D1-pojat: Eliittikarsinnat jatkuivat otteluilla Classicia ja Happeeta vastaan.

11/02/2015 - 14:01

d1-pojat

D1-poikien eliittisarjakarsinnat jatkuivat Killerin liikuntakeskuksessa kahdella erittäin tiukalla ottelulla ensin Classicia vastaan ja toiseksi Happeeta vastaan. Ensimmäisen turnauksen voiton ja tasapelin myötä O2JKL oli lohkokakkosena kolmella pisteellä edellä vain Nokian KRP puhtaalla neljän pisteen potilla.

Classic vs O2JKL 7-6

Ensimmäisessä ottelussa ampparit saivat vastaan kokonaisen Familyn Tampereelta. Paikallisvastustaja Duxilta tihkuneiden tietojen mukaan Family asettaisi karvauksensa maltillisesti 60 prosentiin ja pyrkisi avaamaan peliä laitojen kautta. Ennakkotiedoista poiketen karvausasetelma tuli päätylankusta asti neljällä pelaajalla kiinni ja ampparipuolustus joutui todelliseen testiin. Ainakin ensimmäiset minuutit näyttivät, ettei puolustuksemme tule murtumaan helpolla. Päinvastoin, ajassa 4:11 Elias Pasanen (1+1) nousi vasenta laitaa puolustajan paikalta tyylilleen uskollisena ja laukoi ampparit 1-0 johtoon. Lisää pökköä pesään latoi Patrik Salmensaari (3+0) muutamaa minuuttia myöhemmin, kunnes Classic onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa. Ampparit eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet vaan 15 sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen familymaalivahdin takana. Näistä lukemista siirryttiin erätauolle.

Toiseen erään Classic onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä minuutilla kaventaen lukemiksi 2-3. Eero Luokkanen (1+2) onnistui viemään O2:sen johtoon jo 4-2 ennen kuin Classicin Niilo Helin viimeisteli hattutempun ja toi Classicin taas maalin päähän. Kavennusmaalin jälkeen peli eteni pitkään maaleitta, kunnes toisen erän viimeisellä minuutilla Patrik Salmensaari teki "pukukoppimaalin" ja kolmanteen erään siirryttiin 3-5 lukemissa.

Kolmas erä alkoi jälleen Classicin ja Niilo Helinin kannalta hyvin. Helin kavensi tilanteen neljään viiteen, kunnes O2 pääsi ylivoimalle ajassa 32:37. Ylivoima koitui tällä kertaa amppareiden turmioksi kun Classic oli samalla alivoimalla kahdesti läpiajossa. Onnistumisprosentti oli 50 ja näin ollen peli tasan 5-5. Lisää kylmää kyytiä oli luvassa vain minuuttia myöhemmin ja Classic otti kuskin paikan ensimmäistä kertaa ottelussa. Ja kun juna oli lähtenyt liikkeelle oli sitä vaikea pysäyttää. Ajassa 38:13 Classic meni jo 7-5 johtoon, joka aiheutti O2:sen muuttamaan peliään. Viimeisen viiden minuutin aikana painetta saatiinkin Classicin päähän, joka tuotti tulosta ajassa 41:52 kun Patrik viimeisteli hattutempun. Tämän jälkeen palloa ei kuitenkaan maaliin saatu enää ja kaksi pistettä ottelusta ansaitsi Classic. Tilastonikkareiden kirjanpidon mukaan Classicin maalivahdille kertyi ottelussa yksi torjunta kun taas O2:sen maalivahdille Markus Takaselle torjuntoja kertyi 10 kappaletta. Torjunnat kertovat osaltaan pelinkuvasta, jossa Classic pyrki vyörymään agressiivisesti ylhäältä kiinni ja O2 luottaa paineen alta pois pääsyyn ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

O2JKL vs Happee 5-4

Toisessa ottelussa vastaan asettui rakas paikallisvastustaja Happee, jonka kikat ja taktiikat tiedetään erittäin hyvin. Patrik Salmensaari (3+0) oli jälleen kapellimestarina amppareiden surinassa yhdessä Eero Luokkasen kanssa (0+3). Ensimmäinen Patrikin maaleista syntyi jo ajassa 00:33. Kova latautuminen purkautui uudelleen heti seuraavassa vaihdossa jossa Patrik pääsi kentälle ja peli oli jo 2-0. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessa amppareiden hallintaa ja näytti siltä, että Heimo Hirven kasvattien jalkaa painoi vielä edellinen ottelu.

Toinen erä oli kuitenkin tuloksellisesti ensimmäisen peilikuva. Happee onnistui maalinteossa kahdesti kun taas ampparit eivät saaneet palloa kertaakaan Happeen maalivahdin Aleksi Pelkosen taakse. Kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa 2-2.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Elias Pasanen (1+1) siirsi ampparit jälleen johtoasemaan, mutta tätä onnea ei kestänyt kuin kaksi minuuttia ja ottelu oli taas tasan. Ajassa 37:30 Happeelle vihellettiin rangaistuslaukaus, jonka Milo Salminen torjui vuoren varmasti. Kun tätä seuranneesta alivoimastakin selvittiin oli momentum kääntynyt vahvasti Happeelta O2:lle. Momentum realisoitui ajassa 40:25 Patrikin täydentäessä päivän toisen hattutemppunsa. Anssi Halomo lisäsi kahta minuuttia myöhemmin johdon jo kahden maalin suuruiseksi eikä enää Tino Puuran kavennus lopussa muuttanut lopputulosta kuin kosmeettisesti. Loppulukemat 5-4.

Eliittisarjakarsinnoista on nyt pelattu 4/6 peliä. O2 pitää lohkon kakkossijaa hallussaan viidellä pisteellä. Lohkoa johtaa Nokian KRP kahdeksalla pisteellä. Viimeinen karsintaturnaus pelataan tänä viikonloppuna Tampereella jossa amppareiden vastustajina ovat Nokian KRP ja FBC DUX. Voitto jommasta kummasta pelistä takaa amppareille paikan lohkon kolmen parhaan joukossa, joka oikeuttaa jatkokarsintaotteluun toisen lohkon joukkuetta vastaan. Tämän jatkokarsintaottelun voittaja etenee ylialueelliseen eliittisarjaan, joten paikka ikäluokan kovimpien joukkueiden seurassa on kahden voiton päässä.