M1: Miehet avasivat vuoden murskavoitolla

01/04/2014 - 22:04

Urosampparit palasivat sorvin ääreen perjantai-iltana Äänekoskella, jossa tahkottiin vuoden 2014 avausottelu. O2 ei antanut Suolahden Urholle mitään palaa, vaan taululle lyötiin tylyt lukemat 4-24(1-5,3-10,0-9).

Happeen farmijoukkue Urho ei saanut tähän otteluun päällekkäisyyden takia apuja Happeelta, ja se sai jalkeille vain 11 pelaajaa. Avauserässä isännät karvasivat ahneesti päätylankusta, ja saivat ajoittain O2-puolustuksen vaikeuksiin. Maalihanojen auettua vieraiden peli rentoutui, ja maaleja alkoi satelemaan.

Toisen erän alussa O2 siirtyi jo 1-8 –johtoon, ja sen jälkeen kamppailun toinen puolikas oli lähinnä pörssien mättämistä ja päätösnumeroiden arvailua. Kolmannessa erässä myös Teemu Puttonen osui iskien kauden avausmaalinsa, ja tuo kihautus aiheutti illan suurimman riemunpurkauksen. Ampparimaalilla pelannut Lauri Virkkunen joutui hommiin kohtalaisesti torjuen 19 kertaa, ja mies hoitikin leiviskänsä täysin moitteettomasti. Loukkaantumisista kärsinyt Ollimatti Karttunen (kuvassa alh.) avasi maalihanansa O2-paidassa, ja pisteitä tuli samalla sitten hienosti kolme (2+1).

Ottelu on tiivistetty hyvin nopeasti. Vieraat saivat onnistumisia laajalla rintamalla, ja vain yksi pelaaja jäi ilman tehopisteitä. Maalieroa paranneltiin 20 osumalla paremmaksi, ja viidessä viime ottelussa maaleja on syntynyt yhteensä hurjat 79 kappaletta. Urholle täytyy antaa täysi tunnustus positiivisesta ja aktiivisesta pelitavasta, sillä joukkue ei lähtenyt kyykkimään kahdella kentällään keskiviivalle, vaan se yritti karvata ja harjoitella nuorella joukkueellaan pelaamista oikeanlaisella otteella. Toisen puolikkaan Urhon maalilla pelannut 17-vuotias Toni Pasanen otti monta hienoa koppia.

O2 nousi 22 pisteeseen, ja kaula PirPiin on nyt neljä pistettä. Pirkat pelaa tasoittavan ottelunsa sunnuntaina Soittorasiaa vastaan. Seuraava kamppailu Amppareilla on ensi viikon keskiviikkona 8.1. klo 19 Monnarilla poikkeuksellisesti vieraissa, kun isäntäseurana on paikallisvihulainen FBC Dux.

O2 myös tiedottaa, että kuluvan kauden kattanut sopimus laitahyökkääjä Antti Lommin kanssa on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

Pörssit:

Eetu Eronen 1+5

Vesa Hytönen 2+3

Henri Eskelinen 4+0

Jaakko Perälä 3+1

Kaale Nieminen 0+4

Joni Lempinen 3+0

Henri Pitkänen 3+0

Ollimatti Karttunen 2+1

Antti Pöyhönen 2+1

Anssi Huisman 1+2

Eino Jauhiainen 0+3

Juha-Pekka Paalanen 0+2

Kimmo Paananen 1+0

Jari Aromaa 1+0

Teemu Puttonen 1+0

Tuomas Laukkala 0+1