M1: Viimeinen vieraspeli!

03/02/2023 - 23:52

Ampparit jatkaa taistelua Limingassa

Kaksi kierrosta on Inssi-Divarin runkosarjaa enää jäljellä Amppareiden osalta, ja tulevana lauantaina olisi vuorossa viimeinen vierasottelu. Bussin nokka ottaa suunnan kohti pohjoista ja koordinaatit asetetaan Liminkaan ja Krankka-areenalle, jossa meitä isännöi kivikova sarjakakkonen Limingan Niittomiehet.

Viime kotipelissä Ampparit kärsi kirvelevän tappion Tiikereitä vastaan ja se sysäsi oranssipaidat siihen tilanteeseen, että pudotuspelipaikka ei ole enää täysin omissa käsissä. Molemmista viimeisistä peleistä olisi napattava voitot, ja samaan aikaan kuudentena olevan Kooveen tulisi hävitä omat pelinsä. Mutta sitä emme murehdi tässä vaiheessa, vaan lähdetään Liminkaan tekemään oma parhaamme ja katsellaan taulukoita sitten myöhemmin!

Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Niittarit on kovassa vireessä myös kevättä kohti, sillä isännät ovat voittaneet viimeisestä viidestä pelistään neljä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Palokassa lokakuussa päättyi Amppareiden upean kirin päätteeksi oranssipaitojen 8-7 jatkoaikavoittoon Oscar Salmisen maalilla.

Yksilötasolla Niittareiden isoimpiin onnistujiin tällä kaudella ovat kuuluneet sarja pistepörssin kakkonen Eemil Äijälä (28+24), sarjan parhaisiin pelaajiin kuuluva Iiro Savela (23+22) sekä Olli Lukkari (22+13). Joukkueen nuorimmista pelaajista myös etenkin Karri Vaarala (13+10) on murtautunut tällä kaudella Inssi-Divarin eliittiin. Tolppien välissä vastuuta on kantanut myös nuori ja lupaava duo Iiro Rantaniemi - Niko Tervo, joista molemmat kuuluvat sarjan kärkitorjujiin.

Kova on siis haaste Amppareilla edessä lauantaina, mutta taistelua emme lopeta ennen kuin kauden viimeinenkin summeri on soinut! Katseita kannattaa kiinnittää etenkin sarjan varmasti yhteen kokeneimmista pakkipareista Lauri Lavonen - Joni Lempinen. Lisäksi muiden nuorien pelaajien vanavedessä myös 2002- syntynyt Mikkelin lahja Amppariperheelle eli Väinö Pulkkinen pelaa todella hyvää läpimurtokautta Inssi-Divarissa ja on iskenyt komeat tehot 8+11=19.

Jännitä sinäkin mukana Salibandy-TV:n kautta ja ole mukana kannustamassa Ampparit voittoon!

LNM - O2-Jyväskylä lauantaina 4.3.2023 Krankka-areenalla klo 17:00!

LNM ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue