M1: Miesten taival cupissa päättyi tappioon Happeelle

11/02/2012 - 11:09

Odotetun Suomen Cupin neljännen kierroksen paikallisväännön voittajasta ei loppujen lopuksi ollut epäselvyyttä, vaan Hirvet murjoivat Ampparit jalkoihinsa lopulta selvin lukemin 2-10(1-2,1-6,0-2). Pahiten hirvipaituleista isäntiä kurittivat Joonas Pylsy (1+3), Jami Manninen (2+1) sekä kauden maalisarakkeensa avanneet puolustajat Jaska Kunelius (2+0) sekä Janne Kainulainen (1+1). Happeen maalilla Ville Puro esiintyi eleettömän vakuuttavasti torjuen tukun vaarallisia tilanteita. Näin Happee jatkaa cupissa kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin, jossa se kohtaa kotonaan O2:n lohkossa pelaavan SC Urbansin Janakkalasta.

Kuten lukematkin kertovat, vielä avauserässä  O2 pysyi Happeen kyydissä, ja se sai luotua tasaisesti tilanteita Ville Puron vartioimalle maalille. Palloa odotetusti mielin määrin hallinneen Happeen maalihanat avasi Kunelius Pylsyn maistuvasta tarjoilusta, ja tästä jatkoi idolinsa Gervinhon tavoin pallon verkon perukoille toimittanut johtava valmennuspäällikkö Kainulainen. Erän lopussa Otto Tikka lahjoitti Anssi Huismanille läpiajon, josta tämä ei erehtynyt. Avauserän jälkeen taululla 1-2.

Toisen erän alkuun O2 lahjoitti Happeelle kaksi halpaa maalia, ja vaikeutti näin omaa takaa-ajoaan merkittävästi. Ensin Jami Manninen käytti nerokkaasti hyväkseen avoimen etukulman, ja pari minuuttia myöhemmin Kunelius sai lapioida melko rauhassa pallon nyyttiin parhaasta keskisektorista O2:n epäonnistuttua karvauksen purussa. Kapteeni Petri Kauko lisäsi isäntien tuskaa muutama minuutti myöhemmin Juuso Maijalan epäonnistuneesta laukaisusyötöstä, ja Amppareiden surina alkoi olla jo melko vaimeaa. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla Tikka, Pylsy ja Jaakko Perälä tekivät kahden minuutin sisään kolme maalia, ja peli alkoi olla sitä myöten taputeltu. Erän lopussa entinen happeelainen Pölli Paananen sai iskettyä yhden kavennuksen, joten kahden erän jälkeen taululla seisoivat tylyt lukemat 2-8.

Kolmannessa erässä pelailtiin melko tasaväkisesti Happeen kierrätettyä pelaajia, ja kokeiltua erilaisia variaatiota. O2:lla oli rutkasti paikkoja viimeistellä kavennusosumia, mutta joko surkea viimeistely, huono onni tai maalillaan hienosti heilunut Puro pitivät onnistumiset nollissa. Paikoista huolimatta lisämaaleja ei enää nähty, ja ottelu päättyi tällä kertaa vierailevana osapuolena pelanneen Happeen voittoon lukemin 2-10. Ottelusta olisi voitu saada huomattavasti tasaisempi, mikäli O2 olisi onnistunut noudattamaan pelisuunnitelmaansa hieman paremmin, ja paikoista olisi naulattu maaleja paremmalla prosentilla. Nyt etenkin toisessa erässä peli hajosi liikaa, tuli virheitä mitä ei saisi tämän tasoista joukkuetta vastaan tulla, eikä eväitä nousuun enää liialta takamatkalta ollut. Ottelua oli seuraamassa ilahduttavasti peräti 320 katsojaa, ja ottelutapahtuma oli muutenkin erittäin onnistunut. O2 haluaa kiittää kaikkia mukana tapahtumassa olleita ja järjestelyihin osallistuneita! Myös historian ensimmäinen kakkosdivarijoukkueen nettilähetys oli ollut onnistunut, ja katsojia oli riittänyt. Onnittelut vielä myös Happeelle ja tsemppiä jatkoon, ei voi sanoa että huonolle joukkueelle O2 olisi taipunut.

Jo kolmen ottelun mittaiseksi päässyt voitoton putki pyritään saamaan poikki heti huomenna Hämeenlinnassa, jossa vastaan asettuu kautensa vain yhdellä tappiolla avannut Vincemus. Jukolan pieni kaukalo ja fyysinen vastustaja on aina ehkä kauden kovin haaste, mutta viime otteluiden heikosta puolustamisesta varmasti sisuuntunut O2 lähtee hakemaan pisteitä nöyrästi puolustamalla.