Pojat C98: Nolla pistettä kotiin tuomisina eliittisarjan toisesta turnauksesta

12/02/2013 - 14:02

Parin viikon tauon jälkeen palattiin Raholan raikkaaseen liikuntahalliin jatkamaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Silloin saatiin 3 pistettä Dynamolta ja Nokian KRP:ltä. Pari viikkoa kerettiin harjoitella kovaa ja joukkueella oli hyvä fiilis sunnuntaiaamuna, kun lähdettiin liikenteeseen jäähallin pihasta. Paikanpäällä saatiin hetki ihastella KRP:n liigajoukkueen harjoituksia ja sen jälkeen lähdettiin alkulämpöjen kautta valmistautumaan omiin koitoksiin.

FBC Turku – Pojat 1998 (7-5)

Otteluun lähdettäessä painotettiin, että pelataan omilla vahvuuksilla ja hyvää pelihuumoria. Ennakkoon ei ollut vastustajasta mitään tietoa, joten mielenkiintoinen peli oli luvassa. Joni Laurinaho aloittaa maalinsuulla.

Otteluun saatiinkin hyvä alku ja paikkoja sateli vähän väliä, joiden avulla olisimme voineet mennä johtoon. Mutta kuinka ollakaan avausmaalin teki kuitenkin Turku ajassa 7.22. Loppuerä mentiinkin päästä päähän ja yksi vastustajan ylivoima saatiin tapettua erän loppuun. Joni O2-maalissa otti muutaman tärkeän torjunnan, joiden avulla tilanne pysyi tiukkana.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan tasoitusta, mutta Turku meni parilla hienolla maalilla viidessä minuutissa jo 3-0 johtoon. Toinen maaleista tuli ylivoimalla. Hetki tämän jälkeen vastustaja rikkoi hyökkäysalueella jäähyn arvoisesti ja päästiin ensimmäistä kertaa itse ylivoimalle. Ylivoimalla Niki Kaurtola iskikin heti vaparista Nico Valkeapään syötöstä kavennuksen. Jäähyä kerkesi kulua vain 3 sekuntia. Maalista saatiinkin hieman lisää uskoa omaan tekemiseen, koska lukuiset omat maalipaikat kerta toisensa jälkeen kolisivat päätypaneeleihin tai hyvää peliä pelanneeseen vastustajan maalivahtiin. Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Henri Kukkonen kavensi Eero Korven syötöstä tilanteen 3-2. Näiden maalien ansiosta päästiin peliin taas hyvin mukaan ja saimme painetta jatkuvalla syötöllä vastustajan päähän. Ajassa 29.20 Eetu Lehtonen nautiskeli Henri Kukkosen leivoksesta ja laittoi pelin tasoihin komealla pommilla juuri ennen erän loppua. We’re back in the game! Erätauolla jokaisen ilmeestä näki, että halutaan voittaa ja lähdettiin hakemaan voittoa.

Kolmas erä ei alkanutkaan aivan kuin toivottiin vaan vastustaja meni ensin vastahyökkäyksestä 4-3 ja sen jälkeen rangaistuslaukauksella 5-3 johtoon, kun erää oli vasta reilu minuutti takana. Mutta tästä ei lannistuttu vaan kapteeni Otto Torkki näytti, että täältä tullaan vielä ja tasoitti vastustajan jalankautta Nico Valkeapään syötöstä. Kannattaa siis ampua! Maalin jälkeen molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä. Jokaisella oli taisteluilme päällä ja taistelu palkittiin. O2 tasoihin toistamiseen parin maalin takaa, kun Kosti Lievonen rankaisi hienon vastahyökkäyksen päätteeksi Saku Liikan namupassista. Tilanne taululla 5-5 ja kaikki jälleen auki. Minuutti tasoituksesta päästiin toisen kerran ylivoimalle, jolla saatiin pari todella hyvää paikkaa mennä johtoon. YV ei tuottanut tulosta mutta Turku iski loppuun vielä kahdesti ja tuloksena tiukka tappio hyvän taistelun päätteeksi.

Pojat 1998 – Salba (1-2)

Toiseen matsiin alla oli siis karvas tappio ja se pyrittiin tauolla nollaamaan mahdollisimman hyvin. Ennakkoon ei jälleen ollut mitään tietoa vastustajasta, joten alkuun lähdettiin tunnustellen liikenteeseen. Leevi Tähtinen tolppien väliin.

Peli alkoi. Aloitusvoitto meille ja saamme heti huomata, että vastustaja vetäytyy mökkiin omaan päähän. Alku menee meidän hallitessa palloa ja vastustajan iskiessä pelkästään vastahyökkäyksillä. Kaveri saa muutaman vaarallisen vaparin hankittua omista terävistä käännöistään ja ajassa 6.11 nähdään pelissä avausmaali. Vastustaja rokottaa vapaalyönnistä meidän huolimatonta peittopeliä ja heilauttaa komean kantin vastustamattomasti yläkulmaan. Tästä kuitenkin sisuunnuttiin ja saatiin hyvä mylly päälle, mutta lukuisten tonttien jälkeen lukemat erätauolla kaverille 1-0.

Toiseen erään lähdettiin apinan raivolla tekemään tasoitusta. Vastustaja pyrki pitämään tempoa alhaalla ja ajoittain onnistu siinä varsin hyvin. Pitkien painostusten jälkeen saatiin hyviä paikkoja laittaa peli tasoihin mutta laukausten laatu ei ollut vaadittavalla tasolla mennäkseen maaliin. Oman pään pelaaminen oli toisessa erässä todella hyvää. Saimme ohjattua vastustajaa väljemmille vesille laitoihin ja kulmiin, josta riistettiin pallo takaisin omille. Molemmat joukkueet pääsivät kerran kokeilemaan ylivoimaa mutta tuloksetta. Tilanne tauolla edelleen 0-1.

Kolmas ja päivän viimeinen erä. Heti erän alkuun kaveri lähtee istunnolle ja saamme mahdollisuuden tulla tasoihin. Ylivoimalla hierotaan ja hiotaan mutta ei mene sisään. Tämän jälkeen kaveri saa muutaman vaarallisen paikan lisätä johtoaan, mutta hyvän ottelun maalissa pelannut Leevi ottaa muutaman TV-torjunnan ja pitää pelin tiukkana. Painostus jatkuu meidän osalta, mutta kun ei kerran mene, niin sitten ei mene. Hyvin puolustanut Salba toteuttaa koko pelin omaa taktiikkaansa ja pitää meidät nollilla. Loppuun yritetään vielä ilman maalivahtia, mutta Salba iskee maalin tyhjiin ja peli 0-2. Lopuksi nolla menee rikki mutta ”aavistuksen” liian myöhään. 6 sekuntia jäljellä kellossa ja Niki iskee maalin takaa ainokaisen. Maali jää laihaksi lohduksi ja niukasti pisteet Salballe.

Vaikka tällä kertaa Raholasta pojille jäi kotiin viemisiksi nolla pistettä, oli pelissä kuitenkin positiivisia asioita joita vain hiotaan piirun verran lisää. Homma jatkuu 15.12 Hämeenkoskella ja silloin nähdään varmasti vihainen amppariparvi. Faneille iso kiitos kannustuksesta!