C2: Voitokas SM-avaus ja nousujohteiset Eliittikarsinnat!

10/02/2019 - 16:02

C2

Viikonloppuna suristiin Ampparipesässä yhteensä viiden ottelun verran.

Viime viikonloppuna päästiin avaamaan C2-poikien sarjakaudet niin SM-sarjan kuin Eliittisarjan karsintojenkin osalta Liikuntakeskus Buugilla Ampparipesässä. O2JKL/MuurY kohtasi SM-sarjan ensimmäisissä otteluissaan SB Welhot Kuopiosta sekä SB Heinolan, ja O2-Jyväskylä II puolestaan avasi Eliittikarsinnat peleillä Happeeta, Classic Rediä sekä SC Läsimäkeä vastaan.

Happee - SB Welhot, C2SM

LT 6 - 2

Sarja päästiin avamaan melko herkullisella kohtaamisella, kun vastaan asettui Welhot Kuopiosta. Ennakkoon tiedettiin, että Welhot tulisi varmasti olemaan todella kovatasoinen vastus, joten lataus oli kyllä vähintäänkin kunnossa. Katsomoonkin oli eksynyt väkeä oikein kiitettävästi ja tunnelma oli ottelussa todella hieno! Ja komea oli myös Pörriäisten avaus, sillä jo ajassa 01.38 nähdään historian ensimmäinen O2-Jyväskylän ja Muuramen Yrityksen maali C2 SM-sarjassa; Aatu Knuuti katkaisee Welhojen avauksen keskialueella ja vapauttaa Eeli Mätön vasemmasta laidasta läpi. Näistä paikoista ei Eeli erehdy ja pallo löytää tiensä takakulmaan ohi Welhot-vahti Vihtori Tamsin. Welhoilla on sioja vaikeuksia saada palloa Pörriäisten alueelle läpi erän ja useampikin avaussyöttö saadaan katkottua jo keskialueen tietämillä. 2-0 maalia joudutaan kuitenkin odottamaan erän puoliväliin saakka, kunnes hyvän karvauksen kautta pallo ajautuu Elmeri Tiilikaiselle ja hyvän haaston jälkeen Elmo tarjoilee pelivälineen takatolpille Joonas Lehtoselle ja Joonas saa vapaasti iskeä Pörriäisten toisen maalin. Erän loppupuolella päästään kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta vielä ensimmäisestä ei maalia nähdä ja erätauolle lukemista 2-0.

Toisen erän alkuun Welhot painostaa hieman enemmän ja tästä johdannaisena Pörriäiset pääsee näyttämään myrkyllistä kääntöpelaamistaan. Kakkoskenttä pääsee kovaan vauhtiin ja lopputuloksena Marius Niemelä jakaa pallon oikealle maalin eteen Aatulle ja tämä näpäyttää johtolukemiksemme 3-0. Muutamaa minuuttia myöhemmin päästään kokeilemaan toisen kerran ylivoimaa ja nyt ei epäonnistuta, vaan Eeli pääsee läväyttämään 4-0 lukemat taululle Mariuksen syötöstä! Toinen erä on melko hyökkäysvoittoinen, kun Welhotkin saa korkealla prässillään muutaman paikan luotua myös, mutta Pörriäisten maalissa Vili Avikainen napsii erässä yhdeksän torjuntaa vaivattomasti. Toiseenkin päähän paikkoja rapisee ja Tamsille kertyy erässä 11 torjuntaa. Pörriäiset myös rankaisee vielä kerran, kun Jami Markkasen viivasta lähettämä laukaus painuu kuin painuukin verkon perukoille ja ajassa 25.31 digitaalit muuttuvat 5-0:aan. Hieman tämän jälkeen joudutaan myös ensimmäistä kertaa alivoimalle, mutta se kestetään hienosti!

Päätöserässä ei enää yritetty väkisin hönkiä suurempia johtolukemia, vaan pallonhallinnan kautta puolustaa omaa johtoa. Valitettavasti Welhojen tasoinen joukkue taitaa myös kovan karvauspelaamisen taidon ja muutaman huolimattoman virheen johdosta Pörriäiset ottaa kolmannessa erässä pari jäähyä, joista Welhot myös molemmista YV:llä rankaisee, ensin Manu Moilanen 34.25 ja reilut pari minuuttia myöhemmin Paavo Hassinen. Tai no siis jälkimmäinen maali tuli itseasiassa kaksi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen, mutta se ei tilannetta hirveämmin muuttanut. Maalien jälkeen oma paketti saadaan kuitenkin kasaan taas eikä Welhot enää ainakaan huippupaikoille pääse, ei edes pelatessaan kuudella viittä vastaan. Sen sijaan erän lopussa nähdään vielä ottelun päätösosuma ja viimeinen naula Welhojen arkkuun, kun ajassa 44.29 Matias Knuuti pelaa kulmavaparin fiksusti ja syöttää pallon vaihdosta kentälle tulleelle Mariukselle ja tämä tällää pallon komeasti maaliin ja ottelun loppulukemiksi 6-2!

Näin päästiin SM-sarja siis avaamaan komealla ja melko tasapainoisella voitolla. Avauspelin suurimmat sankarit kolmen pörssin Marius Niemelä, kaksi maalia iskenyt Eeli Mättö sekä maalissa aivan loistopelin pelannut ja 21 torjuntaa kirjauttanut Vili Avikainen!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

C2

SB Heinola - O2JKL/MuurY, C2SM

LT 4 - 8

Toinen peli olikin sitten edessä oikein primetime- aikaan, kun klo 18:30 vastaan asettui meille melko täysin tuntematon SB Heinola. Vaikka samaan aikaan Hippoksella Happeen miesten jäähallipeli olikin kerännyt sinne reilut 2000 katsojaa, riitti Ampparipesäänkin sen verran, että katsomo oli jälleen täynnä! Aivan samanlaista latausta ei peliin saatu kuin mitä se oli Welhot- otteluun ja pelin alku oli hieman vaikea. Oman osansa teki varmaan myös se, että kokoonpanoa myllättiin aika isolla kädellä aamupelistä ja totuttelukin otti oman aikansa. Tässä pelissä se oli SB Heinola, joka pääsi maalihanat avaamaan, kun ajassa 06.57 parinkin hieman turhan pallonmenetyksen jälkeen joudutaan omalla alueella puolustuskannalle ja maalineteen unohtuu täysin vapaaksi Miro Huvinen, joka pääsee tuikkaamaan mustapaidat johtoon. Tasoitus nähdään kuitenkin ainoastaan pari minuuttia myöhemmin kun keskialueen vaparista pallon komeasti kenkälaatikkoon tällää Jami Markkanen! Näistä lukemista siirrytään myöskin erätauolle.

Toisen erän alku on melko tarkkaa peliä vielä molemmilta, kun tasaisista lukemista yritetään pitää kiinni. Ajassa 20.52 hiljaisuuden rikkoo kuitenkin Aatun syötöstä Valtteri Raulo, joka siirtää Pörriäiset johtoon. Tästä ei valitettavasti kulua kuin 50 sekuntia kun Heinola nousee jo tasoihin, ku heidän ykköstähtensä Juho Rantala pääsee näyttämään tulista laukaustaan, joka helähtääkin verkkoon ohi voimattoman Valtteri Huismanin. Maali ei kuitenkaan meitä hätkäytä vaan erän viimeisellä vitosella onnistutaan peräti kolmesti maalinteossa. Ensin ajassa 25.18 Aatu Knuuti komealla yksilösuorituksella vastaiskusta, ja ajassa 28.00 Ampparipesän räjäyttää avausmaalinsa Pörriäisissä iskevä Julius Kilpikoski, jonka keskiviivalta lähettämä kantti kiertää komeasti takakulmaan! Tässä välissä omaa laukaustaan näyttää taas Rantalan Juho, joka kaventaa pelin komeasti poikittaisliikkeestä lähtevällä vedollaan. Mutta erän loppuun sen kuuluisan momentumin nappaa Pörriäisille Mico Luhanka, joka käyttää pelisilmäänsä, ja iskee viidennen maalimme viekkaasti maalin takaa ja siirtää johtolukemiksi 3-5 vain puoli minuuttia ennen taukosummeria.

Toisen erän alkuun Pörriäiset alkaa jo karata hieman Elias Hakkaraisen taidokkaalla maalilla, mutta erän puolivälissä otettu jäähy ja siitä seurannut Heinolan raastama YV-maali Lauri Lahnalahden toimesta herättää vielä mustapaidat voittotaisteluun ainakin näennäisesti. Mutta eipä lopussa kuitenkaan meillä kummempaa hätää ollut, vaan etenkin viimeinen vitonen puolustetaan todella hyvin ja lopussa Eeli pääsee vielä iskemään pari maalia, ensin ylivoimalla Mariuksen tarjoilusta ja viimeisen vielä tyhjiin. Näin loppulukemiksi kirjataan 4-8.

Toisessa pelissä näytettiin taas rosterin leveyttä hienosti, kun kahdeksaan maaliin löytyi peräti seitsemän eri maalintekijää! Ei siis löytynyt yhtä yksittäistä sankaria, vaan todella laajalla rintamalla onnistuttiin ja siitä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

C2

Sarja avattu siis todella komeasti kahdella melko selkeällä voitolla, ihan niinkuin pitikin. Esitys oli molemmissa peleissä kuitenkin sen verran rutiininomainen, että vielä jäi aika paljon paukkuja reserviinkin; ei tässä nyt ihan maksimiin jouduttu vielä venymään ;)

Esni viikonloppuna onkin sitten tilanne jo hieman eri, kun matkaamme lauantaina 5.10. Kajaaniin seuraaviin peleihin. Tuolloin vastaan asettuvat SM-karsinnoista revanssia janoava isäntäjoukkue Papas sekä ikäluokan ykkösjoukkueen viittaa harteillaan pitävä OLS. Tuolloin joudutaan jo varmaan esittämään huomattavasti parempia otteita, jos voitoista meinataan taistella!

C2

 

Eliittisarjan karsinnat

Sunnuntaina oli sitten edessä O2-Jyväskylä II- joukkueella hikinen päivä kolmen ottelun siivittämänä. 

Aamuottelussa vastaan asettui paikallisvastustaja Happee, ja katsomossa olikin taas heti hyvin väkeä seuraamassa paikallispelin huumaa. Amppareille oli terotettu etenkin hirvien tehokkan ykkösnyrkin Siekkinen-Heiska-Puttonen tarkkaa merkkaamista, sillä tämä kolmikko tulisi muuten rellestämään tämän tason peleissä aivan miten haluaa. Tässä onnistutaankin ottelussa todella hyvin mutta muuten on avausottelu Amppareilta vielä todella unista tekemistä. Avauserässä ei palloa juurikaan hallitusti edes Happeen alueelle saada ja maalipaikat ovat vähissä. Avauserän Happee vie nimiinsä kahdella vähän helposti annetulla maalilla lukemin 0-2. Toisen erän alkuun Happee rankaisee kolmannen kerran, mutta heti sen perään Juuso "entinen hirvi" Hyvärinen rankaisee vanhaa seuraansa ja herättää maalillaan Ampparit peliin mukaan, sillä toinen erä on oranssipaidoilta todella vahvaa tekemistä! Valitettavasti ihan parhaille maalipaikoille ei edelleenkään päästä, mutta erän lopussa näytetään, ettei sitä aina ykkössektorille tarvitsekaan päästä, kun ajassa 27.09 Otto Lepoaho lähettää keskiviivasta laukauksen, joka painuu jotakin kautta verkon perukoille ja päätöserään lähdetään kutkuttavista lukemista 2-3. Näissä lukemissa mennäänkin päätöserässä yli puolenvälin, kunnes noin seitsemän minuuttia ennen loppua Happeen kapteeni Kaapo Viljanen pääsee kieppaamaan kulmasta itsensä vetopaikalle ja niittaamaan pallon maaliin. Maali valitettavasti hieman lamauttaa Amppareiden tekemistä ja pian joudutaan myös rikkomaan omalla alueella, mistä seuranneesta ylivoimasta Ville Pasanen iskee hirvet kolmen maalin karkumatkalle. Ajassa 42.34 kuitenkin Joni Purasen osuma herättää vielä toiveita eloon. Ilman maalivahtia pelaaminen ei kuitenkaan onnistu ja kun hirvet iskevät kertaalleen tyhjiin, lopahtaa Amppareiden asenne sen verran, että lopussa annetaan vähän turhaan vielä pari maali ja loppulukemat kirjataan 3-8.

Ottelun jälkeen oli ainoastaan tunnin tauko ennen toista peliä, kun vastaan asettui vikkeläjalkainen Classicin -06 ikäluokasta koostuva Classic Red. Pelin alussa ollaan jostain syystä taas hieman unessa ja Classic siirtyy seitsemässä minuutissa 0-2 johtoon. Tämän johdon kuittaa kuitenkin tasoihin kaksikko Joni Puranen-Elo Strömberg erän loppupuolella ja tauolle lukemista 2-2. Toisen erän alkuun Akseli Syvänperä siirtää Ampparit ensimmäistä kertaa johtoon komealla tahtomaalillaan, mutta pian koittaa synkkä kolmeminuuttinen, jonka aikana Clasu rankaisee peräti kolmesti ja yhtäkkiä onkin tilanne 3-5. Erän puolivälissä tärkeän 4-5 kavennuksen iskee kuitenkin ottelun tehopelaaja Elo, syöttäjänään päivän tehopelaaja Joni P. Näistä lukemista myös lähdetään päätöserään. Kolmannessa erässä katsomon räjäyttää ajassa 32.36 Amppareiden kapteeni Miko Huovila, joka kanttaa vasemmalta pallon CLassic- maalin takakulmaan ja iskee pelin tasoihin! Mutta taas, se erän loppu... Kuusi minuuttia ennen loppua Classic siirtyy johtoon eikä Amppareilla tunnu lopussa olevan enää voimia taistella itseään tasoihin. Lopun hyökkäysinto näkyy enää parina lisätakaiskuna omiin ja tässä pelissä lukemat kirjataan aamupelin parannuksesta huolimatta lukemin 5-8 Classicin hyväksi. 

Koko päivän päättävässä kolmannessa ottelussamme vastaan asettui oriveteläinen SC Läsimäki, joka saapui Buugille melkoisen kapealla 8+1 pelaajan rosterilla. Tässä pelissä tiedettiin, että jos vain vauhtia jaksettaisiin itse pitää, niin mitään ongelmia ei tulisi. Noh, Läsimäki läväytti ensimmäisellä laukauksellaan pallon maaliin jo alussa, mutta pikkuhiljaa sai AMpparit peliä haltuun ja avauserään isketään jo kuitenkin kolmesti Juuson sekä kaksi kertaa kuden sekunnin sisään osuvan Aleksi Hokkasen toimesta. Toisessa erässä ei tapahtumia hirveämmin nähdä, kumpikaan joukkue ei oikein ihmeitä esittänyt. Erä kirjataan meille 1-2 ja päivän päätöserään lähdetään tilanteesta 2-5. Päätöserässä sitten enää päästelläänkin höyryjä ja pelataan melkoista havaijipalloa, kun Ampparit hurjastelee peräti viisi maalia! Highlightina mainittakoon komean neulan pyöräyttänyt Aatos Vasama, kun hän iski Amppareiden seitsemännen maalin.

Päivän tehokkaimpina pelaajina Amppareilta esiintyivät Joni Puranen (2+4), Elo Strömberg (2+2), Juuso Hyvärinen (3+0), Aleksi Hokkanen (2+1) sekä Akseli Syvänperä (1+2). Maalissa koko päivän pelasi loistavia pelastuksia venyttänyt Pietu Kangas.

Otteluiden tilastot

Nousujohteisesti sujuneita pelejä pyritään jatkamaan hyvin tuloksin myös Eliittikarsintojen toisena pelipäivänä 19.10. kun kohtaamme Ylöjärven liikuntakeskuksella vielä YPA:n sekä Koovee Keltaiset. Läsimäki- pelin voitto antoi vielä hyvinkin toivoa paikasta Eliittisarjassa, ja kaikki on vielä mahdollista! Toki se vaatii vielä paljon harjoittelua ja etenkin hyökkäyspäähän tarvitaan lisää työkaluja, jotta maalinteko luonnistuu hieman paremmin myös tulevaisuudessa.

C2