M1: Vincen taistelu ei riittänyt, O2-juna puksuttaa!

02/04/2013 - 13:21

Hämeenlinnalainen Vincemus tarjosi kelvon vastuksen Super Bowl Sundayn esinäytöksessä. Ottelun ratkaisu nähtiin ottelun viime hetkillä, kun kotijoukkueen tiivistys tuotti tulosta ja pisteet jäivät Monnarille lukemin 6-4 (1-0, 2-3, 3-1). Sunnuntainen ei kokonaisuutena yltänyt aivan huippuotteluksi, mutta RD:n sanoin: riittää, että on vain parempi paikallaolijoista.

Ensimmäinen erä käytiin melko tasaisena. Vincemus antoi välillä rohkeastikin painetta ampparipäätyyn, joka muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei tuottanut juuri tulosta. Peliä saatiin käännettyä ajoittain näyttävästi, mutta suoraviivaisuuden puute vaivasi amppareita läpi ottelun. Maalin makuun päästiin ajassa 7:38, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Anssi Huisman pääsi yllättämään muutoin hyvin ottelussa pelanneen Vince-veskari Jaakko Vahtokarin. Vahtokari lähti hieman haistelemaan ja ennakoimaan poikittaissyöttöä, mutta tällä kertaa Huismanin hermot olivat rautaa ja varma sijoitus avonaiseen etupeltiin. Tauolle 1-0- johdossa ja Vincen ottaessa aivan erän lopussa rangaistuksen, pääsi O2 aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla. Tilanne olisi toisaalta voinut olla myös tasan, kun vastustajalta hylättiin melko selvä tasoitusmaali. Tuomarin pillin ollessa liian herkässä jäi selvä hyötynäkökohta huomaamatta.

Heikohko ylivoima sai arvoisensa päätöksen, kun juuri täysilukuiseksi tullut Vince pääsi rokottamaan erän alkajaisiksi. Puolittaisesta läpiajosta vastustajan Olli Leskinen laittoi rystyltä pallon minttuun, tuulettaen yksilösuoritustaan raivolla. Siinä missä Vince pelasi suoraviivaisesti palloa ilmassa hyökkäyspäätyyn, sortui O2 siirtelyyn ja hieman mielenköyhään suorittamiseen viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Tuhlaajapojan maineeseen ottelussa päässyt Tomi Scharin ei haukuista piitannut vaan laittoi irtokaran ykkössektorista pussiin, siirtäen ampparit jälleen kuljettajan paikalle. Kun pelin kuva oli se, että Vince tuli aina rinnalle, seuraava esimerkki tuli ajassa 30:20, kun lättysyötön rinnallaan kuolettanut Olli Leskinen rannasi sokkona Sepon ohi. Molempien tehdessä vielä maalit kissa-hiirimäisesti mieheen Pölli Paanasen ja vastustajan Anssi Järvisen toimesta, erätauolle marsittiin tasatuloksessa 3-3.

Toisella erätauolla tehdyt ketjumuutokset tasapainottivat kotijoukkueen peliä hieman, kun Suomalaisen Jugi kaivettiin naftaliinista pelaavaan rosteriin. Ookakkoselle tarjoutui ylivoimaa, kun ex-liigapeluri ja Papasin divarijyrä Paavo Parikka passitettiin toistamiseen istunnolle. Ylivoima oli kuitenkin kotijoukkueelta ottelun heikoin osa-alue, eikä kunnon tekopaikoille edes päästy laukausten kimpoutuessa joko ohi, yli tai vastustajan peittoon. Juuri täysilukuiseksi ennättänyt Vince sai kuitenkin tuta ampparipaitojen hyökkäysjuonikkuuden, kun Henri Pitkäsen maaginen syöttö tavoitti hyökkäystä tukemaan tulleen O2-pakki Jari Aromaan ykkössektorista. Jari puttasi pallon maltillisesti tilanteeseen röytineen Vince-veskarin kropan alta.

Pelimiesten kympillä otteluun saatiin sähköä (toisin kuin Super Bowlin kolmannella neljänneksellä), kun laidat alkoivat ryskymään hetkittäin jo vaarallisestikin. Suurimman rikkeen tuomareiden mielestä teki Anssi Huisman ja hänet passitetiin ajassa 53:11 boksiin korkeasta mailasta. Uhrautuvasti pelannut ampparinelikko sai tehdä munat turpeessa hommia vastustajan hyvän ylivoiman edessä. Älysentteri Henri Pitkäsen kivespeitosta huolimatta Vince nousi tasoihin, kun ottelun toisella tehopisteellä ja Vince-uran sadannella maalilla Teijo Leskinen kääntörannasi vastustamattomasti pallon nyyttiin. Vasemman testosteronitehtaansa uhrannut Henri ei kyennyt ottelua jatkamaan ja O2 oli pakotettu kahden ketjun tiivistykseen. Se kannatti, kun Simo Saarisen hieman onnellakin tehty maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Viimeiset hetket ottelusta O2 pelasi maltillisesti ja viime hetkien maalivahdin poisotto ei tuottanut tulosta Eino Jauhiaisen kaunistellessa loppulukemiksi 6-4 tyhjään rysään.. Taistelu oli tiukka, mutta O2-Jyväskylän rutiinisuorittaminen oli sunnuntaina jälleen vahvalla tasolla.

Maalierolla 21-10 viimeiset kolme ottelua suorittanut O2 saa seuraavaksi vastaansa niin ikään kovassa kevätvireessä olevan Soittorasian Tampereelta. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Tampereen Tamppiareenalla päättyi tasalukemiin 6-6. Soittorasian edellinen tappio on kaukaa joulukuulta, joten ensi lauantaina on varmasti tulossa tiukka vääntö, kun kuntopuntareiden ykkösjengit kohtaavat. Soiko lauantaina Soittorasiasta blues vai sunshine reggae?