M2: Pistetili auki

10/03/2017 - 11:59

Miehet 2

Vitosen sarjakausi korkattiin lauantaina 30.9 tappion ja tasapelin merkeissä. Vaikka maalinteko tökki molemmissa peleissä, saatiin myös palloja otettua talteen kotiinviemisiksi ja muutamia uusia nimiä kirjailtiin amppareiden maalintekijätilastoihin. Raportit päivän tapahtumista toimittaa rookie Jari-Matti Kankaanpää, joka etunimestään huolimatta ei ole mitään sukua rallikuski Latvalalle.

Vesa - O2-JKL II

Miesten kakkosjoukkue aloitti 5.divisioonan sarjaurakan lauantaina 30.9. Killerin liikuntakeskuksessa. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Vesanga Vesa.

Vesa pääsi ottelun alkuminuuteilla hyvälle maalintekopaikalle, jossa O2:n Miika Asikainen rikkoi vastustajaa rankkarin arvoisesti. O2:n tolppien välissä torjunut Tommi Timonen ei kuitenkaan antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia maalin tekoon, joten ottelua jatkettiin Vesan 2 minuutin ylivoimalla ajassa 2:56. Myös vastustaja otti ensimmäisessä erässä 2 minuutin jäähyn ajassa 5:14 syynä mailaanlyönti. Kummallakaan ylivoimalla ei nähty maaleja, joten ensimmäinen erä mentiin maalittomasti O2:n kuitenkin hallitessa peliä.

Kotijoukkue pääsi yrittämään ylivoimamaalia toistamiseen ajassa 18:03, kun O2:n Miika Asikainen otti estämisestä päivän toisen jäähynsä. Vierasjoukkueen alivoimapaketti pysyi kuitenkin jälleen kasassa ja peli jatkui edelleen maalittomana. O2 hallitsi myös toista erää, mutta kauden ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 22:04, kun Eero Ryyppö vei vierasjoukkueen 0-1 johtoon Roope Vaarakallion syötöstä. Tästä kuluu kuitenkin vain reilu pari minuuttia, kun kotijoukkue tasoittaa tilanteen ajassa 24:49. Vesa käytti harvat maalipaikkansa tehokkaasti iskiessä ajassa 28:46 tilanteen 2-1:een.

Myös kolmannessa erässä peli pyöri Vesan puolustuspäässä, mutta jälleen kotijoukkue viimeisteli tehokkaasti lukemiksi 3-1 ajassa 37:21. Vajaa kolme minuuttia tästä ja Vesa tekee lukemiksi jo 4-1. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut ja näytti, että ilman taistelua ei luovuteta. O2:n Joni Tuukkainen sivaltaa pakin paikalta Arttu Isopahkalan syötöstä 4-2 kavennuksen ajassa 41:04. Vierasjoukkue painaa kovasti päälle, ja päästään melkein ottelun viimeiselle minuutille, kun maalivahti Timosen tilalle tullut Jani Saukko kaventaa Roope Vaarakallion syötöstä tilanteeksi 4-3. Ottelun viimeinenkin minuutti kuluu Vesan puolustaessa ankarasti ja pitäen pintansa loppuun asti. Näin ollen O2 Miesten kakkosjoukkue aloitti sarjataipaleensa tappiolla lukemin 4-3.

O2-JKL II - SC Luppo

Turnauspäivän toinen vastustaja, SC Luppo, oli tuttu Suomen Cupin ensimmäiseltä kierrokselta, jossa O2 Miesten kakkosjoukkue otti takkiin lukemin 2-3. Sanomattakin oli selvää, että revanssinnälkä oli suuri.

Peli lähtikin vauhdilla liikkeelle ja tarjosi jalkoja enemmän kuin ensimmäinen ottelu. Tällä kertaa avausmaalia ei tarvinnut odottaa toiseen erään, vaan ajassa 4:20 Janne "El Capitan" Heikkinen tarjoilee maalinkulmalta syötön, josta edes Jari-Matti Kankaanpää ei erehdy. Tilanne 1-0 kotijoukkueen hyväksi. Vierasjoukkue SC Luppo onnistuu tasoittamaan tilanteen ajassa 10:38. Ensimmäisesä erässä ei enempää maaleja nähty, joten erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Toiseen erään kotijoukkue lähti hyvällä otteella ja seuraava maali nähtiin ajassa 21:20, kun Juho Thil toimitti pallon maaliin Arttu Isopahkalan syötöstä. Muutaman minuutin päästä nähtiinkin kauden ensimmäinen iso jäähy, kun O2:n Kalle Mannisen maila (vai oliko sittenkin kyynärpää?) osuu pelitilanteessa vierasjoukkueen pelaajaa naamaan. Mannisen sakkokassa aukesi ja kotijoukkue 5 minuutin alivoimalle, syynä vaarallinen peli. Kotijoukkue puolusti alivoimalla hienosti ja toinen erä päätettiin lukemissa 2-1, jäähyä jäljellä reilu minuutti.

Myös kolmas erä alkoi jäähyepisodilla, kun vastustajan vaihtopenkiltä lentää maila kentälle (epäluotettavat lähteet paljastavat syyksi toistamiseen kentällä olevan ylimääräisen pelipallon). Mielenilmauksesta vierasjoukkueelle 2+10 minuuttia. Hetki mentiin siis tasavajaalla, jonka jälkeen O2 pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta antoi vastustajalle puhtia laittaa peli tasoihin ajassa 34:55. Vajaat kolme minuuttia tästä, ja vierasjoukkue osuu jälleen, tilanne 2-3. Kun SC Luppo osuu taas ajassa 41:50, alkoi kotijoukkueen pistetilin avaaminen olemaan vaarassa tilanteen ollessa jo 2-4.

Ensimmäisessä ottelussa Vesaa vastaan aloitettu loppukiri vietiin tällä kertaa loppuun asti. Ajassa 42:02 Esko Väisänen kaventaa 3-4:ään Kalle Mannisen syötöstä loistavan vaparin päätteeksi ja 19 sekuntia ennen pelin loppua Eero Ryyppö tekee päivän toisen maalinsa. Syötön tasoitusmaaliin tarjoili Joonas Kemiläinen. Ottelu päättyi kotijoukkueen loistavan nousun jälkeen tasan 4-4, joten O2 Miesten kakkosjoukkue avasi pistetilinsä ja lähti tasurilla yöhön.