M1: Vuosi käyntiin Kotituplalla!

01/04/2019 - 14:59

Miehet edustus

Vuoden 2019 avauspeleihin saapuu vieraita Etelä-Suomesta. Kuva: Niklas Suominen

Joulutauko on vietetty ja vuosi on vaihtunut, nyt olisi aika palata salibandyn pariin takaisin! 

O2-Jyväskylän Misten edustusjoukkue aloittaa Divarin pelit vuoden 2019 osalta kotikaukalossa, kun tulevana viikonloppuna saamme Palokan koulukeskukselle vieraiksi lauantaina Loviisan Torin ja sunnuntaina EräViikingit Akatemian. Kuten monet Ampparikannajat varmasti muistavat, syksyllä Divarin avausviikonloppuna Äyät kaatoi juurikin nämä kaksi vastustajaa vierasreissulla, Torin numeroin 5-7 ja EV Akatemian 1-3.

Äyät katkaisi viheliäsen tappioputkensa juuri sopivasti vuoden 2018 viimeisessä ottelussa, kun joukkue haki loistavalla esityksellä 3-10 voiton Kempeleestä Limingan Niittomiehiä vastaan. Tuossa pelissä etenkin ykköskenttä #8 Iiro Kinnunen (1+2) - #17 Kaarlo Mahlberg (3+1) - #5 Joni Lempinen (1+2) oli kovassa vireessä, unohtamatta takana operoinutta pakkiparia #82 Joonas Lundell (2+0) - #52 Timo Takanen (0+1). Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palasi myös #73 Markus Manninen, joka syksyllä muistetaan Pääkallossakin ihastuttaneesta ylivoimamaalistaan Loviisassa. Syyskauden joukkueen pörssipelaajia olivat hyökkäjistä K. Mahlberg (6+11) ja #33 Iiro Pieviläinen (10+4) ja puolustajista Lundell (7+3). Maalivahdeista puolestaan #79 Henri Tikkanen (82,78%) löytyy koko Divarin torjuntatilaston neljänneltä sijalta

Divarin tilastot

Lauantaina Palokkaan saapuva Loviisan Tor pelasi vahvan syyskauden Divarissa ja löytyykin vuoden alussa sarjataulukon sijalta kolme, 24 sarjapisteellään. Joukkue on pystynyt napsimaan pisteitä tasaisesti pitkin kautta ilman suurempia voitto- tai tappioputkia. Joukkueen pelaajista hyökkääjät #62 Jesse Tolvanen (13+9), #8 Andreas Hietala (3+17) sekä #27 Tatu Könönen (10+9) ovat olleet kantavia voimia. Ja löytyypähän lauantain vieraiden riveistä myös kotiyleisölle mahdollisesti tuttu nimi, Jyväskylässä juniorisalibandyvuotensa viettänyt #3 Aki Kolari

Ottelun seuranta (O2JKL - Loviisan Tor)

Sunnuntain vieras EV Akatemia puolestaan saapuu Palokkaan Divarin kahdeksannelta sijalta, pisteen O2-Jyväskylää edellä. Vieraiden kokoonpanoa on ennakolta todella vaikea lähteä ennakoimaan, sillä tällä kaudella EV Akatemia rosterissa on nähty yhteensä peräti 38 pelaajaa, kun Akatemian omien pelaajien lisäksi mukana on ollut pelaajia niin EräViikinkien liigajoukkueesta kuin myös seuran A- ja B- junioreista. Sunnuntaina on siis Palokassa mahdollista nähdä joitakin todellisia tulevaisuuden talentteja nuorempien ikäluokkienkin kärjestä. EV Akatemialla oli ennen joulutaukoa hyvä draivi päällä sillä ennen vuoden viimeistä ottelua ja siitä kärsittyä tapiiota joukkue oli voittanut peräti viisi peliä putkeen.  Joukkueen tehokkaimpia yksilöitä ovat alkukaudesta olleet 20- vuotias #32 Juho Niinikoski tejoin 10+11 sekä "kokenutta kaartia" edustava, 24- vuotias #24 Miikka Martikainen (4+8) ja 19- vuotias #79 Konsta Kupela (7+5). Maalissakin on nähty peräti viisi eri veräjänvartijaa, mutta eniten minuutteja on Divarin torjuntatilaston kakkosena olevalla, ikäluokkansa (-97) kärkiveskareihin kuuluvalla #39 Santeri Kainulaisella (83,94%).

Ottelun seuranta (O2JKL - EV Akatemia)

 

Viikonloppuna kutusmme siis sankoin joukoin kaikki Ampparikannattajat täyttämään Palokan koulukeskuksen lehterit ja kannustamaan Äyät voitokkaaseen vuoden aloitukseen Divarissa!

LA 5.1. O2JKL - Loviisan Tor klo 19.00

SU 6.1. O2JKL - EV Akatemia klo 15.30

Miehet edustus

 

#surinaa