M1: Lauri Lavonen Ampparipaitaan!

08/03/2019 - 15:43

Miehet edustus

Lavonen siirtyy O2-Jyväskylän riveihin Salibandyliigan Happeesta.

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue on ollut kesän siirtomarkkinoilla aktiivinen ja tämän viikon perjantaiaamuna katiskaan tarttui jälleen todella iso kala, kun Lauri Lavonen siirtyy tulevaksi kaudeksi Amppareihin.

27- vuotias, puolustajana pelaava Lavonen pelasi ensimmäisen Liigapelinsä kaudella 2012-2013 Jyväskylän Happeen riveissä, jossa kolmen kauden aikana hän saalisti yhden Suomenmestaruuden ja yhden SM- Hopean. Kaudeksi 2015-2016 Lavonen siirtyi Nokian Krp’n riveihin, jossa hän viihtyi kaksi kautta, palaten takaisin Happeen riveihin kaudeksi 2017-2018. Tuon kauden päätteeksi tilille tuli myös uran toinen SM- Hopeamitali. Viime kaudella Lavonen ei saanut lunastettua vakiopelipaikkaa Happeen kivikovasta rosterista ja tulevalle kaudelle hän siirtyykin O2-Jyväskylän riveihin ennen kaikkea suuremman vastuun perässä.

Yhteensä Lavonen on pukenut urallaan Liigapaidan päälleen 148 Salibandyliigan runkosarjaottelussa ja 21 playoff- pelissä. Pelaamissaan otteluissa Lavonen on summannut tehot 8+6=14. Todella kokeneen pelimiehen O2-Jyväskylä siis ensi kaudeksi riveihinsä saa!

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen

 

Historiankirjoja tutkiessa toimitus löysi myös pari erittäin mielenkiintoista faktaa Lavosen salibandyuran varrelta: kaudella 2008-2009 silloin vielä juniori- ikäinen Lavonen pelasi FCV Bluesin B- poikien joukkueessa, ja samassa joukkueessa pelasi muun muassa täksi kaudeksi Amppareihin palannut Ilkka Tepponen.
Ja ettei yhteensattumat siihen vielä loppuisi: kaudella 2010-2011 Lavonen pelasi ensimmäiset miesten pääsarjapelinsä, kun hän pelasi 13 ottelua FC Vaajakosken riveissä Divarissa; samaisessa joukkueessa, missä pelasi muun muassa O2-Jyväskylän ikoni Ismo Nybacka.

O2-Jyväskylän päävalmentaja Joonas Kaasalainen oli todella innoissaan joukkueen uusimmasta hankinnasta:

”Hienoa saada ”Lärä” mukaan joukkueeseen! Lauri tuo joukkueeseen monipuolista osaamista omalla pelipaikallaan. Hän on erittäin luotettava pelaaja sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Lauri pystyy pelaamaan kovalla perustasolla pelistä toiseen ja näyttää myös esimerkkiä koko joukkueelle, mitä tarkoittaa Joukkuepelaaja isolla J:llä”

Lavosen hyvin Happee- ajoilta tunteva Kaasalainen paljastaa myös uuden hankinnan salaisen aseen:
”Samalla odotetaan, että Lärä iskee muutaman kihautuksen legendaarisella lonkkalämärillään!”

Miehet edustus

Taustan alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

TERVETULOA AMPPARIPAITAAN ”LÄRÄ”!

 

O2-Jyväskylällä on nyt sopimukset ensi kaudesta yhteensä kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja 11 hyökkääjän kanssa.

Joukkueen sopimustilanne uusimman sopimuksen myötä näyttää seuraavalta (Tilanne 3.8.2019):

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen

Puolustajat: Markus Manninen, Karel Joutsimäki, Vesa Sivula, Ville Sepponen, Niko Ilmonen, Lauri Lavonen

Hyökkääjät: Lari Mäkelä, Niklas Pulli, Joni Lempinen, Iiro Kinnunen, Iiro Pieviläinen, Alvar Mahlberg, Kaarlo Mahlberg, Joel Wenning, Niki Kaurtola, Miika Huusko, Ilkka Tepponen