C2: Vuosikymmen käyntiin kotikaukalossa!

01/03/2020 - 18:54

C2

SM-sarjan toisessa kotiottelussa vieraaksemme saapuu NST Lappeenrannasta.

Joulut ja uudetvuodet on vietetty ja vuosi 2020 on potkaistu käyntiin. Se tarkoittaa samalla myös sitä, että salibandyssä joulutauko alkaa olla ohitse ja tulevana viikonloppuna myöskin C2-ikäluokan Edustusjoukkue O2JKL/MuurY eli Pörriäiset pääsee taas surisemaan ja pörisemään SM-sarjassa! Edessä olisi taas long time no see kotiottelu, kun sunnuntaina 5.1.2020 Palokan koulukeskukselle vieraaksemme saapuu lohkomme itäisin joukkue, NST Lappeenrannasta. Ottelu alkaa klo 12:00, eli nyt ei kerkeä taas ihan niin paljoa änäriä pelaamaan ennen peliä :( Toisaalta nyt ei ehkä pelistä kotia päästessä tarvitse meenä heti nukkumaan (tai no, se riippuu ihan lopputuloksesta). 

Pörriäiset päätti edellisen vuosikymmenen ja SM-sarjan syyskauden erittäin mallikkaasti, kun kävimme Porissa nappaamassa sarjapisteet Karhuilta peräti lukemin 3-16. Kokonaisuudessakin syyskausi oli joukkueelta paria ohipeliä lukuunottamatta erittäin menestyksekäs ja tämän vuoden pääsemme aloittamaan B-lohkon toiselta sijalta. Toki piste-erot lohkossamme ovat äärimmäisen pienet, eikä pistemenetyksiin ole juurikaan varaa, jos keväällä meinataan pudotuspeleissä pelata. Surinan tulee siis myös jatkua tänä vuonna ja sen tulee alkaa jo tulevana sunnuntaina! Vieraaksemme saapuva NST on myös pikkuhiljaa alkanut hivuttautua lähemmäksi lohkon pudotuspelipaikkoja, ja Palokkaan saapuu varmasti nälkäinen NST.

SM-sarjan tilastot (Lohko B)

Sunnuntain vierailija NST kohdattiin edellisen ja tähän mennessä ainoan kerran kesällä harjoitusottelun merkeissä, ja tuolloin Pörriäiset juoksi vastustajalta jalat alta 7-1 lopputuloksella. Toki tuolloinkin NST oli ajoittain erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä, ja "Nakkisormet" onkin ollut erittäin yllätysvalmis joukkue tämän kauden SM-sarjassakin, napaten voitot muun muassa Tiikereistä, Kooveesta ja Papasista, jonka Lappeenrannan ylpeys löylytti peräti lukemin 1-11. Sunnuntain peli on myös siinä mielessä erittäin erityislaatuinen, että kyseessä saattaa olla ihan viimeisiä kertoja, kun voit nähdä NST- nimellä pelaavan joukkueen Jyväskylässä; ensi kaudeksihan Lappeenrantaan muodostuu uusi salibandyn suurseura, kun NST ja PoNoVo yhdistyvät Saipa Salibandyn nimen alle. Tällä kaudella NST:n kärkinimiä ovat olleet taitavat hyökkääjät Eemil Louhelainen (12+4) ja Sampo Ahonen (6+8) sekä puolustajista Ilmari Holamo (4+7) ja joukkueen ja Lappeenrannan kirkkaimpiin salibandylupauksiin lukeutuva huippulahjakas Leo Sandini (7+2). Lisäksi Nakkisormien tolppien välistä löytyy poikkeuksellisen lahjakas kaksikko, 05-ikäluokan kärkitorjujiin koko maassa lukeutuva Elias Nuorala sekä 07-ikäluokan Eliittiin kuuluva Aapo Seppälä. Todellakaan helpolla ei tule siis Pörriäiset pääsemään sunnuntaina, vaan NST:n kanssa on oltava omassa päässä etenkin todella tarkkana, jos pisteet halutaan Palokassa pitää!

Kuten mainittu, Pörriäisten peli oli syyskaudella erittäin vakuuttavan näköistä, vaikka ajoittain pieniä nukahduksia tulikin, ja joulua kohti mentäessä etenkin sen ehjän kuusikymppisen pelaaminen tuotti hieman vaikeuksia. Viimeisessä pelissä Karhuja vastaan otettiin kuitenkin taas askel oikeaan suuntaan ja sillä tiellä tulisi nyt myös sunnuntaina jatkaa. Myös maalinteon muodossa onnistumisia syntyi taas laajalla rintamalla, ja sunnuntainakin varmasti kaikki kolme kenttäämme tulevat olemaan Nakkisormien päänvaivana koko ottelun ajan! Maalivahtipelaaminen on myös ollut meillä ihan täyttä Eliittiä koko syyskauden ajan; Valtteri Huisman ja Vili Avikainen ovat muodostaneet yhden sarjan kovimmista maalivahtitandemeista ja pojat ovat panoksellaan antaneet Pörriäisille mahdollisuuden taistella voitosta illasta toiseen!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Edellisestä ennakosta poisjääneet pelipäivän tärpit tekevät nyt myös paluun yleisön toiveesta (pahoittelen edellistä unohdusta, huhujen mukaan menetimme tuon johdosta myöskin kokonaista yhden lukijan) ja sunnuntaina kannattaakin seurata erityisesti seuraavia asioita:

Pistääkö sarjan jalkavin ykköskenttä Nakkisormet ahtaalle?

Väläytteleekö Jami jälleen lätkäjarrutusta?

Nähdäänkö Mikulta treeneissä tuhoa tehneitä viivapommeja?

Jatkuuko laskettelurinteistä tuntumaa hakeneen Samun liukas liike myös sählykentillä?

Entä miten toimihenkilöosasto kestää kapteenin menetyksen takaisin pelikentille?

Painaako Eeli lämärillä maalin?

Jatkuuko FBA:lle valitun Mariuksen pörssitehtailu siitä, mihin se jäi Porissa?

Kylvääkö hyökkääjäksi palaavan Raution yhden käden swingit kauhua maalin edessä?

Onko Veetin ja Jullen tuliterät Fat Pipet lämpimänä?

Onko Väinö muistanut tehdä Vierumäen kotitehtävät?

Oonko minä muistanut tehdä Vierumäen kotitehtävät?!

Onko Palokan pelialusta varmasti kaikille tuttu?

Tervetuloa siis sunnuntaina Palokkaan seuraamaan jälleen juniorisalibandyä valtakunnan huipulta ja kannustamaan Pörriäiset voittoon! Otteluun vapaa sisäänpääsy 300 ensimmäiselle katsojalle (sori, enempää ei saada Palokan lehtereille ottaa) ja paikalla myös aina iloinen ja palveleva kioskimme.

Pelin jälkeen voit myös jäädä Palokkaan seuraamaan Ampparittarien Naisten Salibandyliigan ottelua, jos haluat sunnuntaipäivääsi lisää pääsarjatason sählyviihdettä :)

C2

03.01.2020