N1: Pelit sujuu kuin retki huvipuistoon

11/03/2019 - 16:36

Sitten viime raportoinnin naisten edari on kerennyt pelailla jo neljästi. Maakuntamatka Sipooseen 12.10 oli kuin käynti kummitusjunassa ja kun tärinä ei vaan ottanut loppuakseen, lopputulemana nolo 8-4 häviö. Seuraavana päivänä jatkettiin kohti Turkua ja varsinaisen vuoristoradan jälkeen 9-4 selkäsauna. 26.10 saatiin matsata taas Palokassa ja siellä paluu voittojen tielle 10-7, pallon ja pelaajien kimpoillessa kuin törmäilyautot. Peliputken päätti NST:n kohtaaminen monnarin isolla areenalla. Alku turvallista karusellikyytiä, välissä kunnon kastuminen koskenlaskussa, mutta lopulta possujunalla varmaan 8-6 voittoon.

Vieraspelireissulta ei tosiaan käteen jäänyt kuin kolmen pelin tappioputkeen yltäminen, kun cupin peli Prota vastaan otetaan huomioon. ÅIF onnistui pelaamaan omaa peliään, meidän tyytyessä tuijottelemaan ja seisoskelemaan. Ajatukset tuntui olevan vähän jokaisella jo seuraavan päivän kärkimatsissa ja tekeminen oli juuri sen näköistä. Selville saatiin sentään vastaus siihen mikä on lopputulema kun vain ilmestytään paikalle.

Edellisen päivän pannukakku mielessä kohti huomattavasti kovempaa vastusta. Asennepuoli saatiin sentään kohdilleen, mutta pallollinen peli sakkasi edelleen. Kolmannen erän alussa ensimmäistä kertaa viikonlopun aikana fiilis, että me osataan sittenkin pelata, mutta Loisto teki sen mitä se parhaiten osaa, tappaen sen fiiliksen erän kuluessa, hyvällä ja kärsivällisellä pallonhallinnalla. Lopun avointen ovien myötä rumat tappiolukemat niskassa kotimatkalle. 

Tuon reissun myötä vapaa viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen ja näin fyysiset ja henkiset vammat saatiin paranneltua ennen kotiotteluita. Ensimmäisenä vastaan siis samoista sijoista taisteleva Pirkat ns. kuuden pinnan pelissä. Sunnuntaina vuorostaan kovalla itseluottamuksella varustettu NST, aiheutettuaan kärkisakki Loistolle sen ensimmäisen tappion.

Pirkat aloitti ottelun tyylilleen ominaisesti riskejä vältellen ja pelin tempoa laskien. Se toimi hyvän aikaa, kiitos meidän "laadukkaan" viimeistelyn sekä "tarkan" puolustamisen ja näin parin erän jälkeen Pirkat vielä edellä. Loppuun kuitenkin hanat aukesivat jo kotijoukkueellakin ja näin jo loputtomalta tuntunut tappioputki poikki.

Nst:tä vastaan nähtiin puolen pelin ajan varsin tyly kotijoukkue, joka ei lainannut lelujaan vieraille. Kun varma voitto oli taskussa lukemin 4-0 päätettiin syöttää entiselle jyväskyläläiselle pari maalia ja näin vihu iskuetäisyydelle. Erän loppuun onneksi muutama osuma lisää ja erätauolle tuulettemaan tulevaa varmaa voittoa. Kekkerit tuntuivat kummasti vaikuttavan pelaamiseen ja huolellisuus loisti poissaolollaan. NST kiitti tästä ja tuli kuokkimaan bileisiin. Jossu ja Marjukka onnistuivat kuitenkin hätistelemään heidät tiehensä ja lopputulemana se ei-niin-varma-voitto.

Eka kiekka runkosarjassa nyt meidän osalta ohi, sijoitus toinen ja kaikki jengit kohdattu siis kertaalleen. Noin kolme pinnaa ollaan budjetoidusta tahdista perässä, mutta peliesitykset on ollut vielä sen verran epätasaisia, ettei enempää oltaisi ansaittukaan. Loisto porskuttaa kärjessä jo pienen kaulan turvin ja LoSB on sementoinut asemansa peränpitäjänä. Pirkat taivaltaa tasaisesti ilman turhia kompasteluita, mutta materiaali on heillä todella kapea. ÅIF on viimeisen päälle pelikirjajoukkue ja on jännä nähdä miten pitkälle pelkästään sillä pärjää. NST:n kohtalo otteluissa ja sarjassa pitkälle siitä kiinni meneekö liigapelit c-tyttöjen pelien edelle vai toisinpäin. Welhoilla vielä opettelua kärsivällisyydessa aivan kuten Steelerssilläkin. Pallo vaan vie sakkeja aivan liikaa. Eipä se divaripeli kuitenkaan liigatasoiseksi muutu vain sarjan nimeä muuttamalla ja tämä koskee kaikkia sakkeja. Tavoite siis ehdottomasti kirkkaammissa valoissa.

Toinen kierros käynnistyy meidän osalta jo ensi lauantaina vierasmatsilla Steelerssiä vastaan. Tuolloin nähdään kyetäänkö me oppimaan virheistä ja kehittämään omaa pelaamista, vai aloitetaanko heti uusi tappioputki. Luotan siihen että nyt kuitenkin nähdään huomattavasti kypsempi O2 ja voittoputki saa jatkua! Tervetuloa Hämeenlinnaan Elenialle kannustamaan ja matsin jälkeen sitten ehdottomasti Popinoon syömään (mainosrahoja ootellessa:).