peli vyöryi tasaiseen tahtiin heidän päätyynsä. Homma olisi pitänyt ratkaista jo pelin puoliväliin mennessä, mutta kutien painuessa vapaistakin paikoista minne sattuu, kävi perinteiset ja vastustaja näytti maalinteon mallia. Murhaavalla viimeistelyllä 4-1 Welhoille ja itse koppiin housut kintuissa, miettimään mitä juuri tapahtui.

Ensimmäisen pelin shokkihoito tuntui lamauttaneen koko joukkueen toiseen otteluun HuKua vastaan. Saman tehokkaan viimeistelyn jatkuessa, jatkui myös pisteiden lahjoitus. Aseita vastustajan kaaripalloihin ei löydetty ja näin kauniilla pelillä tasuri 2-2. Positiivistä sentään ettei pelissä tullut hiki.

Itseluottamuksen kyntäessä jo todella syvällä jouduttiin vielä kerran astelemaan kentälle. Vastaan asteli lauma tyttösiä Sipoosta ja me naureskellen aloitukseen. Hymy hyytyi aikaste pian, kun saimme huomata vastustajan pinkovan ohi oikealta ja vasemmalta. Jotenkuten mukana pari erää, mutta viimeisessä ei jakoa ja ÅIF:lle ansaittu voitto 4-2. Eipä taida kahdella maalilla muut voittaa pelejä kuin TiPa... meitä vastaan.

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Liekö hallin vaihto, hyvin nukuttu yö vai uusittu lääkitys ollut syynä, mutta sunnuntaina pelien jatkuessa, tuntui ajatus taas pysyvän kasassa. Pakkovoitto pakkovoiton perään oli haastava tehtävä, mutta asenne oli kohdillaan ja ensimmäisenä sen sai kokea GrIFK. Jos ei taidolla, niin kiukulla oli selvästi päivän teema ja kunnon kiukuttelun jälkeen selvä 6-3 voitto amppareille. 

Panokset huipussa viimeisessä ottelussa rovaniemeläisiä vastaan. Molemmilla pakkovoitto, jotta kausi ei päättyisi. Vastustaja perusti pelinsä täysin sumppuun ja vastaiskuihin, joten näin ottelun mittainen YV-harjoitus. RSB taisteli hienosti pienellä osastolla ja näin peli tiukkaa loppuun asti. Kärsivällisyys onneksi palkittiin ja nitroja vaatineiden viimeisten minuuttien jälkeen helpottava 3-2 voitto. Jatkopaikka vaikeimman kautta, mutta taitaa se kelvata näinkin:)

Upeaa venymistä todella vaikean alun jälkeen ja eiköhän tämä takaa myös sen että joukkue tulee olemaan valmis kun pelit jatkuvat. Kiitokset vielä kuopiolaisille todella mallikkaasti järjestetyistä karsinnoista. Itse pääsemme kokeilemaan järjestelyjen haastavuutta ensi sunnuntaina kotiottelussa 1.divisioonan Nicebandyä tai Crackersia vastaan ja sitä ennen matkustamme jo lauantaina heidän vieraakseen Saarijärvelle/Kotkaan. Jäämme jännittämään löytyykö liitosta pelisilmää.

Ääni meni jo...

Joukkue