M1: Edessä kauden ensimmäinen Tuplaviikonloppu!

10/03/2019 - 16:03

Miehet edustus

Tulevana viikonloppuna pelataan Loviisassa ja Vantaalla. Taustan alkuperäinen kuva: Esa Jokinen.

Parin viikon pituinen pelitauko on ohitse, sillä tulevana viikonloppuna O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue pääsee taas jatkamaan pelejään Divarin runkosarjassa! Nyt vuorossa on kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu ja molemmat pelit pelataan vieraskaukalossa; lauantaina 5.10. Ampparit matkaa Loviisan Torin vieraaksi ja sunnuntaina puolestaan päästään testaamaan sarjanousija SB Vantaan vire. Edellisessä sarjapelissä pari viikkoa takaperin Ampparit taipui niukasti Rangersin vieraana Kirkkonummella lukemin 8-10, joten nyt olisi mielessä kasvattaa taas pistepottia!

Divarin tilastot

Viime kaudella Loviisaa vastaan pelatuissa kamppailuissa pisteet menivät tasan, kun molemmat joukkueet hakivat vieraskaukalosta voitot: O2-Jyväskylä vei sarjan avauskamppailun lukemin 5-7, kun taas Tor haki Palokasta pisteet 4-6 loppulukemin. Pienet olivat siis marginaalit silloin, ja varmasti tiukka kamppailu on edessä myöskin nyt. Viime vuosina menestymään tottunut Tor on aloittanut tämän kauden kuitenkin voitoitta, sillä kolmen pelatun ottelun jälkeen pistesarake näyttää ainoastaan lukemaa 1. Toki kaikki tappiot ovat tulleet vieraskaukalossa, joten kotonaan Tor on varmasti kova pala. Loviisassa luotetaan edelleen kokeneiden pelaajien kuten Andreas HietalanJonas HällforsinTatu Könösen, sekä pelaajavalmentaja Sami Aallon panokseen, mutta tälle kaudelle kokoonpanoon on noussut kovasti myös nuoria lupauksia, joista katse kannattaa kiinnittää etenkin Pyry Forsmanin (s.2001) ja Niko Oravan (s.2002) otteisiin tulevassa ottelussa ja koko tällä kaudella! Loviisa menetti monivuotisen ykkösvahtinsa Niko Nordströmin viime kauden päätteeksi Salibandyliigaan ja tällä kaudella vastuun ovat jakaneet Henri Haapaniemi ja Riku Ahtiainen

Ottelun seuranta

Sunnuntaina jatketaan sitten Vantaalle ja tarkemmin ottaen Myyrmäen Urheilutalolle, jossa kohdataan viime kauden päätteeksi 2.Divisioonasta Divarin karsinnat selvittänyt SB Vantaa. Vantaa on aloittnut kauden kahdella vierasottelulla, ja tulevana viikonloppuna joukkue pääseekin pelaaman kaksi ottelua kotonaan, kun lauantaina SB Vantaa kohtaa ensin Limingan Niittomiehet. Toiselle sarjanousijalle Pirkoille SB Vantaa taipui 7-4, mutta toisessa pelissä joukkue haki todella kovan 5-6 jatkoaikavoiton yhdestä sarjan ennakkosuosikista, Kooveesta. Kauden alla Vantaata arvioitiin eri ennakoissa sarjan tyvipäähän, joten viimeistään voitto Kooveesta todisti, että joukkue täytyy ottaa Divarissakin kaikkien tosissaan. Avausotteluissa joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet ykköskentän hyökkääjäkolmikko Toni Koskela (2+1), Leevi Auranen (2+1) ja Samuli Raumanni (0+3). Kovaa jälkeä tällä kaudella Divarissa tulee varmasti myös tekemään LASB:sta Vantaalle lainasopimuksella saapunut Jukkapekka Auroila, joka onnistui myös heti avausottelussaan Kooveta vastaan maalinteossa. Nuoriso-osastolta kannattaa seurata vuonna 2001 syntynyttä rightin puolen lupausta, Riku Kallunkia. Maalissa joukkueella on molemmissa otteluissa pelannut Niilo Nevalainen (79,25%).

Ottelun seuranta

Ampparit kärsi siis niukan tappion edellisessä pelissään Rangersille aina pahassa Kirkkonummen Pommarissa. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, ja etenkin kuusi maalia nakannut kakkoskenttä Kinnunen-K.Mahlberg-Lempinen alkaa päästä tuon pelin perusteella jo hyvin vauhtiin, sillä kolmikko iski peräti kuudesti. Voisiko tulevana viikonloppuna olla myös lupa odottaa avausmaaleja kesän siirtomarkkinoiden kiinnityksiltä, kuten Kasperi KantoseltaNiko Ilmoselta tai Lauri Lavoselta?

Viikonlopun otteluita seuraat kätevästi jälleen Solidsportin välityksellä.

O2-Jyväskylän Solidsport- kanavalle tästä.

C2

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Jos et siis viikonloppuna Etelä-Suomeen asti eksy pelejä katsomaan, kannustathan Solidsportin lähetyksen mukana Ampparit takaisin voittojen tielle!

Viikon päästä joukkue palaa myöskin kotikaukaloon kahden todella kovan ottelun muodossa kun 11.10. Palokkaan saapuu vieraaksi Koovee ja sunnuntaina 13.10. puolestaan FBC Turku!