D02 poikien Eliittisarjakarsinta päätökseen voitolla

11/02/2014 - 16:48

D02 Pojat O2-Jyväskylä 2014

Eliittisarjakarsinnan kolmanteen turnaukseen lähdettiin nöyrin mutta toiveikkain ampparimielin. Toisen turnauksen tasapelistä ja tappiosta oli toivuttu ja tavoitteena kolmannessa turnauksessa oli saada joukkueen oma peli uomiinsa ja saalistaa muutama piste AC Nokian ja FBC DUXin kovilta joukkueilta.

AC Nokian joukkue kohdattiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta eliittikarsinnassa voitosta voittoon kulkenut joukkue tiedettiin erittäin kovaksi. Alkuasetelmasta huolimatta tai juuri sen takia ottelu lähti käyntiin tasaisena ja vastustajaa tunnustellen. Sarjakärki avasi maalitilinsä hieman onnekkaasti erän puolivälissä. Ensimmäisen erän loppuun peli oli tasaista. AC Nokia viimeisteli kuitenkin amppareita tehokkaammin ja tauolle mentiin lukemissa 4-0.

Nokialaiset ottivat pelin lopullisesti haltuun toisessa erässä ja viimeistelivät erässä kahdeksan kertaa. Vierailija rankaisi tehokkaasti ampparien virheistä ja osoitti tasonsa. Ampparit kuitenkin taistelivat hienosti ja hoitivat uhrautuvasti ainoan alivoimatilanteensa. Ampparien tähtihetki nähtiin toisen erän lopulla, kun ajassa 27:47 Anssi iski kuparisen rikki ja lukemat 11-1. Ampparien kannalta harmittavasti maali jäi ottelun ainoaksi. Kolmannessa erässä amppareille tarjottiin ylivoima-aikaa ja peliä pyöritettiinkin Nokialaisten päädyssä. Vierailijat iskivät kuitenkin ratkaisevan kolmannentoista maalin alivoimasta huolimatta ja loppulukemat kirjattiin AC Nokialle 13-1.

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui tuttu kilpakumppani FBC DUX. Tasainen peli oli odotettavissa ja se myös saatiin. Ottelun ensimmäisen maalin teki DUX reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Ampparit pääsivät nopeasti peliin mukaan ja puoli toista minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun tasoitus Eero Luokkasen toimesta. Erän loppu oli tasaista vääntöä ja erätauolle mentiin tasatilanteessa. Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliä, ampparit jopa kahdesti, ja toteamaan vastustajan alivoiman tehokkaaksi. Niinpä maaleja jouduttiin hyvistä paikoista huolimatta odottamaan erän lopulle. Emppu Pasanen maalasi hienon nousun jälkeen ampparit ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 27:46. DUX toipui takaiskusta nopeasti ja iski kaksi maalia 22 sekuntiin ennen erätaukoa ja kolmanteen erään jouduttiin takaa-ajajana. Kolmanteen erään ampparit lähtivät selvästi pistimet teroitettuina ja ajassa 38:12 Emppu viimeisteli edellisen kanssa lähes identtisen maalin ja ampparit nousivat tasoihin. Ottelun voittomaalin laukoi minuuttia myöhemmin Aaron Kostamo. Raivokkaasta yrityksestä huolimatta DUX ei pystynyt erässä maalintekoon ja lopulta loppulukemat 5-3 kaunisteli taululle Patrik Salmensaari ajassa 43:21.

Hienolla taistelulla ampparit varmistivat kilpasarjapaikan, eikä eliittisarjakaan jäänyt kauaksi muiden joukkueiden pelattua otteluita ristiin.