N1: Aurinko nousee huomennakin - Lahden Pelicans vei liigapaikan naisten edustukselta

04/02/2018 - 13:59

Tappio tuntuu niin todelliselta, että edes tulospalvelua ei tee mieli avata. Kävikö tässä todellakin näin? Lauantaina 31.3.2018 Palokan kotipyhätössä, samassa hallissa jossa kolme vuotta sitten nousimme, istuimme pelin jälkeen lattialla, kuka minnekin tuupertuneena ampparina. Viime vuoden liigakarsinnoissa onnistuimme kääntämään sarjan samassa selkä seinää vasten -tilanteessa voitoksi, vuosi aiemmin saimme sarjapaikan nippanappa säilytettyä suoraan ja nyt kolmannen liigavuoden jälkeen menetimme paikan. Todellisuus on kova, mutta totuuden nimessä emme pystyneet kehittymään vuosien aikana niin paljon kuin olisi pitänyt.

Päivä alkoi Jyväskylän Sataman kahvilassa, jossa poltimme kapteeniston avustuksella pelkoja ja nautiskelimme uskomattoman hienosta kevät säästä kahvittelun merkeissä ennen hallille siirtymistä. Hallilla joukkueella oli jännittynyt, mutta myös keskittynyt pöhinä, joka näkyi hyvänä ensimmäisenä eränä. Hienoa tässä sarjassa on ollut se, ettei kumpikaan joukkue tullut peleihin jarruttelemaan tai kyttäilemään, vaan yleisölle tarjottiin molempiin päätyihin tässäkin pelissä runsaasti tekopaikkoja. Pelicans onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti vaparissaan ja O2-Jyväskylän maalit taas tulivat 5 vs. 5 pyörityksestä Kiia-Mari Avikaisen ja Nelli Alangon toimesta. Toiseen erään lähdettiin jännittävän tasaisessa 2-2 väännössä.

Toisessa erässä O2-Jyväskylän peli kuitenkin herpaantui ja Pelicans pääsi kasvattamaan johtoasemaa muutamien O2-Jyväskylän virheiden seurauksena. Myös kotijoukkueella oli kuitenkin runsaasti paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta sarjassa hienosti torjunut Pelicansin maalivahti Emmi Pölönen teki tärkeää työtä ja piti vierasjoukkueen muutaman maalin edellä päätöserään lähdettäessä. Kolmanteen erään kotijoukkue nosti riskitasoa, jonka seurauksena vastustaja pääsi jälleen rokottamaan virheistä, eikä Rina Rautalan kavennusmaalit kolmannessa erässä enää auttaneet ja Pelicans otti selvän 4-9 voiton ja liigapaikan.

Pelin jälkeen on vain todettava, että Pelicans todella halusi nousua, ja vaikka emme missään nimessä olisi antaneet paikkaamme liigassa, niin Pelicans myös ansaitsee nousun. Onnittelut siitä ja kiitos hyvästä pelisarjasta, josta ei tunnetta, tilanteita ja energiaa puuttunut.

Nyt aika kiittää seuraa, taustajoukkoja, yhteistyökumppaneita ja uskollista yleisöä kannustuksesta. Meidän tiemme jatkuu ensi vuonna naisten 1.divisioonasta, mutta se on varmaa, että kuningatarampparit eivät lyö hanskoja tiskiin tai jää paikoilleen odottamaan mitä tulevaisuus tuo. Tavoitteet tulevaisuudelle on tehty jo aikoja sitten ja vaikka tämä polku ei ollut suunniteltu, se ei tarkoita sitä, etteikö se veisi yhtä lailla huipulle. Ehkä maisemiltaan jopa mielenkiintoisempaa reittiä!

Nyt ladataan aurinkoenergialla akut täyteen!

#63