C1: SARJA-AVAUKSET OULUSSA JA VAAJAKOSKELLA!

10/02/2020 - 15:34

C1

Edustusjoukkue lähtee roadtripille, Kilpa avaa kotiputken Vaajakoskella.

Odotus on ohi! Karsinnoista on kulunut jo pitkästyttävän pitkä tovi, mutta nyt vihdoin päästään aloittamaan sarjapelit, kun sekä C1-poikien SM-sarja että 1-divisioona starttaavat tänä viikonloppuna. Meidän osaltamme tämä tarkoittaa yhteensä kolmea ottelua; Edustusjoukkue O2JKL/MuurY hyppää heti alkajaisiksi bussin kyytiin, ja kohteeksi asetetaan sarjan pohjoisin kohde Oulu, jossa kohdataan sekä OLS että Merikoski SBT Warriors. Kilpajoukkue pääsee puolestaan aloittamaan Divarin kotiotteluiden putkella ja ensimmäisenä on vuorossa Tampereen KOOVEE:n isännöinti legendaarisessa Vaajakosken hornankattilassa!

Tästä sitten lukuun pelien ennakot, eli kaikki mitä tästä viikonlopusta pitää ihmisen tietää, lukee tässä alla!

Vaajakoski tanssii ja soi!

Tämä ikoninen, FC Vaajakosken maalilaulunakin tunnettu kappale, tuskin lauantaina soi, mutta korostakoon se kuitenkin pelin tunnelmaa. Vaajakosken nostalgianhehtoinen änäriaski tulee varmasti tarjoamaan mielenkiintoiset puitteet C-junioreiden salibandylle, kun O2-Jyväskylä II avaa kautensa kotiottelulla Tampereelta saapuvaa KOOVEE:ta vastaan. Itseasiassa Kilvan neljä ensimmäistä peliä sarjassa ovat kotiotteluita, kun ensimmäisen kerran reissataan vasta kuun lopussa.

Ensimmäinen vierailija KOOVEE kärsi karun kohtalon SM-karsinnoissa, kun avausviikonloppuna nimenomaan O2JKL/MuurY oli se joukkue, joka tamperelaiset jatkokarsintoihin lähetti. Ja jatkokarsinnoissa osui sitten vielä ikävämpi kohtalo, kun ratkaisupelissä vastaan asettui OLS. Näin ollen KOOVEE:n tie vei lopulta Divariin, jossa joukkue kuuluu kyllä heittämällä sarjan voittajasuosikkeihin. Aloittaen ihan alakerrasta lähtien, maalivahtiduo Sami Saarikko – Niklas Koukkari on sarjan parhaita ja tasaisimpia. Puolustuksessa Eemil Viitala ja Eemil Maijala ovat pallollisesti todella taitavia pelimiehiä. Hyökkäyskalusto onkin sitten huippukova kattaus Onni Mattilan, Atte Lindgrenin, Lenni Riihimäen ja Ville-Veikko Kaarelan johdolla ja KOOVEE tuleekin olemaan tällä kaudella varmasti Divarin tulivoimaisimpia joukkueita.

O2-Jyväskylän Surriaiset eivät lähde sarjaan varsinaisesti minään voittajasuosikkina, vaan selkeässä haastajan asemassa joukkue lähtee isompiaan kaatamaan. Mutta juuri tiukan paikan tullen joukkue myös SM-karsinnoissa parasta peliin esitti, joten varmasti upea kausi on tiedossa! Maalivahtiduo Joona Mansikka-aho – Otto Lepoaho antaa jokaisessa pelissä joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta, ja kenttäpelaajista etenkin Jesse Kokko, Joonas Pappinen, Miku Gustavsson, Akseli Syvänperä ja Aleksi Hokkanen ovat niitä, jotka vastustajien verkkoja tällä kaudella ahkerasti pöllyttävät.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

C1

Ookko nää Oulusta?

Pohjoisen murretta saavat tänä viikonloppuna Edustusjoukkueen pelaajat ja toimihenkilöt ihan urakalla kuunnella, kun O2JKL/MuurY käynnistää SM-sarjan ottelut Tuplaviikonlopulla Oulussa. Lauantaina vastaan asettuu ikäluokan ykkösnippu OLS ja sunnuntaina puolestaan vähintään yhtä kova Merikoski SBT Warriors. Oulun reissu oli valmiiksi ajateltunakin yksi kauden odotetuimpia kohokohtia, ja nyt kun sillä päästään vielä sarja avaamaan, niin ei paljoo tarvii meit erikseen innostaa!

Viikonloppu avataan lauantaina vanhalta kunnon Nallisportilta (sanovat Nakkikariksikin paikalliset?), jossa vastaan asettuu heti kauden odotetuin haaste elikkäs Oulun Luistinseura. OLS ei kesken jäänellä viime kaudella yhtään peliä hävinnyt, mutta tällä kaudella karsinnoissa tuli se ensimmäinen tappio; ihmisiä ovat siis vain olssilaisetkin! Mutta kaikesta huolimatta, kyllä kauden alla mestarin paineita on aika reippaalla kädellä Oulun suuntaan heitelty, joten ei kahta sanaa ole siitä etteikö tässä pelissä meidän pidä heti sitä kauden aparasta esittää, jos meinataan edes voitosta kamppailla. Luistinseuran rosterin erottelua yksittäisiksi nimiksi on todella vaikea tehdä, kun siellä on kolme kenttää kovia pelimiehiä ja kolme pirun hyvää veskaria :D Noh, yritetään. Maaliin OLS sai kovan vahvistuksen täksi kaudeksi OFBC:stä, kun United 1:ssä FBA:lla usein torjunut Matti Karvonen liittyi OLS:in vahvuuteen. Jatkokarsintoihin puolestaan jysähti ikäluokan kovin siirtojytky, kun Kajaanin Galante-Carlström aka Aatu Koivisto siirtyi myös Luistinseuran keltaisiin. Koivisto kuuluu kuitenkin ikäluokan parhaisiin maalintekijöihin kautta maan. Original- Olsseista mainittakoon esim Eemil Ylitalo, Tuomas Kakko, Niklas Mattila ja Elias Rantala. Ai miksi? No kattokaa nyt ite, kyllä pojat aika hyvää salibandyä ossaa pellailla!

Tähän väliin huomiona, että lauantain OLS- ottelu pelataan ilman katsojia, johtuen Nallisportin katsomon pienestä koosta. 

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Sunnuntaiksi haaste ei varsinaisesti helpotu. Muistatte kun sanoin, et OLS hävis karsinnoissa kerran? No kelle ne hävis? No Merikoskelle. Ja ketä vastaan me pelataan sunnuntaina? No Merikoskea! Oulun toinen joukkue kävi viime kaudella kertaalleen tutuksi jo, kun vierailivat Jyväskylässä helmikuussa harkkapelin merkeissä. Warriors on myös hyvin oululaistyyppinen joukkue; fyysinen ja isokokoinen joukkue täynnä todella hyviä yksilöitä sekä aivan karmivan kovaa tulivoimaa. Karsinnoissa joukkueesta erottui etenkin uutena Koskenpoikiin Sastamolosta kaksoisedustuksella liittynyt Tuukka Jäärni. Lisäksi Jesse Virkkala, Oliver Kariniemi ja Niko Hattara voidaan nostaa ainakin seurannan alle. Maalitolppien välsitä löytyy myös Warriorsilta kolmen kaverin verran osaamista, ja etenkin Haukiputaan kasvatti Kasper Äijälä näytti olevan karsinnoissa melkoisen hyvällä torjuntapäällä.

Sunnuntain peli pelataan Kastellilla, joten sinne mahtuu kattomaan!

Ottelun seuranta

Kisakunto on meillä hiottu pelitauon jäljiltä kohdilleen pari harjoitusottelulla B-junnuja vastaan ja kyllä ihan reissun alkuhetkillä voidaan todeta, että Pörriäiset on valmis! Maalivahtitandemi Valtteri Huisman – Vili Avikainen jatkaa tuttuun tapaan hyvässä suhteessa pallojen varmoja koppailuja ja uskomattomia tiikerinloikkia. Veeti Nieminen ja Elmeri Tiilikainen etsivät varmasti taas haastajia juoksukilpailuun, keskikaistalta Valtteri Raulo ja Marius Niemelä jakelevat namupasseja tovereilleen, Eeli Mättö ja Jami Markkanen on pari maalia kaudelle lupailleet ja Väinö Heikkilä tulee varmasti samaan lisää faneja kauden aikana!

C1

Kaikki viikonlopun livestreamit löytyypi ikäluokan YouTube- kanavalta, josta siis nähtävissä ihan kaikki meidän pelit tällä kaudella! Kanavan nimeä en jaksa tähän kirjottaa, se on ihan liian pitkä. Käykää ite kattomassa.

Tässä vielä kertauksena viikonlopun aikataulu:

LA 3.10. OLS – O2JKL/MuurY klo 14:30 @Nallisport, Oulu

LA 3.10. O2-Jyväskylä II – KOOVEE klo 16:00 @Vaajakosken liikuntahalli

SU 4.10. Merikoski SBT Warriors – O2JKL/MuurY klo 12:00 @Kastellin monitoimitalo, Oulu

Ja loppuun tietysti Kalevan Sanomiinkin varmasti painettavat pelipäivän #seuraanäitäjospelinkatselultaehdit nostot:

"Kuka kysyy ekana bussissa et koska ollaan perillä?"

"Jysäyttääkö Julle viivasta heti sarja-avauksessa?"

"Hajoisko jollain vaihteeks Fat Pipen lapa?"

"Onko kylpylähoteeli Eden uhka vai mahdollisuus?"

"Onko Väinön Oulun faniosastolla jo paljon jäseniä?"

"Onko Juusolla maalipaikkaa?"

"Onko Eeli ihan kojoottina?"

"Kellä on reissun pitkästyttävimmät fribajutut?"

"Kuka saa viikonlopun ekat tsempit, kun painaa metrin päästä kaks metriä maalin yli?"

"Onko Oulun tuomarilinja yhtä hassunhauska kuin aina aikasemminkin ollut?"

"Mikä on Jamin mielestä eka asia reissulla, mikä ei toimi?"

"Saako etupenkissä olla rauhassa?"

"Päästäänkö Oulun torille?"

"Tarttuuko Oulun murre nopeesti vai heti?"

"Pitääkö koutsien Kirkkonummella asettama släbärilinjaus heti sarjan alusta?"

"Kenen huone joutuu yövartion erityistarkkailuun?"

Oulun reissulla on Instagram pidetään kuumana alusta loppuun, seurailehan mukana! Tästä tulee siisti matka :)

02.10.2020