M1: Joni Lempisen kevätkunto SCU:lle liikaa

03/02/2014 - 16:18

Miehet palasivat lauantaina voittojen tielle, kun kahdella kentällisellä Monnarille saapunut SC Urbans sai poistua takaisin Janakkalaan 16-4(5-2,4-0,7-2) -tappio niskassaan. Joni Lempinen pyöräytti ottelussa tehopisteet 8+2, ja se on seuran uusi ennätys.

Pelin kuva oli alusta asti selvä, ja osittain jopa hyvin surullinen. SCU jätti ilmaveivaajasankari Niko Niemen roikkumaan hyökkäyspäähän, ja toisen kentän ollessa askissa O2 pelasi käytännössä koko ajan ylivoimaa hyökkäyspäädyssään. SCU-maalivahti Tomi Strandin hyvä heittokäsi aiheutti avauserässä ongelmia isännille, ja Niemi pääsikin pari maalia lurauttamaan Amppareiden viittä vastaan. Kolme ensimmäistä noista maaleista viimeisteli melko lämpöisenä käynyt Lempinen, jonka kudit löysivät tiensä verkkoon milloin minkäkinlaisista syötöistä.

Toisessa erässä SCU:n (lue Niemen) paikat jäivät vähemmälle, ja Lempinen rokotti surutta toisessa päässä ketjukavereiden (Pitkänen 1+4 ja Hytönen 1+3) tarjoiluista. Yhteensä viisikko Karttunen-Nybacka-Hytönen-Pitkänen-Lempinen kirjasi ottelusta mukavan plusmiinuslukeman +10.

Päätöserässä isännät nukahtivat pari kertaa ja kavennukset lyötiin heti taululle, mutta lopun kirin ansiosta loppulukemiksi saatiin kuitenkin kirjailtua melko mukava 16-4.

Kahdeksan kertaa osunut, ja 10 pistettä yhdessä ottelussa rikkonut Lempinen oli pääpiirteittäin tyytyväinen joukkueen peliin. Yhden ottelun henkilökohtainen maaliennätyskin kirjattiin uusiksi.

- Eipä ole tullut kahdeksaa vielä tehtyä koskaan. Meidän ketjun peli menee oikeaan suuntaan, ja kokonaisuus paranee kevättä kohti. Teimme valmennuksen korostamia ja pyytämiä asioita, ja ne tuottivat nyt tulosta. Tällaisessa ottelussa neljäkin omiin on liikaa, joten omassa päässä on vieläkin töitä, Lempinen muistutti.

SCU:n antisalibandya muistuttanut taktiikkavalinta ei saanut kehuja Lempiseltä.

- Käsittämätön tapa pelata, en oikein ymmärrä miten muun joukkueen motivaatio riitti katsella tuollaista, Lempinen äimisteli.

Valmentaja Jukka-Pekka Taskinen myönsi, että vastustajan eriskummallinen taktiikka hämäsi joukkuetta hieman aluksi.

- Ei oikein osattu odottaa tuollaista ratkaisua, ja se hieman yllätti meidät. Kai kaverin materiaali ei sitten antanut edellytyksiä muunlaiseen pelaamiseen. Maalinteko- ja pallonpitotreenihän siitä tuli, ja Lempinen onneksi osui ihan hyvin, kun muille ei tuntunut oikein maistuvan, Taskinen kommentoi.

Lohkovoitto ratkeaa ensi lauantaina, kun sekä O2 että Pirkat pelaavat päätöskamppailunsa. Viimeiseen V&L-kamppailuun Taskisella on selkeä prinsiippi.

- Pallottomien pelaajien täytyy liikkua enemmän hyökkäyspäässä, jottei meidän seisovilta miehiltä ryöstetä palloja niin helposti kuin lauantaina.

PirPi jatkaa lohkon kärjessä päätöspäivään mennessä maalieron ollessa kaksi maalia Amppareita parempi. O2 pelaa oman ottelunsa Raholassa V&L:n vieraana, ja Pirkat puolestaan tanssahtelee Kaukajärvellä SC PirUn parina. Lauantai-iltana selviää, kumman laariin lohkovoitto menee ja miten karsintaparit alkavat sitten tulevilla viikoilla muodostumaan.

Pörssit:

Joni Lempinen (kuvassa oik.) 8+2

Henri Pitkänen 1+4

Vesa Hytönen 1+3

Simo Saarinen 3+0

Henri Eskelinen 0+3

Jari Aromaa 1+1

Antti Pöyhönen 1+1

Ilkka Tepponen 1+0

Tuomas Laukkala 0+1