M1: Ampparinpistos jälleen liikaa vastustajille - tällä kertaa sen sai kokea Fosu

11/02/2014 - 16:50

Miehet edustus

Monitoimitalon parketille saapui sunnuntai iltapäivän ratoksi Forssan Suupparit. Suupparit olivat takoneet sarjassa tähän mennessä eniten reikäpalloa uuniin. Amppareiden harjoitukset olivat sujuneet mallikkaasti, ottaen huomioon että muutama pelaaja oli sijaisuuden hoidossa tai Lapissa hakemassa talvirenkaita. Kuitenkin saatiin hyvin iskukykyiset pelaajat taas kokoonpanoon ja päästiin nauttimaan taas juhlapäivästä.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin hyvin toisia tarkkaillen ja odottaen toisen tekemiä virheitä. Puolin jos toisin oli paikkoja ensimmäisen viiden minuutin aikana. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 5.13 kun Vesa Hytönen laittoi tarkan laukauksen etualanurkkaan, syötön tarjosi Ismo Nybacka. Ampparit saivat tästä hyvän draivin päälle ja eikä aikaakaan kulunut kuin pari minuuttia niin pallo oli uudestaan Suuppareiden verkossa. Maalintekijänä jälleen Tohtori Hytönen ja syöttö myönnettiin Tuomas Pulkkiselle. Suuppareilla oli hyviä maalintekotilanteita, mutta palkinto jäi saamatta, siitä iso kunnia Mika Lapille, joka napsi varmasti pallot kätösiinsä. Ajassa 12.24 Suupparit kaventavat tilanteeksi 2-1 kun Santeri Rekola tarjoilee kukkupallon ja Ville Salomäki lyö irtokaran sisään. Ensimäiselle erätauolle siirrytään kutkuttavasti amppareiden 2-1 johdossa.

Toinen erä käynnistyy amppareiden osalta yskähdellen. Ajassa 21.12 Nybacka ottaa estämisjäähyn, mutta tämän amppareiden jalalla vahva alivoima kestää. Paikkoja molemmin puolin, mutta tuhlaajapojat saapuneet toisen erän alkuun. Suupparit tasoittaa pelin ajassa 27.18 kun Joe Koppanen syöttää Ville Salomäen illan toisen maalin. Sisuuntuneena Ampparit ottavat itseään vähistä niskalihaksista kiinni ja Henri Eskelinen räjäyttää katsomon ajassa 28.42. Tiukkaa vääntöä maalin jälkeen ja huippupaikkoja molemmin puolin mutta ei mene niin ei mene. Ajassa 35.02 kapteeni Nybacka täräyttää kuulan maalin Tohtori hytösen syötöstä. Maalin jälkeinen vaihto, vajaa 50 sekuntia ja Suupparit kaventavat pelin 4-3:een. Maalintekijänä Tommi Mäkinen ja syötön tähän maalin sai Timo Mäkinen. Näissä lukemissa siirrytään toiselle erätauolle. Tilanne on kutkuttava - edelleen.

Erätauolla Amppareiden käskyttäjä Peltonen antaa tipsit viimeiseen erään ja mahdolliseen jatkoaikaan kuinka pisteet jätetään monnarin tanssiparketille. Erän alussa molemmilla hyviä paikkoja, mutta maalivahdit molemmissa päissä tekevät hyvää työtä omalla pelipaikallaan. Digitaalit pysähtyy aikaan 42.23 kun O-M Karttunen puskee nopeudellaan vastustajan maalin eteen ja vispaa pallon maalin, syötön tähän saa Laukkala oveluudellaan. Ampparit saivat maalista hyvän draivin päälle ja pallo liikkui sekä ukot liikkui niin saatiin loistavia mylläköitä Suuppareiden päätyyn. Maali roikkui ilmassa ja sieltä se sitten ajassa 47.44 tulikin. Henri Eskelinen siirtää pörriäiset 6-3 johtoon Nenosen loisteliaasta syötöstä. Yhdeksän sekuntia edellisestä ja Tohtori Hytönen tekee illan kolmannen maalinsa ja tähän syötän tarjosi Tuomas Pulkkinen. Suuppareiden aikalisä samassa ajassa. Aikalisä tuottaa tulosta ja Suupparit alkavat myllyttää hyökkäyksiä toinen toisen perään , mutta pörriäiset kestävät. Kaikkea ei kuitenkaan kestetä. Ajassa 54.25 Salomäen Ville siirtää pallon maalin rebaund pallosta, syöttö merkittiin Markus Lintulalle. Pari minuuttia edellisestä ja pallo jälleen Amppareiden maalinverkoissa. Ajassa 57.36 Aleksi Kanninen siirtää maalinedushässäkästä pallon rysään, syöttäri Mäkisen Timolle. Minuutti jälleen edellisestä ja pallo kuudennen kerran Amppareiden verkon perukoilla. Kannisen Aleksi laukoo millintarkan kudin tolpan kautta sisään ajassa 58.35, syöttöpiste Kannisen maalin Markus Lintulalle. Jäljellä puolitoista minuuttia, Suupparit pelaa ilman maalivahtia ja toimittavat keskiympyrästä vaarallisia toimituksia maalia kohden, mutta ilman palkintoa. Summeri soi ja Ampparit voivat huokaista helpotuksesta, pisteet jäivät kotia.

Viimeisen viiden minuutin löysä pelailu meinasi koitua kohtaloksi, mutta näistä opitaan ja pelataan pelit loppuun asti, tarvittaessa jatkoaika. Katseet uusiin koitoksiin ja huomenna jatketaan taas harjoittelua.