M1: Nuoret taiturit jatkavat Amppareissa - Elmo Lavonen ja Lari Mäkelä jatkosopimuksiin!

03/03/2022 - 15:24

Sopimusuutiset

O2-Jyväskylän kauden 2022-2023 joukkueen muodostuminen jatkuu kahdella uudella jatkosopimuksella. Kokeneiden Ampparipaitojen Markus Mannisen ja Henri Tikkasen vanavedessä onkin hyvä julkaista seuraavaksi hieman nuorempien Amppareiden sopimukset:
Elmo Lavonen ja Lari Mäkelä jatkavat oranssipaitojen riveissä myös ensi kaudella!

1999- ikäluokan Elmo Lavonen siirtyi Amppareihin täksi kaudeksi aloitettuaan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Urallaan jo junioreista lähtien pisteiden tekoon tottunut Lavonen hurmasikin Amppariyleisön heti ensimmäisessä kotiottelussaan iskemällä hattutempun ja siitä tahti on vain kiihtynyt; kaudella 2018-2019 syntynyt piste-ennätys pääsarjoissa meni rikki jo aikaa sitten ja tällä hetkellä Elmo on Amppareiden tehokkain pelaaja, pörssien ollessa kirjautuneena muotoon 23+17=40, jolla irtoaa Divarin pistepörssin kahdeksas sija. Pelaajana Lavonen on ennen kaikkea viihdyttävä ja arvoituksellinen, ja etenkin neulat ja rankkarit ja niiden yhdistelmät ovat erittäin yleisöön meneviä. Elmon jatkosopimus on pituudeltaan kaksi vuotta, eli nuoren taiturin otteita saadaan ihastella ainakin kevääseen 2024 saakka!

No Elmo, mites on ensimmäinen kausi Amppareissa mennyt ja miten Kausalan poika on Jyväskylään kotiutunut?

“Joukkueeseen oli alusta asti mukava tulla, ilmapiiri oli vastaanottavainen ensimmäisistä reeneistä lähtien. Ja olenkin tykännyt olla äijien kanssa yhdessä tässä touhussa”.

“Tosiaan myös muutto oli tänä syksynä edessä kun pääsin opiskelemaan luokanopettajaksi, joten oli aika jänniä hetkiä syksyllä, kun ei tiennyt aina välillä missä oli mitäkin tai mihin piti mennä. Nyt alkaa jo paikat tai sanotaan tärkeimmät paikat hallussa, missä voi sitä vapaa-aikaa viettää”.

Millä mietteillä jatkat Amppareissa ja millaisia tavoitteita asetat tuleville kausille?

“Lopulta oli helppo tehdä päätös jatkosta, kun kausi ja asiat O2 kanssa menivät hyvin. Koen että täällä on itseni vielä hyvä kehittyä omalla uralla ja katsoa sitten mihin se riittää”.

“Joukkueeseen tuon ainakin huonoja juttuja ja kai sitä hyökkäyspään osaamista. Sanoisin pelaajana olevani taiteilija tai viihdyttäjä. Tavoite olisikin viedä omaa fysiikkaa eteenpäin, jotta pystyy paremmin kamppailemaan sekä sitä kautta myös tuottamaan vielä paremmin juttuja tuolla hyökkäyksessä”.

Elmo Lavonen

Vuonna 2000- syntynyt Lari Mäkelä aloittaa ensi kaudella jo viidennen sesonkinsa Amppareiden Divarijoukkueessa. Rooli on kasvanut edelleen nuorella Mäkelällä vuosi vuodelta isommaksi, ja tällä kaudella on syntynyt myös uusi henkilökohtainen piste-ennätys, kun 21 otteluun Lari on summannut tehot 2+12=14. Yhteensä tililtä löytyy 74 Divarin ottelua pörssisaldolla 10+23=33. Pallollisesti taitava ja hyvän pelisilmän omaava Mäkelä on operoinut tällä kaudella Joonas Lundellin parina joukkueen kärkikentissä. Jatkosopimuksen pituus on yksi vuosi.

Puolustajan paikalle tällä kaudella juurtunut Lari Mäkelä on löytänyt yhdessä muun joukkueen kanssa paremman vireen kohti loppukautta:

“Meidän pelaaminen on ollut hyvin nousujohteista alkukauden tahmeuden jälkeen. Loppukaudesta ollaan saatu kiinni punaisesta langasta, jonka myötä pelaaminen on pääsääntöisesti näyttävän hyvin asialliselta. Omalla kohdallani kausi puolustajan paikalla on mennyt ihan hyvin ja pelaamista on helpottanut se, että ketju runko on pääsääntöisesti pysynyt samana”.

“Olen hyvin tyytyväinen jatkosopimukseen. Pöhinä Amppareissa on ollut mielestäni todella asiallista, niin joukkueen sisällä, kuin toimiston väen puolesta ja koen, että seurassa tehdään kovasti töitä mahdollistaakseen jonain päivänä nousu liigaan. On ollut myös hieno nähdä, että pelaajapolku seuran sisällä on mennyt eteenpäin, kun useampi junioripelaaja on päässyt näyttämään peleihin ja treeneihin osaamistaan”.

Neljä vuotta sitten joukkueessa debytoinut Mäkelä pelasi ensi alkuun hyökkääjän paikalla, mutta on sittemmin löytänyt itselleen ison roolin puolustajan paikalta. Tulevaisuuden roolin osalta Lari jättää vielä ovet avoimiksi.

“Roolini on menneiden kausien aikana muuttunut hyvin paljon hyökkääjästä puolustajaksi. Näen, että pelipaikan muutos on palvellut hyvin paljon omaa pelaamista ja tuonut uusia ärsykkeitä, jonka myötä pelaaminen on mennyt hyvin eteenpäin. En kuitenkaan välttämättä miellä itseäni täysin puolustajaksi, vaikka sitä olenkin pelannut viimeiset kaudet. Enkä myöskään täysin hyökkääjäksi. Aika sen näyttää kumpaan paikkaan tulen juurtumaan tulevaisuudessa enemmän”.

Lari Mäkelä

Näiden sopimusten myötä Amppareilla on ensi kaudeksi kasassa yhteensä neljä pelaajasopimusta, ja lisää on tulossa pitkin kevättä, joten ei kannata vaihtaa kanavaa!

Uutisen kuvat: Esa Jokinen

03.03.2022