M1: Maakuntamatkailulle Pohjois-Karjalaan!

02/04/2021 - 15:16

Otteluennakko

Runkosarjan kolmanneksi viimeisessä vierasottelussa vastaan asettuu Josba. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Ampparit lähtee Pohjois-Karjalaan ja vaihtaa farkut verkkarihousuun, kun tulevana sunnuntaina Divarin runkosarja jatkuu Joensuussa Josban vieraana. Kyseessä on samalla kolmanneksi viimeinen vierasottelu Divarin runkosarjassa, kun tämän jälkeen on jäljellä enää Etelä-Suomen tuplaviikonloppu sekä kaksi kotiottelua.

Joukkueet lähtevät viikonloppuun sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta 6 ja 7, Josban ollessa yhden ottelun enemmän pelanneena pisteen verran Amppareita edellä. Viime kierroksella joensuulaiset taipuivat Kooveelle kotonaan pilkkukisan jälkeen, kun taas Ampparit kokivat nöyryytyksen Sipoossa ÅIF:n käsittelyssä. Pudotuspelien kotiedusta on molemmilla joukkueilla enää todella ohut mahdollisuus taistella, mutta viimeisistä playoff- paikoista molemmat saavat vielä kynsin ja hampain taistella; sijalla 9 oleva Pirkat on vain pisteen päässä Amppareista ja kymppisijallakin oleva Rangers on 27 pisteessä, pelattuaan kuitenkin vasta 19 ottelua. On siis sanomattakin selvää, että todella elintärkeät pisteet on pelissä sunnuntaina!

Josban tämän kauden terävintä kärkeä on edustanut 2002- syntynyt superduo, jo viime kaudella täyden Divarin runkosarjan pelannut Tatu Havula (4+20) ja Divarin kuukauden pelaajaksi juuri valittu Lauri Piironen (30+5), joka on kovalla maalisaldollaan myös Divarin maalipörssin kärkimies. Toinen erittäin tarkalla silmällä seurattava parivaljakko on Tähkän veljespari, puolustajat Kasper Tähkä (9+9) sekä pikkuveli Roope Tähkä (3+12). Kaiken kaikkiaan Joensuussa ollaan varmasti tyytyväisiä, kuinka komeasti seuran juniorit ovat ottaneet miesten pelit haltuun tällä kaudella, nuoremmistakin pelaajista 2003- syntyneet Sampo SiponenFetja Naakka ja Jasu Holopainen sekä 2004- ikäluokan supertalentti Aleksanteri Tirkkonen ovat kantaneet todella isoa vastuuta.

O2-Jyväskylä haluaa varmasti Sipoossa tulleen nöyryytyksen jättää nopeasti taakseen ja näyttää taas kentällä niitä otteita, mitä joukkue parhaimmillaan esitti esimerkiksi Kooveeta ja SaiPaa vastaan viime kotiotteluissa. Koko alkukauden missannut ja pikkuhiljaa vasta 5vs5- peliinkin kokoonpanoon palannut Johannes Jokinen onnistui SaiPaa vastaan isketyn kauden avausmaalin jatkoksi iskemään kaksi kertaa ÅIF:n verkkoonkin, joten ainakin Jossu on sitä mieltä, että Ampparikevät on täältä vielä tulossa!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Sunnuntaina siis taas Solidsportin lähettimet päälle, kun O2-Jyväskylä jatkaa taisteluaan paikasta Divarin pudotuspeleihin!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

04.02.2021