O2-Jyväskylälle liigatason vahvistus – puolustaja Niko Ilmonen siirtyy Amppareihin!

05/03/2019 - 15:34

ampparipojat

Puolustajana pelaava Ilmonen tuo mukanaan Salibandyliigakokemusta Ampparien alakertaan. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn Divariin valmistautuvan O2-Jyväskylän päävalmentaja Joonas Kaasalainen vihjasi reilu viikko sitten, että joitakin ”isoja kaloja” on aivan katiskan suulla. Nyt yksi vonkaleista on uinut Kaasalaisen pyydykseen.

Puolustaja Niko Ilmonen nimittäin vaihtaa Happeen hirvipaidan O2-Jyväskylän ampparinuttuun. Ilmonen, 24, on pelannut Happeessa Salibandyliigassa kausina 2013–19 yhteensä 65 runkosarjaottelua tehoilla 10+10=20 ja 23 pudotuspeliä pistesaldolla 2+4=6. Ilmonen kuului Happeen mestarijoukkueeseen kaudella 2013–14 ja on lisäksi saavuttanut SM-pronssia keväällä 2016 ja -hopeaa 2018.

Kaasalainen oli Ilmosen saamisesta tietysti erittäin mielissään.

- Niko on meidän tämän kevään isoin hankintamme. Hänestä tulee meille alakertaan pallollisen pelin johtaja. Niko on varmasti taitavin puolustajamme ja hän pystyy paitsi rakentamaan peliä ja tukemaan hyökkäyksiä, myös iskemään pisteitä.

Happeen tähtisikermässä Ilmonen on jäänyt monena kautena pieneen rooliin, mihin nähden miehen tehot ovat erittäin hyvät.

- Nikolla on niin hyvä pelisilmä ja kohtuullinen laukaus, niin hän on pystynyt tuottamaan peliaikaan nähden hyvin tehoja. Meille hän tuli nimenomaan peliajan ja vastuun perässä. Ja hän on myös valmis kantamaan vastuuta, Ilmosen kanssa monta kautta Happeessa tahkonnut Kaasalainen tietää.

Moni voisi ajatella, että Ilmonen on O2-Jyväskylässä itsestään selvä ykkösketjun ja ykkösylivoiman mies. Kaasalainen ei kuitenkaan lupaile pelipaikkoja etukäteen.

- Niko on siitä hyvä kaveri, että laittaa hänet mihin kenttään tahansa, sen kentän pelin taso nousee varmasti. Ja ylivoimalla hän on juonikas kaveri.

Kaasalainen on tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen.

- Pelaajia hankittaessa olemme miettineet pallollisen pelin kehittämistä, ja olemme saaneet hyviä pelaajia. Saamme Divariin jalkeille erittäin hyvän joukkueen. Sitten homma on enää toteuttamista vaille, Kaasalainen alleviivaa.

 Miehet edustus

Tervetuloa Ampparipaitaan Niko!

 

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkueen sopimustilanne 3.5.

Maalivahdit:

Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen.

Puolustajat:

Niko Ilmonen, Markus Manninen, Karel Joutsimäki, Vesa Sivula, Ville Sepponen.

Hyökkääjät:

Joni Lempinen, Iiro Kinnunen, Kaarlo Mahlberg, Iiro Pieviläinen, Alvar Mahlberg, Joel Wenning, Lari Mäkelä, Niklas Pulli.