M2: Voittoputki jatkuu

12/03/2017 - 12:24

Miehet 2

Killerillä taisteltiin taas lauantaina 2.12 tärkeistä pisteistä. Amppareille oli sarjataulukon kärkipaikkaa tarjolla, joka toi lisää jännitystä päivän peleihin. Vielä enemmän jännitystä loi kuitenkin se, että päästäisiinkö pelipäivän pikkujoulu-saunailtaan hyvillä mielin onnistumisia takataskussa vai pitäisikö hyvä mieli hakea urheilujuomista ja pukin polvelta.

Raportit päivän peleistä tarjoaa Arttu Isopahkala.

SC Luppo - Miehet II

Ensimmäisessä ottelussa klo 12 Amppareilla oli vastassa SC Luppo, joka ei ollut hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan. Joukkueiden keskinäinen kamppailu oli päättynyt tasan 4-4 kauden ensimmäisessä turnauksessa ja jo siksi ottelusta tiedettiin tulevan tasainen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ampparit eivät onnistuneet omissa paikoissa ja ensimmäisen erän jälkeen Luppo johti 2-0. Toisessa erässä sähäkällä jalalla liikkeellä ollut Joonas Heinänen ampui helpottavan kavennuksen, mutta Luppo rankaisi heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 3-1. Tässä vaiheessa heikoimmilla pelaajilla saattaisi jo selkäranka murtua, mutta tänään ei amppareilla. Etumatkaa lähdettiin kirimään päättäväisesti ja vastustaja joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Ylivoimat auttoivat ja ampparit tekivät muutaman minuutin sisään kaksi yv-maalia, joista ensimmäisen Kalle Manninen maalin edestä ja toisen Juha Väisänen irtopallosta, kun pallo kimposi Juho Thilin tykityksen jälkeen maalin eteen pomppimaan. Ylivoimien aikaan vastustajan pelaaja nro 49 ehti tutisuttaa amppareiden puntteja näyttävän yksilösuorituksen ja av-maalin jälkeen. Ampparit kuitenkin voimaantuivat ja olivat erän päättyessä jo nousseet tasoihin Mikko Karppisen viimeisteltyä kauden ensimmäisen maalinsa suoraan ilmasta maalin kattoon.

Viimeinen erä oli varmasti kentän jokaiselle pelaajalle jännitystä täynnä, kun odottettiin mihin suuntaan tämä kärkikamppailu ratkeaisi. Erän alussa Ampparit nousivat johtoon Juhan päivän toisella osumallaan. Tähän ja kahteen edelliseen ampparien maaliin syötöt tarjoili Arttu Isopahkala juonikkailla pompuilla. Vastustaja ehti vielä tasoittaa ottelun ennen loppua, mutta tästä ei hätkähdetty ja voittomaalin iski ajassa 38.48 päivän puuhelmipelaaja Joonas Heinänen. Kädet kattoon ja nimi lehteen. Ampparit kestivät Lupon viimeiset yritykset ja tiukka 5-6 voitto saatiin loistavan esityksen jälkeen.

Miehet II - Vesa

Toinen ottelu pelattiin tunnin tauon jälkeen sarjataulukon häntäpäässä olevaa Vesaa vastaan. Vastassa ei suinkaan ollut mikään heittopussijoukkue, koska Ampparit olivat hävinneet heille kauden alussa 4-3. Tällä kertaa odotettiin kuitenkin, että Ampparit olivat kehittyneet pelillisesti ja joukkueena sen verran, että voitto haettaisiin helposti. Pelin edetessä kuitenkin huomattiin, että Vesa oli yllättävän vaikea vastustaja tiiviin kilpikonnapuolustuksensa ja vikkeläjalkaisten yksilöiden takia.

Kaksi ensimmäistä erää olivat selkeää Amppareiden hallintaa ja Vesa pääsi tekopaikoille lähinnä vastahyökkäysten kautta. Lähes kaikki oli jätetty kentälle ensimmäisen pelin tiukkaan kamppailuun ja siksi Amppareiden olikin vaikeaa pitää kovaa tempoa yllä heikomman vastustajan edessä. Ajassa 10:46 maalin kuitenkin onnistui kikkailemaan silkkisillä käsillään Eero Ryyppö. Eero pääsi myös myöhemmin yrittämään rangaistuslaukausta, joka kuitenkin vihellettiin poikki pallon "mennessä taaksepäin". Videotarkastuksen jälkeen todettiin, että pallo ei missään vaiheessa mennyt taaksepäin. Tätä ei kuitenkaan tuomarit suostuneet hyväksymään ja ottelu jatkui. Toisen erän päättyessä ottelu oli useista yrityksistä huolimatta Amppareille vain 1-0, kun vastustaja sumputti ja blokkasi kaikki helpoimmat tekopaikat.

Viimeinen erä olikin sitten jännityksentäyteistä maali-iloittelua, kun maaleja tehtiin yhteensä viisi(5). Ensimmäisen onnistui kuitenkin vastustaja, joka tasoitti ottelun. Tämän jälkeen ottelun ratkaisijan viittaa oli tarjolla monelle. Tähän tarjoukseen Amppareiden pakkiosasto vastasi "anna tänne" ja Sampsa Huoposen ja Roope Vaarakallion komeilla laukauksilla siirtyivät turvallisen oloiseen 3-1 johtoon. Näihin maaleihin syötöt lapaan tarjoili Esko Väisänen. Ottelun lopusta tulikin jännittävä, kun vastustaja pääsi vielä kaventamaan maalin päähän. Juha Väisäsen ahkera karvaus kuitenkin tuotti tulosta ja vastustaja syötti päätylankun kautta pallon suoraa oman maalin eteen, josta Arttu Isopahkala ei erehtynyt vaan vei maalivahdin aina Buugin kahvioon asti kahville ja viimeisteli samalla helpottavan 4-2 osuman. Nämä jäivät myös lopulukemiksi ja näin Ampparit nappasivat kaksi hyvin makoisaa voittoa ja pörräilevät eteenpäin tasapisteissä sarjan piikkipaikalla olevan Fiiliksen kanssa.