C1: Syyskausi paketissa ja kansissa!

12/01/2020 - 14:56

C1

Pörriäisten sarjapelit vuoden 2020 osalta ohitse, tässä kertaus!

Niin siinä vain kävi tänä vuonna, että vaikka kuinka salibandy on onnistunut koronaa vastaan taistelemaan, päättyivät Pörriäisten, Surriaisten ja muidenkin junioreiden pelit marraskuuhun. Siis vuoden 2020 osalta. Joulukuu vedetään happea, pysytään terveinä ja sarjapelejä jatketaan sitten (toivottavasti) taas tammikuussa. Isoa lovea tämä muutos ei meidän ohjelmaamme tuonut, sillä edessä olisi ollut SM-sarjassa vain yksi peli ja Divarissa kaksi peliä, molemmat muutama päivä ennen joulua, joten pelitaukoa olisi tässä lähes koko joulukuu tullut muutenkin.

Mutta mennäänpä siis sitten pelien pariin. Marraskuu oli Pörriäisten osalta kiireinen kuukausi viiden pelin myötä ja raporttien kirjailu jäi siinä kiireessä väliin. Tässä kuitenkin aavistuksen tiivistettynä se, mitä marraskuu meille tarjosi!

12 pisteen Marraskuu!

SM-sarjan puolella oli siis edessä neljään viikonloppuun viisi peliä, kolme kotona ja kaksi vieraissa. Vastaan asettuivat järjestyksessään Steelers Hämeenlinnasta, Karhut Porista, LeBa-96 Kontiolahdelta, Oilers NG Espoosta sekä Classic Tampereelta.

O2JKL/MuurY - Steelers 7.11.2020

LT 8 - 0 (2-0, 2-0, 4-0)

Marraskuu käynnistyi tuplaviikonlopulla, kun 7.11. vieraaksi Palokkaan saapui Steelers. Asetelma oli meidän osalta selkeä; pallossa piti pystyä pysymään suurin osa pelistä ja sitä kautta kontrolloimaan pelin virtausta. Vieraat tulivat pelin alusta heti kovaa ja välillä meinattiin olla omissa siinä kuuluisassa keltaisessa nesteessä. Kuitenkin avauserän loppuhetkillä saatiin pari tärkeää onnistumista, mistä päästiin jatkamaan myös toisessa erässä. Huomioitavaa on etenkin se, että Julius "jos kerran kaudessa osuisi" Kilpikoski kirjautti 24:46 HATTUTEMPUN täyteen! Päätöserässä vieraista näki, että päätä oli hakattu meidän maalissamme ilmiömäisesti pelanneeseen Vili Avikaiseen, joka napsi vieläpä yhden rankkarinkin kiinni. Numeroita saatiinkin siis koristella vielä kauniimmiksi ilman suurempia paineita ja summerin soitua koristeli tulostaulua lukemat 8-0!

Erityismaininnat:

*** Julius Kilpikoski 3+0

** Vili Avikainen 15/15

* Aatu Knuuti 0+3

C1

Karhut - O2JKL/MuurY 8.11.2020

LT 10 - 5 (4-1, 3-1, 3-3)

Seuraavana päivänä matkasimmekin sitten Poriin, missä piti ottaan kengät pois ja ei saanut olla knekiä ja olihan kaikilla kengät varmasti pois jalasta :D Tässä siis lyhykäisyydessään vastaanotto. Itse pelistä jäi kerrottavaa lähinnä vain kauhutarinoihin, vaikka pelin alku ihan kelpo olikin. Pääosin koko peli noudatti kaavaa, jossa saimme pitkän hyökkäyksen päätteeksi lutuo1-3 maalipaikkaa ja Karhut rankaisi vastaiskuista armotta. Kerta. Toisensa. Jälkeen. Päätöserässä vähän sentään kaunisteltiin lukemia, mutta totuus oli karu; Karhut iski rennon rempseästi ja tehokkaasti, meillä ei kulkenut missään vaiheessa. Opettavainen kokemus, ei siinä muuta. 

Erityismaininnat:

*** Bussikuski, sai meidät nopeasti Porista pois

** Valtteri Raulo 2+0

* Matias Rautio, puolusti ja raastoi esimerkillisesti

C1

O2JKL/MuurY - LeBa-96 15.11.2020

LT 19 - 4 (6-2, 5-1, 8-1)

Noh, eipä hätiä mitiä, kun päästiin yrittämään paluuta oikealle tielle heti seuraavan viikonloppuna, kun sarjan mielenkiintoisimpiin joukkueisiin ja alkukauden yllättäjiin lukeutunut LeBa saapui Kontiolahdelta Ampparipesään. Vastustajan vahvuudet oli opiskeltu huolella ja teemaksi otettiin "isot pojat ei saa olla isoja poikia". Ja pelihän lähtikin kulkemaan hienosti heti alusta, ja Pörriäiset oli avauserässä jo todella vakuuttavalla jalalla liikkeellä. LeBakin toki onnistui pari kertaa ja toisen vielä pahasti juuri ennen taukosummeria, mutta toisessa erässä tahti sen kuin vain meillä kiihtyi, siitäkin huolimatta, että jäähyiltiin noin kolmasosa erästä. Päätöserässä vieraiden kovin tahto oli selkeästi kadonnut ja lopulta numerot repsahtivat joukkueen ennätyslukemiin 19-4! Onnistumisia tuli laajalla rintamalla Marius Niemelän #pöljäpäivä n johdolla (6+2) ja peräti kuusi pelaajaa kirjautti kolme pörssiä tai yli, Vilin varmistaessa maalissa, että vieraiden maalintekoyritykset pysähtyivät jälleen hyvällä prosentilla. Marren ketjukavereista Eeli Mätölle 2+2 ja Mico Luhangalle 1+3.

Erityismaininnat:

*** Marius Niemelä 6+2

** Väinö Heikkilä 3+0

* Veeti Nieminen 2+0

C1

O2JKL/MuurY - Oilers NG 22.11.2020

LT 11 - 3 (2-1, 3-1, 6-1)

Seuraavaa kohti, viikkoa myöhemmin Palokkaan saatiin vieraaksi edellisen kerran about vuosi sitten kohdattu Oilers NG Espoosta. Myös Oilersin vahvuudet oli hyvin tiedossa, urheilullinen ja taitava joukkue vastaan tuli. Alkukauden pelit olivat ailahdelleet paljon hyvien esitysten jälkeen, joten viikon teemaksi otettiin "Ei lähdetä luulemaan". Joku penkillä saattoi sanoa, että taivas repeää heti ekassa vaihdossa, ja näin kävi; pallo oli omissa alle puolessa minuutissa. Avauserässä saatiin tasaviisikoin hyvin paikkoja luotua, mutta kovasti tuotti alkuun päänvaivaa Oilersin prässin purkaminen. Ylivoimalla saatiin erään kuitenkin pari onnistumista ja johdosta mentiin tauolle. Toisessa erässä saatiin viisvitosellakin jo onnistumisia, mutta vieraat oli etenkin erän jälkimmäisen kympin todella hyviä, tosin meidänkin taso putosi välillä todella paljon. Ilmeisesti juonena oli kuitenkin vain luoda jännitystä, koska päätöserässä rallateltiin taas todella iloisesti ja onnistumisia tuli loppua kohden ihan liukuhihnalla. Lopputuloksena upea voitto peliin, mikä jäi vuoden viimeiseksi kotiotteluksi! Positiivisena myös se, että kertaakaan ei itse jäähypenkillä istuttu. Valtteri Huisman hoiti maalissa hommat erittäin hyvin, ja kentällä tuli onnistumisia taas laajalla rintamalla.

Erityismaininnat:

*** Valtteri Huisman 26/29

** Joonas Lehtonen 1+0, SM-sarjan avausmaali

* Marius Niemelä 2+3, taas pöljäpäivä

C1

Classic - O2JKL/MuurY 28.11.2020

LT 7 - 9 (2-3, 3-2, 2-4)

Marraskuun päätöspelinä nähtiinkin sitten todellinen herkkupala, kun sarjan kolmospaikalle nousseet Pörriäiset matkustivat Tampereelle ja Kaukajärven Spiral hallille sarjakärki Classicin vieraaksi. Isännät saivat peliin kenttäpelaajien osalta aivan ykkösmiehistönsä, joten todella hieno peli oli luvassa. Heti avauserästä lähtien näki, että molemmat joukkueet voittoa halusivat, pallolla pyrittiin olemaan paljon ja vetoja peitettiin hyvällä prosentilla. Maaleja tehtiin vuorotahtiin, ja vähän huonollakin tuurilla ekalle erätauolle mentiin maalin tappioasemassa. Toisessa erässä oma peli aktivoitui meillä enempi ja maalipaikkojakin saatiin useampi aikaan. Erän lopussa mentiinkin jo koppimaalilla johtoon, mutta heti perään iski Classic myös koppimaalin ja vuoden 2020 päätöserään lähdettiin kärkipelissä kutkuttavasta 5-5 tilanteesta. Päätöserässä Classic karkasi jo 7-5 johtoon, mutta tuo ero kurottiin peräti minuutissa kiinni ja erän lopussa iskettiin voittoon tarvittavat osumat, voittomaalista vastasi komealla laukauksella Matias Knuuti. Loppu puolustettiin erinomaisesti ja summerin soitua saatiin tuuletella erittäin kovaa voittoa!

Erityismaininnat:

*** Mico Luhanka 3+1

** Eeli Mättö 0+3

* Jami Markkanen 2+0

C1

Näin siis tuotti marraskuu Pörriäisille 12/15 pistettä, mihin voi olla todella tyytyväinen, vaikka nekin kolme menetettyä pistettä kovasti jäivät karhentamaan. Sarjasijoituksen osalta tämä tarkoittaa sitä, että Joulutauolle O2JKL/MuurY vetäytyy sarjan jaetulla kärkipaikalla!

Koko marraskuulta vielä speciaalimainintana se, että Matias Knuuti osui pakin tontilta JOKAISESSA marraskuun kamppailussa!

Sarjataulukko

Pistepörssi

Sekä pelillisesti että tuloksellisesti voidaan siis olla erittäin tyytyväisiä syyskauden antiin. Toki tässä ei olla vielä edes puolivälissä kautta, joten joulukuussakaan ei meidän auta laiskotella, vaan treenejä on jatkettava; etenkin kun Jyväskylän tilanne sen meille myös sallii! Parit harkkapelit vielä alle ennen joulua, sitten pieni hengähdystauko ja taas jatketaan täyttä häkää kohti kevättä!

Ja todettakoon vielä siis, että 19.12. merkattu kotiottelu EräViikingit Pohjoista vastaan siirtyy siis keväämmällä pelattavaksi.

Kiitokset yhteistyökumppaneille

Tärkeänä mahdollistajana mukanamme SM-sarjassa tällä kaudella ovat kulkeneet myös yhteistyökumppanimme. Valtakunnallisessa sarjassa reissataan paljon ja kulut nousevat hyvinkin korkeiksi. Olemmekin erittäin kiitollisia kaikille yrityksille, jotka ovat päättäneet lähteä toimintaamme tukemaan kaudella 2020 - 2021:

AJ Automation - https://www.a-jautomation.fi/ 

Betset Yhtiöt - https://betset.fi/ 

JR-Tools Oy - https://www.jrtools.fi/ 

KAK - https://www.kak.fi/ 

Maansiirto Harry Mäkelä - https://maansiirtomakela.fi/ 

Millpoint Oy - https://millpoint.fi/fi 

Minimani - https://www.minimani.fi/ 

Mundus Aer - https://mundusaer.fi/ 

Painotalo Silkkisiipi - https://silkkisiipi.fi/ 

PÖRRIÄISET KIITTÄÄ KAIKKIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA!

C1

Surriaisilla opettavainen syksy

1-divisioonassa pelaava Kilpajoukkueemme O2-Jyväskylä II lähti sarjan selkeällä haastajan asetelmalla, sillä etenkin Divarin Top-6 joukkueet (joista kaikki Surriaiset on jo kohdannut) ovat todella kovia porukoita. Ensimmäiset pelit olivat joukkueelta vielä täysmittaisiin peleihin sopeutumista ja tulokset eivät numerollisesti mairitelleet. Mutta mitä pidemmälle syksy eteni ja mitä enempi joukkue kokemusta sai, sitä paremmalta myös peli alkoi näyttää, osoituksena mm. voitot päävastustajista Hawkseista ja Vihdin SaliSusista.

Sarjataulukko

Pistepörssi

Surriaisten matkassa mukana tällä kaudella yhteistyökumppani Spinnova - https://spinnova.com/ 

01.12.2020